[]

Evlenen yakın arkadasa ne taksak?

Erkek arkadaşımın en yakın arkadaşlarından biri evleniyor, yaklaşık 17 yıldır arkadaşlar. Hem kiz arkadaşını çok seviyoruz 1.5 senedir birlikte çok zaman geçiriyoruz hem de arkadaşın kendisi benim de en yakın arkadaşlarımdan biri oldu diyebilirim. Bir de henüz resmi olarak teklif edilmese de arada bırkac kere söylenen erkek arkadaşımın nikah şahidi olma ihtimali var.

Birkaç hafta içinde nisanlari var. Nisanda bir şey takmak gerekir mi? Yemekli aile arasında bir organizasyon yapılacakmış. Ceyrek gibi bir sey takalim mi? Birkaç ay sonra dugunleri olacak. Bizim ilk aklimizdan tam altın gecti. Bazıları 'aile yakınları tam takarlar' filan dediler ama bizim de yakın arkadaşımız sonuçta. O zaman bir ceyrek bir yarım takalim dedik, o da saçma mi olur? Ne takalim? Yoksa bunlar bile az mı olur? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Evlerine de güzel bir kahve makinesi almayi düşünüyoruz bu arada.

 
Nişanda takma bir şey. Yemek ısmarlarsınız yeter.
Düğün öncesi de ne kadar nakit ayırabiliyorsan zarf içnde nakit ver. Altın, takı vs ile uğraşılmamış olur.
Ben evlenirken de çocuğum doğarken de böyle yapanlara daha bir sempati duydum. İnsanın nakit ihtiyacı olan dönemler bunlar.
  • d e j i n  (27.06.16 13:41:33) 
durumunuz iyi ise tabi tam takın. 17yıllık bir ilişki için illaki aile olmak gerekmiyor. bazı kesimler nişanda birşey takmazlar. mesela abimin nişanda bu konuda karışıklık olmuştu. kız tarafının düzenlediği yemekli bir organizasyon gerçekleşmişti. bu konuda net bir bilgi alsanız daha sağlıklı olur. diyelim ki evet takılıyor o zaman nişanda bir çeyrek takıp düğünde de yarım takabilirsiniz.


  • fıytfıyt  (27.06.16 13:45:01 ~ 13:45:59) 
eğer bütçeniz elveriyorsa tam takmak yerine 2 tane yarım altın alın, kız kıza, erkek erkeğe taksın.

bir de tamı aile takar diyenlere güzel bi takmak lazım. ulan adamların evlilik sürecinde zaten borcu harcı çok oluyor. ne kadar destek olunsa o kadar iyidir.
  • yemrem  (27.06.16 13:51:15) 
yarim altin iyidir bence :)


  • heygidim  (27.06.16 14:01:07) 
nişanda gerek yok, yarım yarım düğünde fena fikir değil. belki bilezik de olabilir ama biraz tatsız.


  • freya  (27.06.16 14:05:22) 
Heygidim, sadece yarım az olur ya :)

Iki yarım mantıklıymis aslında, bunu düşünebiliriz. :) bilezik de çok estetik değil freya, haklısın :)
  • fraise  (27.06.16 14:11:41) 
İki taraf da yakın olduğu için ben tam altın diyorum. Nişanda değil ama düğünde takın. Benim en yakın arkadaşım evlense bilezik takardım belki elinde tutar hatıra olarak diye.


  • Lim5  (27.06.16 14:12:21) 
nişanda bişi takmayın. bizim çok yakın arkadaşlar hep yarım taktı, benim bildiğim bu durumlarda yarım takılır.
ama tabi siz bilirsiniz isterseniz tam takın ama genelde takılmıyor

  • sta  (27.06.16 14:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.