[]

otomatik dosya oluşturma gibi birşey

Galiba biraz detaylı anlatmam gerekecek.

Mesela 100 adet fotoğraf olan bir klasör hayal edin. Bir de 20 adet kod içeren excel listesi yada herhangi bir liste, uzantısı çok önemli değil.

Bu listedeki kodlar, diğer klasördeki fotoğrafların dosya isimlerinden oluşmaktadır.

Listedeki 20 adet kod ile fotoğraf klasöründeki dosya adı uyuşan 20 adet fotoğrafı seçip başka bir klasöre almak istiyorum yada içinden seçip bir şekilde çıkarmak istiyorum.

Mümkün müdür acaba?

(Kullandığım sayılar temsilidir. Normalde dosya ebatları çok daha büyük.)

 
Linuxde basit bir script ile yaparım ben, Windows bilemeyeceğim. Linux ortamı varsa yazayım kodu.


  • Abdurrahman  (27.06.16 12:17:02) 
mümkün.

excel'de yer alan dosya isimleri atıyorum şöyle olsun:

IMAGE01
IMAGE02
...
IMAGE20

(sıralı olması gerekmez, tamamen farklı da olabilir) Bu isimler A sütununu oluşturuyor diyelim.

B sütununa aşağıdaki formülü yazacaksın:

="move c:\a\"&A1&".jpg c:\a\b"

sonuç olarak B sütunundaki hücrelerde şu görünecek:

move c:\a\IMAGE01.jpg c:\a\b

bu komuta dikkatli bakarsan c:\a\ klasörü altında yer alan ilgili 'JPG' resimleri c:\a\b\ klasörüne taşıyor. Bu dizinleri kafana göre değiştirebilirsin.

Önemli olan resimlerin hepsinin aynı formatta olması.

Tüm dosya isimleri için formülü çoğalttığında (sağ alttan tutup çekerek basitçe yapabilirsin) dizinlerin yazılı olduğu hücreleri seçip bi tane metin belgesinin içine yapıştıracaksın. O da şöyle görünecek:

i.hizliresim.com

Daha sonra bu metin belgesini farklı kaydet işlemiyle bat olarak kaydedeceksin. Onu da farklı kaydet penceresi geldiğinde dosya tipini tüm dosyalar olarak seçip, dosya isminin sonuna .bat yazarak yapacaksın. Daha sonra kaydettiğin dosyaya çift tıklayıp çalıştırdığında istediğin dosyalar taşınmış olacak.
  • himmet dayi  (27.06.16 12:40:07 ~ 12:41:19) 
@himmet dayi
Ufkumu açtın. Çok teşekkür ettim. Yazan parmakların dert görmesin.

  • deep435  (27.06.16 14:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.