[]

Çocukluk mitleri

Babamla hoşaf yaparken konusu geçti. Seftalinin çekirdeğini çıkarmasını söyledim. Sağır yapar derler, diye. Ben onu senle kardeşlerinden duydum sadece, öyle bir sey yok dedi. Ikimiz de pozitif bilimlerin insaniyiz bu arada. Araştırdık:) siyanür varmış. Dogrudan sagirlikla ilgili bir sey bulamadık ama

Merak ettiğim ise bunu nereden duyduğum. Siz de böyle bir şey duymuş muydunuz? 26 yıllık hayatımda doğru bildiğim şey yıkılacak mi? Yalnız olmadigimi bilmek istiyorum. Bir de var mi başka böyle mitler? Cevizin altında uyumak vs. gibi.


 
cevizin altı da pozitif bilimle açıklanabiliyor. Ceviz, tabanına sülfür salgıladığı için sersemletiyor veya bayıltıyor.

hayır şeftali çekirdeği ile ilgili bir şey duymadım.

maalesef sandığınız gibi "pozitif bilim insanı" değilsiniz bu arada. hiç bir pozitif bilim insanı babasına "çekirdeğini çıkar sağır eder derler" demez.
  • theli  (27.06.16 16:22:23) 
Küçükken kayısı çekirdeklerini biriktirip sonra kırıp kırıp yerdik:( Bir şey olmadı. Sanırım zararlı olan olgunlaşmamış meyvelerin çekirdekleri.


  • peggy  (27.06.16 16:47:50) 
Şeftali ve badem zaten yanı familyadan. Acı bademler de yüksek oranda siyanür içerir, keza şeftali çekirdeğinin içindeki yemiş de acıdır ve siyanür içerir.


  • Haldamir  (27.06.16 16:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.