[]

Bireysel Emekliliği tavsiye eder misiniz şu anda?

Merhabalar

Bildiğiniz gibi önümüzdeki yıl bireysel emeklilik devlet tarafından zorunlu olacak. Avivasa'dan biriyle konuştum da şu anda onlardan BES yaparsam 56 yaştan yapıyorum ama devlet zorunluluğu başlatırsa yaşı ileri alır muhtemelen, bu yüzden şimdiden yapmakta fayda var dedi.

Ben hiç anlamıyorum bu BES sisteminden ama sözlükte bireysel emeklilik başlığında en beğenilen entry'leri okuduğumda sadece sigorta şirketlerini zengin eden bir sistem olarak anlatılıyor.

Avivasa'da arkadaşlarım yaptırdı aylık 150 tl gibi birşey ödüyorlar.

Ne dersiniz peki? Yaptırmalı mıyım?

 
bi yanda sırket obur yanda devlet ortada musteri..

bi dusun.... kim kazanır?
  • anonymice  (26.06.16 21:47:41) 
Bireysel emekliliği çalıştığınız iş yeri yan hak olarak yapıyorsa eyvallah, ama siz cebinizden para verip verip yaptırıyorsanız paranıza yazık :)


  • koskoca kirpi  (26.06.16 21:51:14) 
ne kadar erken yaptırırsan o kadar iyi zaten yakında zorunlu olcak. o yüzden vakit kaybetmeden yaptırmakta fayda var bence. ben 3 sene önce arkadaş zoruyla yaptırdım, her ay ufak bişi maaşımdan kesiliyo anlamıyorum bile. şu an baya birikmiş kendi kendine. benim gibi para biriktiremeyen birisi için güzel bir hizmet... devlet katkısı da cabası.


  • rentts  (26.06.16 21:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.