[]

staj koordinatorum okulu birak dedi

daha once cok kez yazdim buraya. almanyada ulsulararasi isletme okuyorum ve 1 donem almanya disinda staj yapma zorunlulugum var. bu donem yapmis olmam lazimdi ama hicbir yerden kabul alamadim. bu donem de onumuzdeki egitim donemi icin basvurdum, aldigim red sayisini 100'den 200'e cikarmaktan baska bir sonuc alamadim. staj koordinatorune onceki gidisimde sinav komisyonuyla konusup almanyada yapabilmem icin onay almaya calisacagini soylemisti. ben de o arada almanyada her yere basvurdum, henuz hicbir yerden olumlu cevap alamadim.

az once son durumu konusmak icin yanina gittigimde bana sinav komisyonunun almanyada yapmam icin onay vermedigini soyledi. almanyada uluslararasi deneyim elde edemezmisim cunku. ve bana almanya icin izin verirlerse benden sonrakiler icin ornek teskil edeceginden zor durumda kalirlarmis. turkiyeye basvur dedi. basvurdum ama oradan da hep red aldim dedim. o zaman benim daha fazlayapabilecegim bir sey yok, belki de bu kadar ugrasmana ragmen olmamasi bu bolumun senin icin uygun olmadigi ve okulu birakmayi dusunmen anlamina geliyordur dedi.

moralim inanilmaz bozuk. ben 1 yil bu okuldan kabul almak icin ugrastim. su anda 2. siniftayim, buraya kadar gelebilmek icin tek kisinin yardimi dahi olmadan, disimle tirnagimla kaziya kaziya her seyin ustesinden geldim. birakmak istemiyorum. daha once okudugum 5 yillik lisansim, 1 yillik is deneyimim ve buraya kadar ugrastigim 3 yilim dahil toplamda 8 yilim, bundan sonrasi icin is bulabilme ihtimalim cop olup gidecek. hayatim bitecek.

ne yapmaliyim?

 
ne stajı? buradan yardımcı olacak birileri illaki bulunur.


  • babilbaligi  (27.06.16 12:52:21) 
Türkiyeden torpil imkanin var mi? Naylon staj olsa dahi yabanci olunca, inanilmaz üzerine düsmüyorlar. Birakma tabi, b.k yesin koordinatörler.


  • wiillii  (27.06.16 12:53:03) 
hicbir yerden hicbir sekilde torpil imkani yok. kimsenin 1 gram yardimini alamadim bugune kadar torpil icin.


  • letheavendangered  (27.06.16 12:54:13) 
o nasıl bir şey öyle ya staj için başvurduğun 100 yer de red mi etti?

türkiye'den bir yer bulunur muhakkak panik ile fevri kararlar verme sakın.

nasıl bir işyerinde ne kadar süreyle staj yapman gerekiyor? türkiyedekilerle konuşurken gerekirse sgk'mı cebimden öderim falan de.
  • maxc  (27.06.16 12:57:54) 
@maxc+1 para almayip, sgkyi ödemek isteyen trde yer bulursun gibime geliyor, eksi is ilanlari agi tarzi bir olusumu, olasi firmalari yokla bir, duyuruya da sor islek bir saatte. Gecen burs murs bulmustu birileri, bir umut.

Almanlari da dert etme. Sinavdan kaldim, bölüm sana göre degil ayril dedi. Sinav lan, dönem ortalamasi 3 küsür, bir dersten 4.0 almadim diye laf yiyorum. S.ktir et cok ciddiyim.
  • wiillii  (27.06.16 13:06:58) 
tabiki o okulu bırakmayacaksın. başından savmak için öyle demiş o koordinatoryus, onun dediğini bi kenara bırak. senin motivasyonunu düşürmekten başka bi işe yaramamış doğal olarak ! öncelikle
almanya'daki türk firmalara başvursan? onlarda uluslararası bir konumda sonuçta onu da mı kabul etmiyorlar
almanyadaki hiç bir yerin kabul etmemesi de aksi! almanca yeterlilik belgen filan vardır heralde sorun o değildir?
herşeyi geçtim türkiye'de başvurmaya devam et bi firma çıkacak ve o bir dönemlik stajı mutlaka yapacaksın. şu an herşey kısır döngüde gibi geliyor çünkü uzun süredir uğraşıp sonuç alamadın. haklısın. umudunu kaybetme. şu an göremediğin bi çözüm birden çıkacak ve sorun çözülecek. staj yapacağın sektör yada şirketin ölçeği önemli mi bu arada? değilse tr de illa ki bulunacak o staj.
  • gis  (27.06.16 13:08:45 ~ 13:09:18) 
Öncelikle almanya'daki koordinatorun söylediğini dikkate almayın. Ben küçücük çocukken isvicre'ye gittiğimde turkiye'deki ilkokul (3. Sinifa kadar burda okudum) notlarım iyi olmasına rağmen; "İsviçre'de zorlanır" öyle böyle deyip beni meslek okullarına yönlendirmeye çalıştılar her seferinde. Zamanla dil bilgim oturunca sınavlarla öyle böyle yukselttim sinifimi ki ben küçücük çocuktum. Onlara kalsa şimdi bir yerde meslek yapmış, liseye bile gitmemiş bir insan olacaktım.

