[]

Laptop HDD'sine başka laptopta format+win kurulur mu?

sevgili billgates'ler,

hikaye uzun ama sorum kısaca başlıkta. laptop anlamadığım bir sorundan dolayı inanılmaz yavaş çalışıyor, format atayım dedim o arayüz daha da yavaş. 3 saatte kurulum başlanıyor yazısı geçmiyor.

Şu an C'yi silebildim ama o kadar, windows kuramadım. Öncelkle C'ye formatı tamamlamak istiyorum ki bir şekilde D'deki verilerimi de alayım. Formatta düzgün ilerlemek için başka laptopa taksam HDD'yi çalışır mı?

not: usb ile format atıyorum.

edit: c ve d aynı diskin bölümleri.
edit2: formattan önce bios update yapmıştım. exe halinde veriyor lenovo. sorunsuz oldu sanırım sonrasında laptopu kullanmaya devam ettim. ama şu aşamada bunca sorun yaşamam şüphelendirdi bunla ilgisi olabilir mi diye.

 
C ve d ayri hddler mi yoksa böldün mü? Her iki durumda da formatin ortasinda kasayi acip hddyi cikarmani önermiyorum. Ama ek olarak evet, dedigin mümkün, ama genelde kleme sirasinda evrensel driverlar yüklenmiyor. Sonrasinda sikinti yasaman mümkün, kesin degil, düsük bir ihtimal ama mümkün.

Hdd enclosure veya kablo varsa, d baska hdd ise baglayip veri cekmek de mümkün.
  • wiillii  (25.06.16 16:46:26 ~ 17:01:34) 
Benim fikrim o hdd gidici. şöyle bir (www.hepsiburada.com) dönüştürücüyle bilgileri başka bir bilgisayara aktarın bence.


  • teknikekip  (25.06.16 17:03:41) 
c ve d ayrı bölümler, aynı hdd. format ilerlemiyor diye kapadım. onlarca kez denedim bir sonraki ekrana geçmek 3-4 saati buluyor. yalnızca bir kere kurulum ekranına varabildim, dosyaları kopyalıyor kısmında 3 saat %0 da kalınca kapadım yine.


  • copadam  (25.06.16 17:05:09) 
Bir de USB'yi yenileyip tekrar kurulum dene. Hatalı yüklemiş olabilirsin belki.


  • teknikekip  (25.06.16 17:06:32) 
3-4 farklı usb ile denedim. Rufus ile GPT'li biçimlendirmeyi kabul ediyor sadece, o şekilde hazırladım ve onunla da sorun yaşıyorum.
Yani klasik MRB biçimlendirmeli de de aynı şekilde o ekranlara gelebilmem çok uzun sürüyor. ikinci gün falan partitionları görebildim ve GPT olduğu için format atılamıyor hatası aldım.

  • copadam  (25.06.16 17:10:02) 
copadam
arkadasim
sen bi ssd al mecidiyekoyden 130-140 liraya 120 gb sandisk ya da kingston
hazır format atıyorken

diger hdd sıkıntılı gibi ama yine de bir hdd kutusu al onu external olarak kullanırsın.
  • kingcyrax  (26.06.16 11:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.