[]

outlook dağıtım listesi'ni excel'e aktarma

öncelikle google'layip da geldim.

Sirkette yapilacak uluslararasi bir toplanti icin 6-7 tane dağıtım listesine bilgi maili atmislar. Su an bana düsen görev de "bir excel hazirla bakalim kime atmisiz, icindan kim katilacak".

önce tek tek rehberden dagitim listelerine girip yapmaya basladim ama 150 kisiyi copy paste uzun sürecek is.

su video ( www.youtube.com ) baya iyi ve olacak gibi ümitlendirdi ama maalesef...

simdi ben o distribution list'i kendi kontaklarima ekleyip, csv olarak export ettigimde sadece baslik kaliyor, icinde tam liste yok. Veya baska türlü deneyince de kisilerimin hepsini aktariyor, sirf listeyi degil.

Onca listeyi kolayca excel'e nasil aktarabilirim?

danke.

not: Outlook 2010

 
o bazen olmuyor. ben de kendiminkinde denedim, grup altında aynı isimli başka bir grup varmış gibi algılıyor, artık ayarları nasıl yaptılarsa.

şöyle yapabilirsin ama, ben önceden öyle yapmıştım.

email atarmış gibi, o distribution list'i ekle.
yanındaki (+) işaretine bas
grup altındaki tüm emailler açık şekilde yazmaya başlayacak.
bunların hepsini seçip (ctrl+a) sonra da kopyala
excel'de yapıştırdıktan sonra semicolon (;) ile ayırılanları ayrı kolonlara ayır

elinde listen hazır. sonra istediğin gibi düzenleyebilirsin.
  • loveinaflipbook  (27.06.16 15:54:17) 
benzer bişeyi accesten yapmıştım ama çok uzun zaman oldu. Mail grupları noktasında işine yarar mı bilmiyorum ama masaüstüne bi acces dosyası açıp acces menulerden outlook adreslerini bul gibi bir seçenek ile halletmiştim sanırım.


  • Abraxass  (27.06.16 17:19:41 ~ 17:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.