[]

İzmirexit

böyle bi heştegler filan dolanıyormuş da, olabilir mi acaba böyle bir şey,

(bkz: ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü)

seviyorum sizi, bu çıkma ihtimali bile çok güzel^^ günüm aydınlandı resmen. prenslik kuralım bence :))

 
AB'den ayrılmakla ülkeyi bölüp bağımsız bir devlet kurmak arasında nasıl bir ilişki kurduklarını merak ettim. Evet parçalayalım ülkeyi böyle küçük küçük devletçikler yapalım. Biri de gelip süpürsün.


  • Lim5  (25.06.16 17:08:29) 
Ay yine izmir'i abartan izmirli tipi geldi.


  • kuehles blondes  (25.06.16 17:12:48) 
mümkün değil tabii ki olasılığını mı düşündün bir de :D


  • freetakilir  (25.06.16 17:18:57) 
Evet canım, boyoz.


  • anily  (25.06.16 17:19:31) 
Sözde en vatansever izmirliler en ufak goygoyda ayrılık şakaları yapıyorlar. Atatürk görse kahrolurdu. Espri yapacağım diye ayrılıkçı olmayın.


  • fuzzy olmak istemistim  (25.06.16 17:22:50) 
Fuzzy +1 adam ömrünü verdi.


  • ikcı  (25.06.16 17:25:06) 
İzmir de AKP son seçimde 38 küsür oy aldı. 10 İzmir liden 4 ü AKP li... Bunları ne yapacaksın?


  • ne nicki be  (25.06.16 17:25:20) 
üzgünüm ama artık vatanseverlik filan kalmadı. şöyle bir baktığımda hangi parçasını seveceğimi bilemiyorum. öz kızına tecavüz eden elleri toprak kokan anadolu insanını mı seveyim, yoksa saygı duyacaksın .mın oğlu nidalarıyla mekan basan, insan linç eden saf temiz çomarları mı?

ne bu topraklarla ilgili, ne de insanıyla ilgili gram umudum yok ve eminim ki bu topraklar için ömrünü vermiş Atatürk bugünleri görseydi kahrından bir daha ölürdü.
o yüzden rica edicem bana Atatürk diyerek gelmeyin.

ayrılık şakası yapmıyorum, istiyorum. yeter artık.

ayrıca ayrıldığımız takdirde birilerinin gelipte süpüreceğini sanmıyorum. herhangi bir batılı ittifaka girmemizin ''büyük türkiye'' ile girmemizden daha kolay olduğunu düşünüyorum.

ek. bir de şöyle bir baktığımda atamın ömrünü boşu boşuna heba etmiş olduğunu görmek ayrıca üzüyor beni. adam bildiğin bir hiç uğruna o kadar uğraşmış. ne emanetine sahip çıkılabildi, ne de açtığı yoldan ilerlendi. tamamiyle ihanet içindeyiz. hiç olmazsa ülkenin bir parçasını kurtaralım, kendi geleceğimizi ya da ailemizi kurtaralım. küçük bir parçasında da olsa Atatürkün emanetini yaşatalım. böyle düşünüyorum.


@freetakilir; n'aparsın, insan umut ediyor :D
@avianthem; <3
  • utkuren  (25.06.16 17:41:28 ~ 17:49:02) 
beyfendiye boyoz gönderelim.


  • anonymice  (25.06.16 17:48:30) 
yıllardır kürtler kürdexit deyince aww, izmir olunca ay ne şapşik.

not: bölücü değilim, yalnızca durumun absürtlüğü bu noktada işte.
  • gmzo  (25.06.16 18:00:02) 
izmir akp'den önce sağa oy veren ve bildiğin sağın kalesi bir yer değil miydi? kaynak internette bulabileceğiniz seçim sonuçları. 50 sene boyunca sağ partilere oy vermiş bir şehir solcu kesildi başımıza 10 yıldır. kürtlerin göçüne işgalcilik diyen, cumhuriyet'in kuruluş döneminde kullanımı var olan lazistan ve kürdistan kelimelerini yasaklayan, işçileri bir tarafına takmayan, tekadamcı tuhaf bir solculuk tabii.


  • nathanieltroy  (25.06.16 18:02:27) 
@utkuren Atatürk'ün zamanında çok daha umutsuz haldeydik. Senin gibi umudunu kesmedi, Çok çabaladı ve çok şey başardı. Onun mirasına bu şekilde mi sahip çıkıyorsun? Yıkmak kolay yapmak zor. Atatürk yapmayı tercih etti, onun ülkeyi emanet ettiği gençler yıkmayı mı tercih edecek? Hayır.


