[]

spam smslerin yaz ile birlikte coşması ?

spam sms lere ceza verileceği ilk duyurulduğunda ve sonrasında bir azalma olmuştu. ama yazın gelmesiyle adeta coştu. bir yandan oteller bir yandan bahis siteleri. eskidende hep geliyordu ama şuan günde en az 4 tane alır oldum.

muz cumhuriyetinde şikayet etmek işe yaramıyor sanırım. yoksa bu mesajları alıyor olmazdık. ne yapabiliriz. gönderen adresi telefondan kelime bazlı vs engellesek ?


 
Yapabileceğiniz bir şey yok. Olur olmadık yerlere telefon numaranızı vermeyeceksiniz. Boyner, ykm, burger king, digiturk, superonline, kargo şirketleri, hastaneler, restoranlar vs. bunlara telefon numaranızı verirseniz onlar da toplayıp bu spamcilere satıyorlar işte. Malesef bunun önüne geçebilecek bir sistem şuanda yok.


  • mr.goodcat  (25.06.16 16:28:20) 
ben sms i tamamen kapattım

hiç bir bildirim ve yazı çıkmıyor sms gelince. banka işleri için sadece bakıyorum.

sms ile ulaşacak olan varsa da arasın bir zahmet.
  • kurnaz  (25.06.16 16:32:18) 
Turkcell ücretli bir sekilde sms filtrleeme yapiyor. Ucuz, online olarak tek tek numara veya kullanici adi girmeniz gerekiyor, deger mi sizin bileceginiz is, turkcelle yollarimi ayirdim, diger operatörde oldugumdan adim adim anlatamayacagim. Ama arastirip bulursun.

Diger operatörlerde de benzer bir hizmet olmali. Soemak lazim.

Sikayet pek para etmiyor galiba. Gün gecmiyor ki yenisi cikmasin.
  • wiillii  (25.06.16 16:32:55) 
Biraz once platinum musteri hizmetleriyle gorustum, dedigine gore

ALL yazip 2780'e gonderince bi daha gelmemesi lazimmis, yeni bi uygulamaymis.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (25.06.16 16:38:21) 
ben e-devletten şikayet ediyorum.5 ay önce yaptığım şikayet hala işlemde görünüyor.


  • rakicandir  (25.06.16 16:47:50) 
Gönderen bazlı engelleme ile kesin çözüme doğru...


  • babilbaligi  (25.06.16 17:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.