[]

İkinci el Araç Tavsiyesi.

Arkadaşlar merhaba,

İkinci el bir araç almayı düşünüyorum. Bütçe olarak beni çok zorlamaması açısından 25 bin TL tavan tutar belirledim. Elbette bu fiyata en iyi aracı almak hedefim. Sizden ricam şu; aradığım özellikler, Aracın km’si yaşına oranla maksimum ne olmalı? Yani 5 yaşında araba 200 bin km anormal ama kaç km normal? Senede 10 bin km gibi mi düşünmeliyim? Bagajı geniş araçları düşünüyorum. Bagajına bebek arabası ve bir tatil durumda oldukça çok eşya alabilmeli. Bu nedenle sedan araçları tercih ediyorum. Aracın içi de geniş olmalı. Yanımda oturan kişiyle omuz omuza gidiyormuşum gibi olmamalı ya da kafam tavana değecek gibi olmalı. Arka koltukta seyahat eden kişilerde rahat etmeli sıkışmamalı. çok yaşlı bir araç olmamalı sonuçta bende kullanıp satacağım iyice dede olmasın satarken. ben aldığımda 5-6 yaşlarında olsa herhalde uygundur. Genel hatlarıyla aradığım özellikler bunlar.

Nelere dikkat etmeliyim? Piyasada herkes çakal. Yok 2 parça değişen, yok 2 parça boya vs. bir sürü açıklamalar var. Nelerden uzak durmalıyım, neleri önemsiz sayıp, göz ardı etmeliyim. Yani şimdi sadece kapı boyanmıştır bu çok önemli olmaz ama bambaşka birşey vardır. bunu demek istiyorum. Mesela şu kadar hasar kaydı var falan yazıyorlar. Bu konuda önemli bir detay sanırım. Ne kadara kadar hasar kaydı önemsenmez ya da gerçekte hasar kaydı olup da hasar kaydı çıkmama ihtimali nedir?

Ekşi duyuru ikinci el araç eksperlerinin yardımlarını rica ediyorum. Yukarıda belirttiğim gamda ikinci el araç tavsiyeniz?

 
yıllık 10 000 - 15 000 km iyidir.
anlattığınız ve istediğiniz ozelliklere göre;
Renault fluence veya
chevrolet cruze
olabilir.
  • for the record  (27.06.16 17:10:21) 
25 bin liraya 5-6 yıllık arabada biraz çıtayı düşüreceksiniz. Hatasız, kilometresi düşük ve 6 yaşında araba doğal olarak o fiyata yok.

10 yaş civarı bir araç, 100-130 bin aralığında normaldir. 200 bine doğru çıkıyorsa yoğun kullanılmıştır. Ama bu yoğun kullanımın nerede olduğu önemli; yurt içi trafikte kullanılan 100 binlik araç ile çoğunlukla şehirlerarası kullanılan 100 binlik araç arasında tabiki fark var. Ama bunu bilebilmek mümkün degil.

Aracı almadan önce ekspertize sokacaksınız. Motorun ve genel durumun raporuna güvenmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.

Kapora vermemeye dikkat edin, notere gitmeden para alışverişi yapmayın.

Ağır hasar kaydı olan araçlardan uzak durun. Adı üzerinde ağır bir hasar almış ve onarılmış araçlardır. Fiyatlarının uygun olması bu yüzden. Satarken de sıkıntı yaşarsınız. Ayrıca ağır hasarın boyutuna göre araç bir daha dikiş tutmayabilir.

Aracın normal hasar kayıtları olabilir ve 10 senelik bir araç için de doğaldır. Parçası pahalı bir aracın basit bir parça değişimine bile 5-6 bin lira hasar kaydı oluşabilir.

Aracı birkaç sene sonra satarken zarar etmemek ve kolay satmak istiyorsanız piyasada az bulunan ve piyasası olmayan araçlardan uzak durun.

Kısacası sizin isteklerinize göre 25 bin lira biraz düşük. Bazı isteklerinizden feragat etmeniz şart.
  • Abdurrahman  (27.06.16 17:12:30) 
mutlaka hasar ve km mesajını at. bir sürü araç km düşürtüyor.
yıllık 15-20 bin km normal degerler.
tavan boyalı olmasın ozellıkle kaputta olmazsa dadından yenmez.
yanlarda yeme çok problem olmayabilir.
  • skyangel  (27.06.16 17:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.