[]

Yıllık İzin Sorunsalı

Duyuru Sakinleri,
Yıllık izinlerimi kontrol ettiğimde 37 yerine 36 olduğunu gördüm. İnsan Kaynaklarına mail attım gelen cevap şu:

" Kanununa göre y.izin günlük 7,5 saat ve haftalık kullanım 6 gün (ctesi dahil )kabul edilmektedir.
Geçen bir yıl içerisinde parça parça kullanılan İzinlerin 5 güne tamamlananlara (2+3 , 1+ 2+2 ) 1 cumartesi günü ilave ediyor.
İşlem Sap de kurulan bu programla y.izin hakkedişinin olduğu ay içerisinde cumartesi günleri otomatik işlenmektedir. Bu nedenle 04 Haziran dan düşüm yapılmıştır. "

Kanun mu bu gerçekten? Çok saçma değil mi? 5 gün parça parça kullansan bile 6. gün otomatik düşüyor..

 
yok öyle bir şey.
kafalarıdan kanun uydurmasınlar. hakkını ara kesinlikle.

edit: bu arada tırnak içinde alıntıladığın direkt İK'nın maili ise ben onun gramerini ayrı, cümle kuramamasını ayrı sikeyim.
  • teritori  (27.06.16 09:07:18 ~ 09:39:34) 
böyle bir şey yok
işveren kendine yontmuş

  • çınarım  (27.06.16 09:11:05) 
okuma yazma bilemeyen insanları ik'ya alırlarsa böyle olur tabii. bi bok anlamadım arkadaşın dediğinden, bunu yazanın yıllık izin hesabına da güvenilmez.

yıllık izinde ilave diye bir şey yoktur, hafta tatilleri yıllık izni nasıl kullandığından bağımsız yıllık izin hesabına dahil edilmez. 1 ocak günü pazartesi günü yıllık izne başlayan kişi 6 gün yıllık izin kullandığında işe başlama tarihi 7 değil 8 ocaktır çünkü o haftaki normal hafta tatili de vardır. vardiyalı çalışma varsa hafta tatili sabit bir gün belirlenir ki bu da pazardır genelde, o yüzden yukarıdaki kişi 6 gün yıllık izin kullandığında 7. günü yani pazar yıllık izinden sayılmaz, haftalık izin olarak geçer ve kişi o gün de çalışmaz.

parça parça kısmını anlamadım, niye ilave ediyormuş cumartesi günün? ayrı kullandığın yıllık izinlere tekmiş muamelesi yapılmaz normalde.
  • baba jo  (27.06.16 09:12:16) 
IK'dan gelen cevaptan bir halt anlamadım ama bizdeki durum şöyle. Eğer yıllık izin kullanırken iznin cuma günü biterse cumartesi gününü de ekliyorlar (+1) olarak yani atıyorum çarşamba perşembe ve cuma olarak 3 günlük yıllık izin kullanırsan bu 4 gün olarak düşüyor hesabından. Kanundur, değildir bilemem. Şirketin kendi yönetmeliğinde vardır bu nedenle uymak zorundasındır.


  • mr.goodcat  (27.06.16 09:44:38) 
ahaha sizin ik resmen, cumartesi izin almak zorunda kalanların mağduriyetini herkese yaymış. gerçekten şirketlerimiz çomarlıkta sınır tanımıyor.


  • tavukbanalop  (27.06.16 09:48:44) 
Cumartesi bizde de yıllık izinden sayılıyor. Yani, firmaya 5 iş günü gitmiyorsun ama 6 gün düşüyor izninden.

Dava falan açan olsa bile bir şey çıkmaz.

Ha bankalar falan bunu düşmüyor kanunda yıllık izinden düşebilir ama bankalar düşmüyor.

işverenin insafına kalmış.

Cuma günü ek izin alırsan sadece 1 gün izin oluyor bu firmaların insafında malesef.
  • amarat  (27.06.16 10:04:46 ~ 10:05:44) 
bizde de durum aynı. ayrı ayrı alınan izinlerin toplamı 5 günü bulunca 6. günü otomatik düşüyorlar.


  • boyalı kuş  (27.06.16 10:43:27) 
Şirketin kendi uygulaması tamamen. Bizde mesela yıllık iznimiz sendikadan dolayı 15 işgünü. 5+5+5 yaparak 3*9=27 gün bilfiil izin yapıyoruz, ama 2 hafta kesintisiz izin alırsan aradaki cumartesiyi de kesiyorlar. Yani 11 gün gidiyor ama kesintisiz 14 gün kullanıyorsun.

Bildiğim başka bir şirket ise eğer iznin son günü cumaya gelirse 1 gün bile kullanmış olsan +1 kesiyor çat diye. Bence kesin kanuna uydurmuşlardır onu bir şekilde, yoksa 2500 kişilik şirket kesin şikayet olur göze alamazlar.
  • zikardo  (27.06.16 15:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.