[]

Köpekler İçin Yem - Yemek Önerileri

Merhaba;
dağ başında, yalnız sayılabileceğim bir ortamda çalışıyorum.
1 adet "sokak köpeği" 7/24 iş yerinin önünde duruyor. Elimden geldiğince yemek veriyordum, arada yoldan geçenlerden (sağolsunlar) yem getirip veriyorlar.

Son günlerde bir de dişi peydah olmuştu. 1-2 hafta önce yavruladı. 3 yavrusu ile dişi de buralarda takılmaya başladı. Onlara da yemek vermeye çalışıyorum. Sağdan soldan 1-2 köpek daha geliyor yemek verirken.

Sanırım miktar olarak yetiremiyorum artık.
Yemek olarak genelde, tavuk suyunda, salça, pirinç şehriye vs pişiriyorum, biraz sulu oluyor, suyuna da ekmek ekliyorum. arada kemik et vs veriyorum.

Tek yaşadığım için fazla yemek artmıyor, o yüzden onlar için ayrı şeyler pişiriyorum.

Çok ekonomimi sarsmadan 3-4 köpek 3 de yavru için ne tür yemler ve yemekler önerebilirsiniz. Şu haliyle bile (yetmemesine rağmen) ciddi sayılabilecek bir para harcıyorum. Önerilerinizde ekonomik olursanız sevineceğim.

 
Kargo oraya geliyorsa temizmamanin 50 liralık 15 kg maması bir ay yeter. Yavrular da et ya da tavuk suyuyla islatirsaniz yerler.


  • pazardanaldimbirtane  (25.06.16 12:03:41) 
kasap/marketten kemik al. az bir parayla ya da ücretsiz veriyorlar.

derin bir tencere içine atıp 45 dakika kadar suda kaynat. kemikleri ayrı bir yere al, suyu dökme. O suyun içine 3 paket makarna at. Enfes bir yemek oluyor kendilerine :)
  • teknikekip  (25.06.16 12:06:24) 
kasap, market için yakınlarda bir köy var, denedim ama vermiyorlar. kemik bulunmuyor pek.

normalde kargo gelmiyor ama dolaylı olarak getirtebilirim. bir köpek için, gram ya da göz kararı olarak ne kadar mama 1 öğün yeter acaba?
ve günde kaç öğün mama verebilirim?
  • tum haklari saklidir  (25.06.16 12:10:23) 
Kemik bulamıyorsanız kemik suyu alın. tablet olarak. makarna suyuna 7-8 tane atıp yapabilirsiniz. ben öyle yapıyorum bazen.


  • teknikekip  (25.06.16 12:22:25) 
Günde 1 kez beslemeniz yeterli bana kalırsa, herbiri icin 1 yemek tabaği kadar kuru mama ve bol su yeterli olur.


  • pazardanaldimbirtane  (25.06.16 23:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.