  • fuzzy olmak istemistim  (25.06.16 18:03:27) 
@nathanieltroy değildi :) burhan özfatura, osman kibar gibi birkaç isim var ancak hani baktığımızda zaman zaman gelen bu isimler izmir'i ne kadar sağın kalesi yapar, şüpheli.

ayrıca tamam öyle olsun ancak şu anda öyle olmadığı gerçeğini değiştirmez. ayrıca geçmişten günümüze böyle bir değişimin olduğuna dair kanıtlarımızın olduğu anlamına geliyor ve bu da, önümüzde ki yıllarda saydığın diğer olumsuzluklarda değişmeler olacağına ve daha da iyi bir yer olacağına dair umut veriyor.

ayrıca diğer konuya kişisel cevabımı vereyim; kürtlere işgalci dendiğini hiç duymadım. kendi içinde kafa karışıklığın var sanırım. devlet orada ''işgalci kuvvet'' olarak algılanıyor ve pkk bölücü, ayrılıkçı, terör örgütü olarak kabul ediliyor.

pkk için cümle kurmayacağım ancak kürtlerin her türlü ayrılık fikrine bakışım artık eskisine nazaran çok farklılık gösterdiğini söyleyebilirim.

@fuzzy; ancak malesef o zamanlarda değiliz. aslında o zamanlarda onlar bizden daha iyi durumdaydı. şöyle ki Atatürk'ün yapmak istediklerinin ve fikirlerinin bir anlamda anadoluda ve ülkenin çeşitli yerlerinde karşılığı vardı. ayrıca neredeyse diğer güçlere denk bir silah gücüne sahipti. sayıca az olabilir silahlar ama bir yunan tüfek kullanıyorsa aynı tüfek kuvai milliyede de vardı. şimdi ben bir tabanca alsam ya da tüfek beni durdurmaya gelecek olan gücün elinde bilmemne kaç kilometre uzaktan kontrol ve atışı yapılabilen saniyede bilmemne kaç mermi atma gücüne sahip muazzam bir silah gücüne sahip. benim bu silahları elde edebilmem mümkün değil.

kişisel anlamda şiddete karşı biriyim ancak hadi silahlanalım, halkı arkamıza alalım vs desek bile gücümüzü yetirebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya değiliz. çıkacak dağ da yok pek buralarda asdfsgdh

hani ayrıca ben oturduğum yumaşak deri koltuktan kalkıp, elimde ki latteyi bırakıpta silah almam elime asdsfgh

espiri bir yana bunun yolu bu değil zaten. demokratik bir düzlemde başarabilsek ne mutlu.. ayrıca son dediğine ithafen; ne yazık ki çoktan yıkıldı.
  • utkuren  (25.06.16 19:55:24 ~ 19:58:14) 
Yaşasın Kadıköy-Beşiktaş İmparatorluğu!


  • nawar  (25.06.16 19:57:09) 
İzmir ilginç bir örnek aslında. Melih Gökçek'in İzmir versiyonu Burhan Özfatura geliyor akla. Uzun yıllar İzmir'de sağ güçlü olmuştur. Benzer bir durumu kendi yaşadığım Bakırköy ilçesinde görüyorum. AKP gelene kadar bir istisna (SHP'den Yıldırım Aktuna, ki kendisi de sonradan merkez sağ parti DYP'ye geçmiştir) haricinde hep ANAP kazanmıştır. AKP'den sonra merkez sağ unsurların dindar olanları AKP'ye, laik olanları kısmen CHP ve kısmen MHP'ye geçmiştir. Demirel'in bir lafı vardı. "Benim İzmir delegem 4'te pavyondan, Erzurum delegem camiden çıkar, sonra ben birini sağıma birimi soluma alıp kongre salonuna girerim". Hah, işte o İzmirli delege artık CHP'ye, Erzurumlu delege AKP'ye veriyor. Saflar artık sağ-sol değil. Ortaçağda olduğumuz gerçeğini yeni idrak etmekteyiz. Şu andaki durumumuz reform dönemi Avrupasına benziyor. Orada Katolik ve Protestanlar vardı, burada dindar ve laik kesim. Şimdi diyeceksiniz ki "laik kesim de Müslüman". Ona bakarsanız Katolikler de Protestanlar da Hıristiyandı ama birbirlerini dinsiz, gerçek inananları ise kendileri olarak görüyorlardı. Aramızdaki olay açık ve net din savaşıdır. Din savaşlarında senin kendini ne olarak gördüğünden ziyade başkası ne olarak görüyor o önemli. Şimdi bir "xexit" olur mu derseniz bu bir exit olmayacak. Fransa Din Savaşları benzeri bir iç savaş ve ağır kayıplar vereceğimiz kendi St Barthelemy katliamımız olacak. Muhtemelen sağ kalırsak ülkeden fiziki "exit" yapmamız gerekecek. Suriyeliler, 70'lerde sık görülen Vietnamlı "boat people" mültecileri veya yine Ortaçağ sonrası Fransa Din Savaşları benzetmesinden gideceksek Fransız Protestanları Huguenotlar gibi. Ha iç savaş bu şekilde olmaz (zira Huguenot'ların o yıllardaki Fransa nüfusuna oranından fazlayız) ülkede bazı mevzileri kazanır ve orada laik yapıda eski Türkiye gibi bir devlet kurarsak amenna. Diğerleri muhtemelen Orta Anadolu-Karadeniz bazlı Tayyibiye Emirliği ve Güneydoğu'daki Kürt devleti olur. İlk ihtimal daha kuvvetli ama.


