[]

İŞİD'in Sadece mülüman coğrafyasında Kıyım Yapıp İsrail'e Dokunmaması

Beni bir atheist olarak hayretlere düşürüyor.

Yoksa bu işid'in çok iyi düşündüğü stratejik bir plan mı?

bu konuda fikriniz nedir?


Bir ıraklı epirisi şöyle:
İşid ne zaman israile saldıracak?
Cevap: Müslüman olduklarında.


tr.sputniknews.com

Linki açamayanlar var sanırım, başka bir kaynaktan link:

sendika10.org

 
@air

Dinime burda sen karar veriyorsun demek.

Ne kadar hoş görülü bir insansın.

israil için "topraklarında iç savaş yok" demek, "fransa diye bir ülke yok" demekle eşdeğer.

Edit: @air cevabını silmiş
  • vapurlarfalan  (25.06.16 04:10:38 ~ 04:13:10) 
böyle bir cevap gelince geri dönmeye karar verdim :D

ne yazık ki silinen cevapları canlandıramıyoruz ancak şöyle bir şey demiştim;

''adam ateist değil, bir troll'' ve bu dediğimin arkasındayım.

''dinime burda sen karar veriyorsun demek'' demişsin ancak ateizm bir din değil. bunun farkında olman lazımdı :) gerçek ateizm bu değil!!11! asdfgh ayrıca geçen gün radikal islamcıydın, geçişlerin çok sertmiş gerçekten :D

neyse burada amacım inancın o ya da bu demek değildi, sadece verdiğin bilgiler hakkında insanların şüpheyle yaklaşmasını sağlamaktı. sonuçta bir trollsün.

soruya cevaba geleyim;

israil'e girmek sıkar. kan alırlar çünkü arap coğrafyasının geri kalanı gibi gevşek değiller. sağlam bir yönetimi var ve topraklarında iç savaş yok. dikkat edersen arabistan'a da elleşmiyorlar.
  • air  (25.06.16 04:32:09 ~ 05:33:25) 
"fakat siz bir devlet olarak, siyasi bir tavır olarak topyekün israil'e karşı durmak tam söz ediyorsunuz sanırım. "

Ya bu kadar saçmalamaya gerek yok, gerçekten. Nerden o izlenimi edindin açıklar mısın?
  • vapurlarfalan  (25.06.16 04:58:40) 
oncelikle israil'e suriye, irak, iran, lubnan, suudi arabistan gibi ulkelerin vatandaslari giremezler yasal yollardan. vize yok. hatta nerenin vatandasi olursaniz olun, yukarida saydigim ulkeleri sadece ziyaret etmis olsaniz bile israil'e girmeniz yasaktir. bunlar temel kurallar ve daha sayilamayacak kadar cok kistas var giris yapabilmek icin (en ufak supheli halde tum hayatinizin ve gecmisinizin arastirilacak olmasi gibi). yasadisi olarak girmeleri de su sebeple mumkun degil: www.jewishvirtuallibrary.org

disardan saldirmak da iron dome yuzunden imkansiz o dandik fuzelerle. yani israil'e dokunmuyorlar demeyelim de dokunamiyorlar diyelim. yapamazlar yani bunu. ote yandan kapali kapilar ardinda biz kucuk duyuru insanlarinin bilmedigi pek cok anlasma soz konusu olabilir fakat ortada bir strateji varsa bu isid'in degil israil'in stratejisidir. cunku bir de hakkindaki tartismalarin rahat bir 200 yil boyunca surecegine inandigim golan tepeleri olayi var. paylastiginiz haberin son iki paragrafini okursaniz da israil'in isid destekcisi olmadigini ama yenilmelerinin de islerine gelmedigini gorursunuz. israil dort bir yani dusmanla cevriliyken gote got demeyi tercih ediyor ozellikle askeri konularda, hele ki bu zamanlarda. dedigim gibi bu isin medyatik boyutu. isid'i bilmemhangi memleketin yarattigi bir proje oldugu teorisini one surusunuzun baska cok fazla ornegi var cevrede. sanirim ilk defa bir trolle cevap veriyorum ama ciddiye aldigimdan degil, daha cok trollu okuyup ciddiye alacak insanlar olabileceginden.
  • hopeless  (25.06.16 05:02:44 ~ 05:04:48) 
Bunu tayyipe sorsana delikanli. Kendileri isidin finansorlerinden biri ne de olsa.


  • baldur2  (25.06.16 06:14:12) 
@baldur2

sen diyorsunki koca Türkiye Hükümeti bir terrorist gruba finansal yardım sağlıyor.

Peki senin bunu destekleyecek ispatrın nerde?

O kadar açık birşeyse ispatla ve düşür hükümeti. "ispat tırlardaki silahlar". bunu mu söylüyorsun yoksa tüm dünyayı ikna eden, sorgulanamayacak belgelerle mi konuşuyorsun?
  • vapurlarfalan  (25.06.16 07:58:43) 
Işid coğrafyayı boşaltıp, pyd'nin eline bırakıyor. Senaryo hep aynı.

Işid girer, şehrin yarısı kaçar. Kalanların bir kısmını keserler. Sonra bombardımanla bir kısmı daha ölür. pyd gelir ve us air force ile şehri geri alır. Pyd şehirde biraz temizlik yapar.

Işid ve pyd bir israil&abd ortak yapımıdır.
  • kartallar yuksek ucar  (25.06.16 11:13:33 ~ 11:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.