[]

Macbook pro sistem ve pil sorunu

Merhaba, 3 gün önce bilgisayarım açılırken bi saçmalamıştı. Sonra da bi daha açılmadı. Eve gelip şarj kablosunu takıp açtığımda ise klasörün üzerinde bi soru işareti ile beni karşıladı. Bende biraz internetten araştırdım, sistem dosyası falan zarar görmüş ya da silinmiş olanilir yeniden yükleme yapmanız gerekicektir bilgisine ulaştım.

O an üşenip yapmadım ve kapatıp bi kenara koydum. Bugün sistemi yenilemek için açtığımda bilgisayar eskisi gibi açıldı ama bu seferde Pil ile ilgili sorun vardı. Pil gösterim yerinde X işareti ve üzerine geldiğimde "kullanılabilir bir pil yok" uyarısı çıkıyordu. Sistem bilgilerinden kontrol ettiğimde de pili görmediğini ve şarj etmediğini sadece şarja takılı şekilde açıldığını gördüm.

Sonrasında ise sistemi tamamen sildim. Belki düzelir diye (türk mantığı -> ilk soruna geri dönüş) ama yine değişen bişi olmadı. Geri yükleme esnasında şaej kablosunu çıkarttığımda çat diye kapanıyor.

Son 15-20 gündür pil şarj etme döngüm artmıştı.

Acaba sorunum ne olabilir?
Late 2013 mb pro with retina display kullanıyorum.

Ve garanti sürem bitik. Acaba nası bi teknik servis ücretiyle karşı karşıya kalırım?

Yardımcı olan olursa cok makbule gecer.
Tesekkurler

 
Apple in bir anadol bir avrupa yakasinda servisi var. Telefonunu bulun, yonlendirme yapiyorlar. Biz anadolu yakasindakinden 10 dk kadar iphone icin canli destek almistik.


  • EasyTiger  (27.06.16 05:22:19) 
İçini açar pili çıkarır tekrar oturturdum. SMC'yi sıfırlardım bir de.


  • empty man  (27.06.16 11:07:44) 
İçini açıcak yetenekte değilim ama smc yi sıfırladım


  • Sskywalkeremre  (27.06.16 12:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.