  • d max  (25.06.16 20:27:51) 
geyik için yapılmış fazla anlam yüklenmiş
bir ülkenin bir topluluktan çıkması ayrı ülkenin bölünmesi ayrı tabi çok beyin yakmaya gerek yok.

çorumun kralı kim olur acaba?
  • basond  (25.06.16 20:37:47) 
boyle bir sey mumkun olmadigi gibi iktidar eger bu isi ciddiye alip bir kutuplastirma ve muhalefeti ezme harekatina baslamaya niyetlenirse, bu fikkri ortaya atan ilk arkadas ve devamindakiler Turk Ceza Kanuna gore ulkeyi ve devleti bolmekten ceza bile alir. Cunku TCK'ya gore devletin ve ulkenin bir kismini veya tamamini silah zoruyla olmasa bile bolmeye kalkismak suc.


  • bim tribi  (25.06.16 23:10:40) 
@bim tribi, dediğin olcak olsaydı şimdiye kadar ekşinin yarısı hapiste olmalıydı :D hani bu bağlam yıllardır bölücülük ve terör destekçiliği olarak değerlendirilebilecek çok yazı var. ki bunların bir kısmı gerçekten ''terör destekçiliği'' idi.

@utku, sağ duyunun hakim olduğu demokratik bir devlette olsaydınız olabilirdi ancak mevcut tabloya baktığımda pek oluru olan bir şey gibi durmuyor ancak yine de umudunu kesme :D
  • air  (26.06.16 00:41:16 ~ 00:42:04) 
@utkuren "ayrıca diğer konuya kişisel cevabımı vereyim; kürtlere işgalci dendiğini hiç duymadım. kendi içinde kafa karışıklığın var sanırım. devlet orada ''işgalci kuvvet'' olarak algılanıyor ve pkk bölücü, ayrılıkçı, terör örgütü olarak kabul ediliyor."

kafa karışıklığım yok. izmir'de bizzat duyduklarım bunlar. kürtlerin kürt illerinden batıya göç etmesini "işgal" olarak tanımlayan/gören çok insan var. hatta ırkçı bir dergi vardı sözcü gazetesi türevlerinden, onlar kapağına da taşımıştı bu konuyu ciddi ciddi.

chp'ye akp'ye inat oy vermek izmir'i solun kalesi yapıyorsa, 50 sene sağ partilere oy vermek de izmir'i sağın kalesi yapar bence. kaldı ki chp'nin sol politikalarla ilgisi mhp'nin ilgisi kadar, daha fazla değil.
  • nathanieltroy  (26.06.16 06:28:42) 
e o zaman 400 nüfuslu köy de çıkıp 400 tam oy çıkarsın biz ayrılıyoruz desin öyle büyüye büyüye gitsin beylik sistemine geçip o beyliklerden birinin tekrar osmanlı olmasını bekleyelim?

ggwp.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.06.16 07:33:45) 
@nathanieltroy, ben yanlış anlamışım o zaman :) ben doğuda yaşayan kürtler için o cümleyi kurduğunu düşünmüştüm. bu arada önce ki cevabım biraz sataşma şeklinde olmuş, k.bakma lütfen.

@proleter, wut? sistem tam o şekilde değil ama zaten ciddi cevap vermedin sanırım, bilemedim.
  • utkuren  (26.06.16 14:43:16) 
Sistem o sekil degil derken? Baska nasil olcak ki daha derin bi anlami mi var?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.06.16 16:05:21) 
(bkz: boyoz yemekten beyni hamura dönen izmirli)

Birleşik Trakya-Ege Cumhuriyeti gibi söylemler çok iğreti ve iğrenç.
  • false pretension  (28.06.16 16:14:01) 
@prot, lise 1'li genç kurt daha iyi karşı argümanla gelir demek istedim ama aynı zamanda seni kırmak istemedim. neyse öyle işte

yalnız ısrarla adam denmesi :D neyse onun haricinde destek veren herkese ayrıca teşekkür ederim.

insanların kendi kaderlerini belirleme düşüncesinin iğrenç gelmesi, bilemedim. faşizme uzanan pembiş kiremitler bunlar hep.

ek.ayrıca boyoz espirisi gerçekten de çok orjinal ve zeka dolu. kendiniz mi düşündünüz?
  • utkuren  (29.06.16 21:11:41 ~ 30.06.16 13:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.