[]

vize meselesi

selamlar.

şimdi küçük bir grup olarak yunanistanda tatil planlamaktayız. ancak ben mevzuya sonradan dahil olduğum için vizeye geç başvurdum ve bu benim ilk yurtdışına çıkışım olacak. neyse geç kaldığım için yunanistan vizelerine randevular haziran ayı için dolmuştu planlanan tatil temmuz başı bu arada. bundan dolayı italya üzerinden schengene başvurdum. sonucu bugün yarın belli olacak ancak kafama takılan bir husus var.

şimdi belirteyim bu tatile hususi araçlarımızla gidiyoruz. bakanlığın sitesinde şu yazmakta:

Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.

yani benim schengenim çıkarsa eğer italyadan çıkacak arabayla beni sınırdan geri döndürürler mi yoksa giriş yapmama izin verirler mi?

 
bişi olmaz. yunanistan o kadar kastırmıyor.


  • cekilmis gayfe  (27.06.16 21:33:20) 
oradaki adama bağlı.
derse ne ayaksın almaz
yoksa vizen varmı var geç kardeşim de diyebilir.

çoğu zaman geç diyorlar
  • basond  (27.06.16 21:33:57) 
ne ayaksın derse italyaya gidecektim bu keraneciler ısrar etti yonana gelmeye karar verdim dersin. demez bile zaten.


  • cekilmis gayfe  (27.06.16 21:36:25) 
Ikinci vizenizde sorun yasarsiniz


  • fosforlu cevriye  (27.06.16 21:44:17) 
Yunanistan alir. Aliyor, belki transit gecerek italya'ya gideceksin?

Yunanistan'dan feribotla italyaya gectim de, iki schengen ulke arasi oldugu icin damga vb yok. Sonra feribotla geri dondum, yine yunanistandan cikis yaptim dersin.
  • kuehles blondes  (27.06.16 22:07:56) 
feribot olayını yapmayı düşünürsen o zaman italya ya başvururken yunanistan-italya feribot rezervasyonu da isteyebilirler.


  • crax109  (27.06.16 22:19:04) 
Crax109 ben ikinci seferde vizeye basvuracagi zaman "niye italya'ya girmedin?" Derlerse oyle cevap verir diye soyledim.
Vize almak fake rezervasyon sanatidir. Hem kalacak yer icin hem ulasim icin.

  • kuehles blondes  (27.06.16 22:23:23) 
tatil planım son anda değişti, uygun vizeye başvuracak zaman yoktu demek mantıklı olabilirken, öte yanda uçakla italyaya girip, oradan arabanın olduğu bölgeye seyahat etmek de diğer bir legal yol olabilir...
iyi tatiller...

  • jeanluc  (28.06.16 12:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.