[]

Gölcük depremini atlatan bina, bir büyük deprem daha atlatabilir mi?

Arkadaşlar depremden dolayı yaralı olanlar varsa, onlardan özür diliyorum öncelikle.

Az önce bir yazı okudum, Büyük İstanbul Depremi'nde en çok zararı İstanbul kıyıları görecek diyor. Pendik, Maltepe, Kartal çevresi de dahil. Tuzla'ya yakın bir yerde 93'te yapılmış bir binadayız, Gölcük depremini kazasız belasız hallettik çok şükür. Zemin de sağlam diyorlar. Şimdi şöyle bir şey var mıdır binalarda? Bu binalar yıkılmadı, çatlamadı ama yine de zarar gördüyse, bir dahakini kaldırmaz gibi bir şey diyebilir miyiz? Buna nasıl karar veriyoruz? Çok saçma bir soru olabilir ama endişelendim.

Yazıyı da buraya ekleyeyim, bakmak isteyen olursa:

www.evrimagaci.org

 
yıkmayan deprem guclendırıyor dıye bısı yok, gorunur zarar olmaması zarar gormedı demek de degıl. bu ısın ılmı var test var.


  • bryan fury  (26.06.16 23:33:24) 
dediklerine göre şimdi kırılması beklenen fay istanbul'a daha yakın. o nedenle daha farklı etkilenecektir.


  • sutlu nescafe  (26.06.16 23:38:30) 
Tabii daha şiddetli olacak bu sefer dediğiniz gibi.
Hangi mühendisler onlar, nereden buluyoruz? Ne kadara inceliyorlar binaları?

  • damba  (26.06.16 23:44:34) 
belediyeye sorabilirsin. onlarda gelip kontrol ediyorlar bildiğim kadarıyla.


  • sutlu nescafe  (27.06.16 00:12:06) 
Belediyeye sorma, benim arkadasimin evi icin soyle oldu.

Apartman kadinlari gundeyken, "ayy bi kontrol ettirelim"'diyolar, belediyeden adam filan geliyor. Yeni standartlar asiri yuksek oldugu icin "bina curuk" filan diyor. (Tam noluyor bilmiyorum, binada hasar yok da yeni yonetmelikle alakasi yok sanirim o yuzden)

Oyle olunca kentsel donusum yapmak zorunda kaliyorlar.

Hatta muteahhit zamaninda serefsizlik yapip fazla kat filan cikmis, donusum yapcak muteahhit hic kar edemiyor durumda oluyor iskan kurallari filan yuzunden. O yuzden tum kentsel donusumu ceplerinden odemek zorunda kaldilar. :/
  • kuehles blondes  (27.06.16 00:19:27) 
Ekleyemedim, mobildeyim:(

Yani diyecegim odur ki, bu konuda bagimsiz calisan birini bulun once.
  • kuehles blondes  (27.06.16 00:19:54) 
şimdi celal şegörün bir açıklamasını dinledim. yeşilköy ve tuzla çok tehlikeliymiş. 9-10 şiddetinde hissedecekler, taş üstünde taş kalmayacak dedi.

youtu.be linki buldum.
  • sutlu nescafe  (27.06.16 13:55:14 ~ 15:33:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.