[]

portekiz'e gidiş

arkadaş ziyaretine gideceğiz. turistik şeyler yapmak istesek de öncelik bu şekil. 4-5 gün kalırız. bebek var. eşim ispanyol, arabayı o kullanacak. mevsim belli değil. hangi şekilde gitmek daha mantıklı?

1. burdan madrid'e pegasus'la gidip ordan araba kiralamak ya da eşimin ailesinden birinin arabasını ödünç alarak lizbon'a gitmek

2. burdan yine madrid ya da bir avrupa ülkesine gidip ordan low cost bişeyle lizbon'a gitmek

3. paraya kıyıp lizbon'a direkt gitmek

 
La noix seni severim bilirsin de araba kullanmakla esinin ispanyol olmasi arasinda nasil bi baglanti var cozemedim :D

Yani turk olsa da araba kullaniliyor?


Neyse, hangi mevsim gideceginiz zaten belli degilse onceden bilet alabilirsiniz demektir.
Direkt lizbona gitmek, diger turlusunun cok da ucuza gleecegini sanmiyorum. (Ozellikle portekizdeki otoban paralarini goz onunde bulundurursam dhdj servet akittik 4 gunde. Ve otoban disi yollarda km basina ada var :/ gidilmiyo)

Thy ile onceden bakinca cok uyguna oluyor. Annemler oyle almisti. iki kisi 800 TLye filan.
  • kuehles blondes  (25.06.16 13:24:30) 
@kuehles ehliyet ve trafik kuralları bakımından özellikle belirteyim dedim :D

thy ile bu sene için baktığımızda 1 kişi gidiş dönüş 600 euro falandı (10 ay önceden bakmıştık). o yüzden vazgeçip berlin'e gitmeye karar verdik

edit: bi de ispanyollar portekiz otoban fiyatlarını çok fena trollüyomuş :P
  • la noix  (25.06.16 13:28:58 ~ 13:29:42) 
low cost mantıklı
örnek buradan romaya oradan lizbona easy jet vueing ryan air vs ile

  • basond  (25.06.16 13:30:54) 
bence ilki çok daha makul, hele ki araba ödünç alma şansınız varsa. çocuk varken uçak ya da sizin kontrolünüzde olmayan araç hiç çekilmiyodur, yani çocuğum yok ama ben olsam gerilirdim. altında araban olunca daha rahat. hem bebenin canı sıkılmaz öyle oturduğu yere zımbalanmak zorunda olmadığı için. madrid-lizbon arası da çok yokmuş zaten, enişte bey "eşek miyim lan ben o kadar saat araba sürücem" demezse ilki en iyisi.

edit: durum kuehles blondes'in dediği gibiyse bilmiyom ama ilk etpata bana ilki mantıklı gelmişti. çocuk önemli. uçağa bin, inip tekrar bin falan bence uğraştırır ve çok ekonomik de olmaz. ben olsam direkt madrid'e uçar, oradan arabaya atlayıp giderdim sakin sakin.
  • der meister  (25.06.16 13:31:27 ~ 13:34:58) 
evet bizde lizbonda ulaşıma servet harcamıştık gerçi her türlü harcanacak ama rakamlarla konuşmak daha doğru. low cost daha pahalıyada gelebilir gün saate göre çok ucuza da gelebilir.

madride low cost ne kadara mal oluyor bunu da düşünmek lazım. oradan araba ödünç almak daha ucuza gelebilir.
  • basond  (25.06.16 13:35:59) 
@la noix

10 ay onceden bakilmaz :/ 2-3 ay idealdir. Annemler daha bu sene gitti. Kampanya filan kovalayin.

Bir de ehliyet filan farketmiyor ki, turk ehliyetiyle de her yerde kullaniyosun. Kurallar da universal yani :D
Tek avantaji baska bi ispanyolun ustune olan arabayi kullanabilmesi olur.

Onun disinda madrid + araba mantikli. Ucak+ucak sacma. Cunku low costlarda iki ayri bilet satin alinmasi gerekiyor genelde. Bi iptal olsa biri, digerinde hak iddia edemezsiniz. Ve muhtemelen bi gece gittiginiz yerde kalmaniz gerekecek vb. bunlarin hepsi masraf.
6-7 saat araba kullanmak sikinti degil. (Turk olsa da sikinti yok valla bak ahsjsj)
  • kuehles blondes  (25.06.16 13:36:04) 
Ben babamla ispanya'da portekiz'de araba kiralamam valla :) ogle vakti ufletmeler mi dersin, doner gobekte ustunluk mu dersin, kavsaklar ki dersin, hiz siniri mi dersin :p neyse allahtan yayalara yol verir :)


  • la noix  (25.06.16 13:41:13) 
@la noix
Hahaha o zaman baban kurallara uymama konusunda master yapmis :(( benimki de viyanada yanlislikla ters yon otobus yoluna girmisti. Sonraki gun alisti ama.
Anam da avrupada baya tecrubeli olmasina ragmen en son hem ters yone dondu (sola donuste dar almis) hem de bikac saat sonra yol ustunlugunu unutup donmeye kalkti, burun buruna giriyoduk. Ama onun disinda hic sikinti yok. Sanki kimse hata yapmiyor.

Yani zaten teorisini bildigimiz kurallar oldugu icin zor degil. Kesinlikle alisiliyor. Ben benimkilerle

Aslinda emanet araba da kullaniliyor. Onun icin bile ispanyol olmasina gerek yok dhdjdj
Ay cok uzattim shsjsj sorry.

1 ve 3 arasinda dusunmelisin. Bir de pgs diye kapatma kendini, thy filan bazen daha ucuz oluyo pgsden.
  • kuehles blondes  (25.06.16 13:47:49) 
kasım-mart arası thy indirim yapıyor. ben 125 euroya lisbon kaptım bi tane.


  • mayeskuel  (25.06.16 15:04:53) 
www.flypgs.com

Bu kampanya var efendim bir göz atın isterseniz.
  • lunedor  (25.06.16 19:36:52) 
Derken sevgili lunedor tarihi karıştırmış; bu kampanyanın süresi 15 haziranda bitiyordu ama ara ara yine yapıyorlar böyle indirimler. Takip etmek gerek :) arabadan daha rahat olur sanırım.


  • fraise  (25.06.16 19:40:24) 
Lizbona pgs ucmuyor :(


  • la noix  (25.06.16 19:51:22) 
O zaman şu var,

www.onurair.com

Bu da lizbon a gitmezse gitmeyin bence, evet.
  • lunedor  (25.06.16 19:54:05) 
ist zürih www.skyscanner.com.tr
oradan lisbon www.skyscanner.com.tr


baktımda low costlar bile pahalı aynıya geliyor
  • basond  (25.06.16 20:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.