[]

Çarşaflı kadınlar sıcakta ne yapıyor?

Kimsenin ne giydiğiyle ilgilenmem, amacım kesinlikle milletin giyimine karışmak ya da insanları hor görmek falan değil, sadece merakımdan soruyorum. Sonuçta çarşaf dediğimiz şeyler simsiyahlar ya da koyu renkteler ve kalın da gözüküyorlar epey. Sıcak havalarda çarşaflı kadın gördüğümde de dikkatimi çekiyor, ben tişört-şort ile bunalırken o insanlar gayet de memnun gözüküyorlar. Hangi tür kumaş kullanılıyor çarşaflarda? Özel bir olayı var mı? Mesela yazın keten çarşaf falan mı giyiliyor, ne oluyor?




 
kumaşı ince, ağır olmayan kumaşlardan olmalı. bir de bol. direkt tene temas etmiyor sıkmıyor ondan dolayı rahatlar.


  • cabiday  (24.06.16 14:38:44) 
Kokuyor


  • condom kurşunu  (24.06.16 14:39:03) 
çarşafsızlardan daha rahatlar. dışı kara ama içi efil efil.


  • nedendir bilinmez  (24.06.16 14:39:37) 
bence içlerine bişey giymiyolar.


  • elorelia  (24.06.16 14:39:47) 
hocam o alışkanlığa bağlı. benim babannem yazın kışın giydiği kalın elbiseleri giyerdi hiç bir şey de olmazdı. vücut alıştıktan sonra ona göre gidiyor. o çarşaf kalın değil çok ince. bir de çarşafın altına çok ince şeyler giyiyorlar. pek dokunmuyor onlara..


  • gotic  (24.06.16 14:42:29) 
Ince ama siyah ceker butun gunesi kendine. Gerci keske hepsini cekseler de biz yanmasak gunesten


  • regina phalange  (24.06.16 14:44:19) 
önceden açık olup sonradan tesettüre giren birine sormuştum. tesettürlü hali ile daha serin olduğunu söyledi. tesettür termal vazifesi görüyormuş dışarı cayır cayır yanarken iç ısıyı/serinliği koruduğundan daha serin demişti.


  • yemrem  (24.06.16 14:47:31) 
Elbet sıcak oluyordur, baş ve boyun kısmı da sıkıca kapalı sonuçta. Altında ciddi bir motivasyon olduğu için katlanıyorlar işte.


  • pike  (24.06.16 14:48:14) 
yemrem haklı sanırım.

Ayrıca hafif rüzgarın olduğu sıcak havalarda siyah ve bol giyinmenin sandığımızdan farklı etkisi varmış: www.straightdope.com

"Black clothing absorbs sunlight and the heat radiating from your body, but if it is loose-fitting, and there is wind, the wind convects the heat away faster than it is absorbed. White clothing reflects sunlight, but also reflects internal heat back towards your body, so the net effect under identical conditions is less cooling than if you wore black"
  • soso  (24.06.16 15:05:33 ~ 15:06:46) 
klima taktirmislar :D


  • ubi dubium ibi libertas  (24.06.16 15:08:54) 
bu kadar cevap arasında en mantıklı ve bilimsel yanıtı soso vermiş, ama tek tık almayan da o.


  • yemrem  (24.06.16 15:13:38) 
prensip olarak kendime tik atmıyorum yemrem :)


  • soso  (24.06.16 15:17:12) 
ben de yazin gunduz uzun kollu giyerim. tenimi gunesten korumak icin. bence de daha rahat. ama aksam soyunmak daha rahat ayni mantikla. bir de hindistan'in colunde buyumus arkadas vardi, bunlar gunduz sicaktan korunmak icin yun giyerlermis. bu da ilginc gelmisti ama cidden yazin kopeklere sarilinca serin geliyorlar:)


  • bir varmis bir yokmus  (24.06.16 15:21:40) 
siyah olayını bilmem de o tarz giysiler daha havadar oluyor. arap erkeklerin kıyafetleri de aynı tarz sonuçta.


  • lazpalle  (24.06.16 15:26:02) 
Annam basortulu. Evin icinde kulaklarinin usudugunu iddia ediyor cikartirsa. Anaannem benim kisin giyindigim gibi giyiniyor uazin evin icinde. Aliskanlik olmali.


  • allah yazdiysa bozsun  (24.06.16 16:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.