Siz türkiye'de staj bakmaya devam edin. Babanız, aileniz, burası kimi varsa devreye sokun. Emin olun bir yer bulunur. Önemli olan sakin davranmak.
  • fraise  (27.06.16 13:12:50) 
moral vermeye calisan herkese cok tesekkurler. 1 yildir ben de kendime hep diyorum bir yerden bir sey cikacak, birakmamaliyim diye ama dedigim gibi, aldigim red sayisini ikiye katlamaktan baska bir sonuc alamadim bu 1 yilda.

basvurularimda mi sorun var diye okulun kariyer servisine gittim, onlarin disinda 4 profesorun de yardimini aldim. bir baska profesorden referans mektubu aldim. ama yine de her yer reddediyor.

almanyadaki turk sirketlerini sinav komisyonu kabul etmez. adidasi, pumayi ve siemensi bile kabul etmiyorlar uluslrarasi olcekli dev sirketler olduklari halde.

komisyonun mantiksizligi su sekilde, kendi ulkemde bile olursa olsun, ufacik, uluslararasi bir baglantisi olmayan sirketi bile kabul ediyorlar. neden? cunku almanya disi her sey onlar icin uluslararasi. bana bugune kadar kimsenin boyle bir durumla karsi kalriya kalmadigini soyleyip kabahati bende buluyorlar. yeterince cabalamiyorsun diyorlar. mail kutumun screen shot'ini gosterdim. 158 tane red maili. bunlar olumsuz da olsa cevap vermis olanlar. olumsuz cevap bile vermeyen belki bir o kadar daha yere basvurdum.

yardim teklifinde bulunanlar icin detaylari yaziyorum, belki bir sey cikar umuduyla.

staj en az 5 aylik olmak zorunda. bolumum uluslararasi isletme. bitirme tezimi staj yaptigim alanda yazmak zorunda oldugum icin marketing istiyorum, diger alanlarda tez yazabilecek donanimim yok. hr isterdim aslinda ama okul bittikten sonra hr alaninda almanyada is bulmak yabancilar icin cok zor oldugundan vazgecmek zorunda kaldim. gerci staj bulamadim daha, is bulmayi umit etmek sacma. maddi durumum el vermediginden ucretsiz staj yapamam sanirim. ama 250 euro erasmus bursu alacagim turkiyede bile olsa. 750-800 lira gibi bir miktar yapiyor. sirketlerin cogunun istanbulda oldugunu dusunursek, sizce o parayla gecinebilir miyim ev kirasi falan her sey dahil? istanbulda hic yasamadigim icin bilemiyorum. eger erasmus bursu yeterse sirketten para almama da gerek yok o zaman.

ailemden "sen yaparsin, yapamazsan da biz burdayiz, cikar gelirsin" telkinleri disinda herhangi bir sekilde destek almam imkansiz. bana para gonderemezler. es dost tanidik falan da yok onlarda yardimci olabilecek.
  • letheavendangered  (27.06.16 13:41:03 ~ 13:41:53) 
Stajin ne uzerine oldugunu ve ne kadar sure gerektigini bana yazar misin?

Ayrica aiesec'e basvurmadin mi? Daha onceki duyurularinda basvurmani soylemistim.

Staji gelecek doneme atamiyor musun?
  • kuehles blondes  (27.06.16 13:41:42) 
Bir de
Senin problemin parali staj araman. Hicbir sirket ugrasmaz ayrica calisma izni de yetismez.

Gerekirse bankadan kredi cekmelisin madem bu kadar onemli.
Ya da kyk kredisine basvuruluyor ydisinda bile okuyorsan.

Bana bi msj at, madem marketing uzerine belki yardimci olabilirim. Mobildeyim, msj atmak iskence.
  • kuehles blondes  (27.06.16 13:44:04) 
abi lütfen yani.

türkiyede mi staj bulamadın? hiç mi yani?

en dandik yerde de okuyor olsan, ne olursa olsun en basit bir staj bulabilirdin.

parasına bakmayacaksın, sen mecburiyetten yapıyorsun. bunu geçtim abi cidden koskoca avrupada mı staj bulamadın?

mesajlarının tamamı şikayet, hepsi onların şuçu, senin hiç mi hatan yok?
  • kurnaz  (27.06.16 14:37:45) 
hocam linkedinden sirketlerin ik mudurlerine mesaj fln atsana, durumunu anlat.


  • oscar  (27.06.16 14:46:04) 
kurnaz senin cevaplarini dikkate almiyorum, yazma zahmetinde bulunma lutfen. evet bulamadim. maillerin kopyasini atayim mi? biz de sorduk heralde kendi kendimize acaba sorun bende mi diye. okuldaki 4 profesor ve kariyer servisiyle hazirladik basvurularimi. ama yok, evet koskoca avrupada bulamadim. ayrica parasina bakmayacaksin ne demek? neyle gecinecegim, nasil yasayacagim? hicbir sekilde maddi destegim yok. hicbir yerden para almiyorum. banka kredisi ceksem sonrasinda odeyecek durumda degilim ogrenci olarak. ne yapmami bekliyorsun?


  • letheavendangered  (27.06.16 14:50:36) 
iyi de hocam şu durumda bütün kapıları sen kapatıyorsun elinle.

hem karnım tok olsun hem pastam bölünmesin.
  • maxc  (27.06.16 14:57:06) 
hocam ucretli staj bulmak cok cok zor. sen o kisimda tikaniyorsun bence ? ucretsiz kabul alip para vermeyiz diyen oldu mu peki ?


  • oscar  (27.06.16 15:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.