[]

lens takıp çıkartma sorunu

14 yıllık sürekli gözlük kullanıcılığından sonra ilk kez lens kullanmaya başladım birkaç gün önce. (aslında başlayamadım. sorun da bu ya)
gözlükçümle alıştırmalar yaptım, birçok video izledim. ama yok olmuyor. takamıyorum, takılı olanı çıkaramıyorum. bendeki nasıl bir mallık da bütün dünya yaparken ben yapamıyorum aklım almıyor.
parmağımın ucundaki lensi gözüme taktığımda hemencecik yapışması gerekmez mi ? olmuştur diye çekiyorum parmağımı lens ucunda duruyor.
siz lens kullanıcıları bu süreci nasıl atlattınız, var mıdır tavsiyeniz ?teşekkürler şimdikten.

 
Lens avcunun icindeyken biraz daha solusyon dok, iyice ovala, nemliyken parmaginin en uc noktasinda goz bebeginin uzerine tak.
Bastirma. Tek elinle gozunu acip goz bebegini daha kolay ulasilir hale
Getirebilirsin.
  • kuehles blondes  (25.06.16 21:53:18) 
yılmadan devam edin bir kaç güne kalmaz uğraşa uğraşa bir anda çok kolay bir şekilde takıp çıkartmaya başlayacaksınız.


  • endosperm  (25.06.16 21:55:56) 
ben avucumun içine almıyorum lensi, zira sakar olduğum için parmağımla yakalamaya çalışırken düşürmüşlüğüm ya da yırtmışlığım var, öyle bir sakarlığın varsa, lensi parmak ucuna al, yine içine solüsyon dök ama kuehles'in dediği gibi, ondan sonra pıt diye gözüne takman gerek hemen. ama aşırı da acele etme, ilk zamanlar sanki saatli bombaymış da mavi kablo mu kırmızı kablo mu kesicem moduna girip panikliyorsun da, o panikle acele edince gene elinde kalıyor lens :D bir de lensin içini dışına çıkarmış olabilirsin, iç kısmıyla dış kısmının verdiği his farklı oluyor zaten, içi biraz daha kaygan gibi oluyor -gözde rahat hareket etmesi için- içini dışına çıkardıysan, takmakta zorlanıyor olabilirsin, ona da dikkat et istersen.


  • pasp  (25.06.16 21:58:09) 
Merak etmeyin ilk zamanlar ben de 1 saat uğraştığımı bilirim. Zamanla alisiyorsunuz; şimdi 10 saniye surmuyor takip çıkarmak.

O videolardan ben de izledim ama hiçbir işime yaramadı. Kendi tekniğimi gelistirdim. Lensi parmak ucuma alıp bir ucunu gözüme degdiriyorum. Sonra göz bebeğinin üstüne kapak gibi kapanmasını sağlıyorum. Bu kısımda başı hafifçe geriye eğmek gerekiyor. Bir de mutlaka lens suyu kullanmak gerekiyor hafif yumuşaklık için.

Velhasıl deneye yanıla ogrenirsiniz mutlaka.
  • fraise  (25.06.16 22:14:26) 
ilk başlarda herkese zor. saatlerce uğraştığmı bilirim. bi kaç günde alışırsın. şimdi gözüm kapalı takıyorum(espiriyi kes :)) )


  • kelepir  (25.06.16 22:16:24) 
Lens parmaginizin ucundayken uzaga bakin.
Yani uzak derken, parmaginiza ya da lense degil, aynaya bakarak ne yaptiginizi takip edin.

Elleriniz temizken gozunuzun akina parmak ucunuzla dokunarak goze dokunma hissine alistirin kendinizi.

1-2 kere sorunsuz takip cikarirsaniz olay cozulur.
  • blatta hiberna  (26.06.16 22:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.