[]

belgrad, saraybosna, mostar, üsküp, tiran, ohrid, resne, budva, kotor

buralarda bulundunuz mu daha önce? görüşleriniz nedir buralar hakkında? gezilip görülmeye değer mi yoksa hayat boyu görülmeseler de olur mu?




 
belgrad çok güzel, her yıl bir haftasonu eğlenmeye giderim. Saraybosna da canlı ve güzel bir yer, Mostar da aynı şekilde, küçük ama pek güzel. Budva çok hızlı büyüyor ve güzelliği kalmamış pek ama denizi çok güzel. Kotor da tarihi kale, güzel manzaralı, dubrovnik usulü. Bence görülmesi gereken yerler, hiçbiri pişman etmedi saydıklarımdan.


  • whoosie  (27.06.16 15:13:25 ~ 15:14:45) 
whoosie guzel ozetlemis, belgrad'a gidilir kesinlikle, hele istanbuldaysan arada sırada mutlaka git :D


  • kamyonsans  (27.06.16 15:15:42) 
Budva ve Kotor'da bulundum. Gidip gormeye deger ama muhtesem de diyemem. Erkekler yakisikli kadinlar guzel, ulke ucuz. insanlar gayet yardimsever. Denize de girilebilir yazin gidilirse. Biletler de pahali degil Karadag'a, gidip gormek lazim.

Belgrad'a da gittim. Eglenmeye gidilebilir ama sehirde gormesen olmaz diyebilecegim bir sey yok. Gezilecek yerler var ama olmazsa olmaz degil bence. Sehir max 2 gunde biter, eglence mekanlari ve barlar gayet guzel ve pahali da degil. Insanlar sicak kanli. Yaz ortasi kavurucu sicak olabliyor.
Yerel rehberlerle 2 farkli sehir turuna katilmistim. Ogrenciler yapiyordu turlari, kimisi 10euro kimisi de ucretsiz, bahsi veriyorsun. Burasi da ucuz ulke ayrica.
  • stavro  (27.06.16 15:21:22 ~ 15:23:35) 
Coguna gittim, hepsi de gorulmeli! Ozellikle Ohrid <3


  • heygidim  (27.06.16 15:22:47) 
Tiran haric hepsine gittim.
Belgrad super, kalemegdan'da gun batimi ya da kula gardos'ta (zemun) takilmak harika. Eglence vb de var zaten.

Uskup'un carsisi cok guzel korunmus, gercekten osmanli zamanina donuyor insan. Onun disinda yeni sehirde pek bi numara yok bence.

Saraybosna da cok ayri, huzunlu bir havasi var ama insanlar cok tatlilar. Yine bascarsija denilen bolgesi cok otantik, harika. Stil olarak uskup'tekk carsidan biraz daha degisik.

Mostar, nefes kesici. Nehrin rengi, koprunun guzelligi.. Evlerin mimarisi vb harika.

Ohrid de cok cok guzel. Golde tekne turu vb yaparsiniz. Dogal guzellik, bizim safranboluya benzeyen mimari vb. huzurlu cok.

Budva bence siradan.

Kotor: old town cok hos. Dubrovnik'i andiriyor hafiften. Altinizda araba olacaksa yakinlarda denize girilecek cok cok guzel yerler var. ayrica karadag genel olarak doga harikasi bir ulke, kesinlikle arabayla kesfedilmeli.


Bir de hicbir yer gorulmek "zorunda" degil ki, merak varsa, ilgini cekiyorsa gorursun. Bu kadar basit :)
  • kuehles blondes  (27.06.16 15:47:42) 
belgrad akarca, hem ucuz hem yeşillik ve güzel çok bi numarası yok ama sempatik bence görülmeli. tip based walking tur yaparsın onun dışında görülecek çok bir şey yok zaten müzeler falan oldukça tırt malesef.


  • bay b  (27.06.16 15:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.