[]

çocuk yapma ve kondom

1- çocuk yapmak çok mu zor? evli arkadaşım bana son yıllarda birçok çiftin çocuk yapmada zorlandığını söylüyor..
2- evliler kondom kullanmıyor mu hiçbi şekilde?



 
1. her iki tarafın da herhangi bir sağlık problemi olmadığını varsayarsak zor değil hatta çok kolay.
2. evet, "hiçbi" şekilde kullanmıyorlar. yasak.

  • nrmnm  (26.06.16 16:13:19) 
2)niye kullanmasnlar ki?kullanan cok var.


  • Lola90  (26.06.16 16:14:35) 
1. çocuk yapmak kolay değil. hele burada her gün sorulan 'kız arkadaşımla korunmasız birlikte olduk'tan çok daha zor hamilelik olayı. evli arkadaşın haklı. benim arkadaşlarımın büyük bir kısmı öyle. 'çalışmalara devam ediyorlar', tabiri caizse.
2. kullanan da vardır ama bana ultra anlamsız geliyor. evli olacağım, evet; prezo kullanacağım ha?.. oldu yavrum. illa korunulacaksa kadının da burada yapacağı sürüsüyle şey var.

  • mermize  (26.06.16 16:18:38 ~ 16:19:08) 
Ben de geçen gün söyledim bunu. Kişiden kişiye değişen bir durum tabii ama etrafımdaki çiftlerin büyük bir kısmı zorlanıyor. Çoğu tüp bebek tedavisi yaptırdı. Bir kısmınında boş gebelik denilen şeyden oldu. İlaç tedavisi olanlar var. Öyle iki sevisince bebek olmuyor sanırım artık.


  • fraise  (26.06.16 16:29:05) 
1. çok kolay değil. kişisinden kişisine göre değişiyor tabi. senelerce tedavi olan var. ben de tedavi oldum ama 2. ayımda hamile kaldım, çok zorlanmadım neyseki.
2. biz hiçbi şekilde kullanmadık ne sevgiliyken ne evliyken ama korunmak isteyenler kullanıyor.

  • sta  (26.06.16 16:30:15 ~ 16:30:46) 
Kesınlıkle zor.en azından sorunsuz bır gebelık ve saglıklı bır bebek dogurmak kadar hamıle kalmakta zor artık.Eskısı gıbı degıl.hormonlar sperm sayısı yumurtalıkların fızyolojık süreci eskısı kadar saglıklı ilerlemıyor.şöyleki eskısıne göre daha fazla kadın adet düzensizliği yaşıyor eskıye göre daha fazla kistik yapıda yumurtalıklara ve rahme sahıpler.erkekler daha fazla stres altında ( sperm sayısında düşme) ve genel olarak daha mutsuz ınsanlar hayat sartlarından mütevellit.bu nedenle artık hamıle kalmakta saglıklı bır bebek dogurmakta cok zor.


  • nanelimonportakal  (26.06.16 16:36:48) 
yaklaşın yamacıma. bombayı patlatıyorum:

dayyib bazılarının genleriyle oynadı zamanında. çomarlar daha hızlı çoğalsın diye bizi harcadı. O yüzden diyor doğurun doğurun diye.
  • ikcı  (26.06.16 16:49:08) 
biyolojik kısmını bilmiyorum ama evliler zorlanıyor, kaçamak yapanlar hemen hamile kalıyor. Bir şeyi çok istersen olmaz istemeyi bıraktığın zaman olur ya öyle galiba.


  • rodriguez2  (26.06.16 17:06:19) 
cevremde gözledigim kadariyla cocuk yapmada zorlananlar genelde uzun yillar boyunca kadin tarafinin dogum kontrol hapi kullandigi ciftler. ben bunu hapin yan etkilerine yoruyorum. internette bu konuyla ilgili bir cok arastirma da mevcut.


  • shi aila  (26.06.16 17:11:00) 
ben de zor olduğuna katılıyorum ama özellikle kendi arkadaşlarımdan gördüğüm, son zamanlarda ilk bebeklerde düşük ya da anne karnında ölüm gibi durumların da yaygınlaşması :(


  • duyond  (26.06.16 17:11:27) 
1- aslında kolay. 1 ay içinde olup biten bişey. ama olağandışı durumlarda 1 yıla kadar uzayabiliyor, 1 yıldan sonrası doktorluk iş. genelde korunmadığın ilk ay bebek sahibi oluyorsun.
2- evet kullanılıyor. bebek sahibi olmaman gereken dönemler olabiliyor (ör. doğumdan hemen sonra) ve hormon ilacı almak yerine kondom daha mantıklı olabiliyor.

  • babilbaligi  (27.06.16 10:05:03) 
1- Benim çevremdeki birçok çift çok kolay çocuk sahibi oldu. Hatta evliliğinin ilk haftasında hamile kalan iki kişi tanıyorum. Tedavi ile, uzun süre uğraşarak hamile kalan yalnızca bir tanıdığım var. Diğer hepsi laps diye hamile kaldı.

2- Evlenince neden kondom kullanılmasın ki? Kadınların sürekli doğum kontrol ilacı alarak hormonlarını mahvetmesi tüm vücut dengesinin alt üst olmasına sebep oluyor. O ilaçların zibilyon tane yan etkisi var (cinsel isteksizlik, ani kilo artışı ve kıllanma, ani duygu değişimleri ve en önemlisi damar tıkanıklığı. Özellikle eğer ailede kalp ve damar hastalıkları genetik ise bu tıkanma ölüm ile sonuçlanabiliyor bile. Beyne pıhtı atıyor. Bunun pek çok örneği var). Ben kadınların da erkeklerin de doğum kontrol için ilaç kullanmasına karşıyım. Kondom en güzeli.
  • köstebek kurabiye  (27.06.16 10:29:46 ~ 10:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.