[]

İpek (kumaş) sizin icin ne kadar onemli?

Başlığı açtım çünkü biraz önce gördüğüm vahset karsisinda meramimi birilerine anlatmam gerek.. O sikindirik kumas yüzünden bu hayvanlarin kozlarinda iken firinlandigini ve canli canli haslandigini izledim. O zavalli tirtillari firinlamak icin besliyorlar ve kozalarini delmelerine izin vermiyorlar aciklama ise şu: kozalar delindigi zaman ekonomik değeri düşüyor, icindeki ipek tek parça cikarilamiyor. Çok üzüldüm yemin ederim. Ne kadar boktan varliklariz biz ya ipek olsa ne olur hayatimizda olmasa ne olur. Her türlü bokun mucidi çinlilere lanet okuyorum buradan!




 
acı cektiklerini düşünmüyorum ama birtakım ' otoritelerin' bir şeylere olan düşkünlüğü yüzünden, ya da lüks bilmemnesinden, bu tarz seyler yapılmasına uyuz oluyorum, nefretim geliyor, nefret ediyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (27.06.16 04:16:35) 
"Alt tarafı böcek" dediğiniz şey canlıdır. senin nasıl bir kalbin varsa onun da vardır. senin hayatın gibi olmasa da onun da hayatı vardır. her türlü canlının katledilmesine karşıyım. hele ki lüks için canlıları öldürmenin ne anlamı var hiç anlamıyorum.
İpekten önce daha önemli mesele var; kürk. Kürk giyen herkes adına insanlığımdan utanıyorum.

  • suicides underground  (27.06.16 08:58:22) 
Bu mantikla et yemekten vazgecmek, modern ilaclarin ve kozmetiklerin neredeyse tamamini kenara koymak gerekiyor.

Ümidim, su an gelistirilmekte olan muz kabuklari üzerinden görselde cderiye cok benzer bir materyal yapiminin yayginlasmasi. ayni sekilde et üretiminin meralarda yapilmasi, modern beyaz et ciftliklerine bakilirsa, insanin et yiyesi gelmiyor.

Ama insan mal. Kürk mesela. Kabileden cikmasindir, avladigini soyar kürk yapar giyersin üstüne. Eyvallah. Ama tilki olacak boynumda duracak gibi mallar yüzünden pazar doguyor. Bilmemnenin boynuzu erkekligi arttiriyor iddiasi yüzünden ki, tip kanitladi yok öyle bir sey, rhinolari tükettik resmen. Neslini tükettigimiz hayvan var, canli canli disi koparilan filler var, cin kocakari ilaclarina bakilirsa cogu nadir hayvanlarin bir yerlerini yemek üzerine kurulu.

Bu kafaya ipek lazim degil böcekler ölüyor mu diyeceksin?

@konusma ben bitirmedim nickli ignorant bireyin de, miktarlar ve böcekler konusunda arastirma yapmasini öneririm. Antik misirda kac insan vardi orman miktari yerleske miktari co2 emisyonu neydi baksin. Bundan yillar yillar evvel, az ve sinirli üretim yapilmasiyla, artik her magazada bulabilecegin bir kumas tipi arasindaki farki googleyabilir.

Aman böcek ne olacak ki mantigiyla, arilari arastirsin. Arilarin tükenmesinin neden insanligin sonu diye bakildigini, ne önemi olduguna baksin.

Alti üstü böcek.

Okay, oldu.
  • wiillii  (27.06.16 10:01:37) 
Lüks uğruna canlıların öldürülmesine karşıyım. İpek hayatımda olmasa da olur, yok zaten sanırım, eksikliğini hissetmiyorum.

Bu olayı bilmiyordum, paylaşım için teşekkürler bu arada. Bundan sonra ipek bir şey almamaya özellikle dikkat edeceğim.

Cruelty free kozmetik markalarını kullanıyorum. Kürk vs asla giymem.

Et yiyorum, ancak her eti değil, hangi şartlar altında üretildiğini bildiğim etleri. Güvendiğim birkaç kasap ve restoran var. Sütü, peyniri direkt üreticiden alıyorum. Yoğurdu aldığımız sütle evde yapıyoruz. Elimden geldiği kadar dikkat ediyorum sonuç olarak.

Ama maalesef doğaya saygısı olmayan, her şeyi keyfine göre sömürmekte sakınca görmeyen tipler yüzünden insanlığın sonu gelecek.
  • peggy  (27.06.16 13:02:29 ~ 13:04:10) 
Hayvanlar zerre kadar umrumda değil ama ipek kumaş benim hayatımın olmazsa olmazlarından biri değildir. Ömrüm boyunca ipek kumaşlı bir şey kullanmasam hiç aramazdım yokluğunu.


  • köstebek kurabiye  (27.06.16 13:08:55) 
umursamıyorum. kendim ipek kullanmıyorum, ama hediye olarak almışlığım çoktur. ileride de alacağım.

bu mantığın sonu yok. kuzu da yemeyelim, yumurta da kırmayalım, deri ayakkabı da giymeyelim, koyun kırpmayalım vs... (kürk olayını hariç tutuyorum. o desteklediğim bir şey değil)

insanız. öyle ya da böyle bir uygarlık inşa etmişiz. durumdan memnunum. kapitalizm çekici bir şey. vazgeçmeyi düşünmüyorum. duyar kasmayacağım ömrüm boyunca.
  • mermize  (27.06.16 13:10:25) 
Böcek sevmem. Memeli hayvanlarla haşereleri karşılaştırmayın.


  • i was made for you  (27.06.16 13:18:29 ~ 13:22:59) 
@konusma bitirmedim daha ben konusuyorum ve diğer arkadaşlar düşüncelerinizi ifade ettiğiniz icin teşekkür ederim. Ancak "can candir, canin küçüğü büyüğü olmaz" fikrindeyim. Keyfe keder katledilen yada cok uygunsuz kosullarda yetistirilip kullanimiza sunulan canlilar canimi acitiyor. Acı cekip cekmediklerini bilemeyiz ve muhtemelen aci cekiyorlar buhar firinlarinda öldürülme leri ne demek?? Yol tabeleasina sirf zevk icin asilmis bi tilkiden, kedi ezen o yarayiklarin yaptigindan yada daha yaglansin diye surekli huni ile beslenen kazlardan, zavalli foklardan ne farklari var. Bilemiyorum benim aklim almiyor. @peggy roca ederim


  • trejemu  (27.06.16 13:20:29) 
@konusma öncelik sırasına koymadım. benim için canlı canlıdır. kürk ipekten daha vahşi. ona dikkat çekmek istedim.


  • suicides underground  (27.06.16 14:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.