[]

Brexit oylarının yaş gruplarına göre

dağılımını gösteren bir grafik. 2 şey düşünüyorum:

- Şunun şurası 10 yıl daha yaşayacak olan adamlar daha hayatının başındaki insanların geleceğini etkiliyor?

- Daha 18 yaşındaki genç, ne siyasi birikimin var, neyle karşılaştırıyorsun da "şöyle olsun" diyosun? (Dağdaki çoban varyantı)

Bu İkisi de haklı geliyor, birbirini mi dengeliyor, nedir bunu doğrusu?

 
demokrasi çoğunluğun azınlığa tahakkümü olduğu için ikisi de haklı değil, doğrusu tam olarak bu moderatörler başlığı kitleyebilir.


  • rubenanyukov  (26.06.16 02:19:29) 
70lerde AB'ye oy veren gençler bugün yaşlandı, çıkalım oyu verdi. bi de böyle düşünmek gerekir. demokrasi de çok mantıklı bir olay değil zaten. takma kafaya


  • glamdr1ng  (26.06.16 03:08:06) 
Artık dünya değişti. Tecrübe ve bilgi arasındaki çizgi ince değil. Tecrübe yine zaman gerektirse de, bilgi internet sayesinde rahatlıkla ulaşılabilir. Yani bundan 40 sene öncesinin 18 yaşında bireyinin, bilgi birikimi ve farkındalığı ile şimdiki 18 yaşındaki aynı değil. Belirli bir yaş grubu bunu inatla anlamıyor mesela. Çünkü öğrenme ve kabullenme kaoasitelerinin üzerine çıkıyor bu konu. Tabii burada doğru bilgiye ulaşmak önemli olan.

Şimdinin 20 - 30 yaşında olanları, ileride kabullenmede zorlansa da bu bilgiye erişimi kabul edecek mesela.

Ülkemizdeki en büyük sıkıntı, belirli bir yaş üzerindekilerin her şeyin en doğrusunu bildiği yanılgısı. Bilginin bitirerek edinildiği ve tecrübe ile dirsek temasında olduğu zamanlarda (yani en iyi tahminde 100 yıl önceye kadar) bu böyleydi artık değil. 18 yaşında kişiye bilgisiz benzetmesi yapmak yanlış.

Belirli bir karşılaştırma beklemek de çok yanlış bir yaklaşım. Şu anki hükümet için, geçmiş zaman karşılaştırması yapan 50+ yaş grubu gibi. İnsanlar çıkıp da "ulan biz mal mıyız da daha iyisi için çabalamak ve daha iyisini istemek yerine görece iyiye şükrediyoruz" dememesi siyaset tarihinin (bütün ülkelerde) en büyük sorunu.
  • nawar  (26.06.16 03:47:18) 
Yalnız sadece yaş değil, eğitim seviyesinde de ciddi bir ayrım var iki grup arasında: www.theguardian.com

Bizdeki akp seçmeni, Abd'deki Trump destekçileri ve şimdi de söz konusu olan bu kitle arasında epey benzerlikler var işte. Bu kitlelerin büyük bir kısmı eğitimsiz, cahil. Aslında bizim epey aşina olduğumuz bir durumdan söz ediyoruz yani. Kişinin 70 yaşında olması bize tecrübeli olduğunu söylese de muhakeme yeteneğinin gelişmiş olduğunu göstermez. Aksine, eğitim durumlarını da göz önünde bulundurduğumuzda belli birtakım konularda fosilleşmiş önyargılara sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla o tecrübe dediğimiz şey eğitimsizlikle birleştiğinde faydadan çok zarar getiriyor kanımca.
  • soso  (26.06.16 10:48:57) 
şöyle de olabilir bu ülke 50 yıldır benim emeklerimle ayakta 18 yaşındaki bebenin ne hakkı var?

bunun herkesçe kabul edilebilir bir çözümü yok gibi, en mantıklısı herkese eşit hak vermek. Lakin ki öyle değil evet ama öyle.
  • basond  (26.06.16 11:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.