[]

özel hastane ücretini ödemezsek ne olur?

dün bir duyuru açmıştım, arkadaşımın yeni doğan bebeğini yoğun bakım ünitesine alip günlük 1500 lira talep eden özel bir hastane var. sosyal güvencesi yok ve yabancı uyruklu olduğu için fiyatı şişirdikçe şişiriyorlar. 7 günlük yoğun bakım ve doğum ücreti vs derken en az 15 bin liralık fatura bekliyoruz. yaklaşık 6-7 bin peşin ödedik ama ben bunlara acayip kıl oldum. ailenin geri kalan parayi odemesini istemiyorum, zaten ödeyecek durumlarıda kalmadi elindeki bütün parayı verdi çocuk.

ben tercüman olarak hastane ile muhatap oluyorum. dün hastaneye bu parayı ödemezsek ne olur polis mi cagirirsiniz falan dedim biraz geri adım attılar, iş o noktaya gelmesin siz ne kadar ödeyebilirsinize geldi konu. iş resmen kurban pazarlığına döndü.

ben şimdi bunlara gidip kalan parayi ödemiyorum istediğinizi yapın desem ne olur? işleyiş nasıldır? sağlık bakanlığı ile görüştüm, bebeği esir alırlarsa bize bildirin dediler, o kadar ileri gidebilirler mi?

 
muhtemelen yatış yaparken yapılacak tedavilerin bedelini peşinen kabul ettiğinize dair imza almışlardır. bebeği esir almazlar ama arkanızdan hemen mahkemeye verirler tedavi ücretini ödemediler diye. hasta ve ebeveynlerinin yabancı olması durumunda bunun yaptırımı ne olur onu bilmiyorum tabi ama eskide kaldı hastayı rehin tutmak falan. yemez bu devirde.


  • animalman  (25.06.16 11:37:17) 
Hocam çıkarın gereksizse. Gereklidir koymuşlardır. Bu yabancı uyruklu arkadaşın türkiyede sigortası yok mu?


  • kurnaz  (25.06.16 11:51:27) 
Once bebegi hastaneden cikarin sonra ne yapiyosaniz yapin


  • la noix  (25.06.16 12:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.