[]

Bu sesin adı neydi?

bu supersonik mi desem, unterschall mı desem, mesela elektronik aletlerin içinden gelen bir ses olur. modemlerde filan incencik.

eski tvlerden filanda gelir, ama bir de bunların rahatsız edenleri var. onların adı ne?


 
Statik?

Unterschall? Almaniz galiba?
  • wiillii  (26.06.16 23:25:09) 
statik değil hocam, o hışırtılı az.

almanlık güzel şey:)

@willi

youtu.be

şu ses iste heh.
adı ne bunun
  • kurnaz  (26.06.16 23:29:01) 
Mains hum daha basik ton. Ac tranformer iceren adatörlerde var. Coil whine da benzer bir sey.
Urban static sehir ici yüzlerce cihazin yarattigi ses kirliligine denir.

Yukarida dediklerim tek tonda olmayabilir senin dedigin gibi ince olabilir. Genelde düzgün topraklanmamis, clean outputu olmayan ya da not loaded output kaynaklidir.

Statik de genellikle sinyal output inputun bos olmasi durumunda cihazin kendi icinde störung yasamadir. Ingilizcesi gelmedi. Anladin ama sen.
Ädirekt sudur diye baska özel ismi varsa bilemedim. Ama coil whin ya da ac hum icin high pitched versiyonlari buna benziyor. Frekansindan yüklenisine, her alet farkli kosullarda farkli sesler cikrarabiliyor.
  • wiillii  (26.06.16 23:48:00) 
yüksek frekanslı ses?


  • mungojerry  (27.06.16 11:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.