[]

bodrum'da ne yapılır?

iyi günler,

uzunca bir tatile cıkıcam. bodrum, milas güllük taraflarında tatil günleri yüzmek dışında nasıl geçirilir? ne yapılır? nerelerin görülmesi gerekir?


 
Bodrum'dan yunan adalarina geçiş yapabilirsiniz.
gokova-marmaris gibi yerlere gidebilirsiniz.

  • for the record  (24.06.16 13:34:43) 
merhaba. uzun uzun yazdıydım mobilde silindi gıcık oldum daha uzununu yazacağım. ilginizi çeken yerlerin nerede, nasıl olduğuna kendiniz bakarsınız haritadan, forsikuerden.

sadece bodrum merkez için bildiğim kadarını yazacağım. öncelikle kesin bodrum kalesini görmelisiniz bence sanırım pazartesi günleri kapalı müze kart geçiyor. gölge alanlar çok, yanınıza alın suyunuzu bir tam gününüzü alır okuya okuya. karya prensesin açık olabileceği saati dikkate alıpta gidin bence. ben olsam mozoleyi de görürdüm sonuçta yerinde yeller esse de orada bulunmak bile tarihe tanıklık etmek gibi. sadece temeline bakacaksınız ama yine gidin öğlen sıcağı vurmadan 1 saatte gezersiniz. yine müze kart. antik tiyatro mozoleden yürüyerek 10 dk tutar. yokuş yukarı çıkacaksınız manzara baya güzel. mindos kapısı var. iskenderin yürüdüğü yoldan geçmek ilginizi çekerse gidin yürüyün. 4 tane bilgilendirici yazı bulunan tabela ve iki yarı yarıya restore edilmiş sur kulesi bulunuyor. kart falan yok insan yok zaten. diğer beldelerde de bir sürü kahverengi tabelalı antik şehirler anıt mezarlar var. ben hemen hemen cahilim.

yeme içme olayları kişiden kişiye göre değişir tabi benim nacizane gittiğim bildiğim yerler; sünger pizzanın terasında bi gece pizza bira için bence sarımsaklı ekmeğide güzel, çökertme diye bodruma özgü bir kebapları var ama bence tuzlu (fiyatı) aynını evde annemde yapıyo pizza yiyin pizza. jaz seviyorsanız yat klüp var marinanın içinde. yürüyerek 5 dk orada geceyi tamamlayabilirsiniz. ya marinanın içinde yat klüp pahalıdır diye düşünmeyin ben olsam düşünürdüm çünkü ama bodrumda çoğu yerden daha uygun fiyatları, canlı gruplar çıkıyor bir geceniz öyle kafadan biter. bir diğer lezzetli pizzacı "arka" var. daha bir italyan. hatta bence pizzaları daha lezzetli ama adı üzerinde aralarda arkalarda bi yerde. kule barın arkasında kalıyor. bence orada pizza ile şarap için. öğlenleri ev yemeği çıkıyor yine uygun he aklınızda olsun (ayrıca süngerin tabldotu da uygun ama yetişemeyebilirsiniz).

meyhane olarak meyhaneler sokağına kafadan uzak durun. götgöte aşşırı kalabalık hep bi uğultu var, servis yavaş özensiz, mezeler tırışka, fiyatlar kallavi... gıygıy çiganlar gelir, zırt pırt gülcü gelir ha nevizade ha meyhaneler sokağı. yani ben en son gittiğimde öyleydi belki şimdi o kalabalık yoktur ama kazık abi dandik mezelere verilmez o para. "kalamari" güzel bence bahçesi çok güzel sessiz sakin. servis hızlı, mezeleri ayrı ayrı baya güzel, fiyatlar da gayet uygun. bi gecenizi komple gömersiniz muhabbetle. iyi yani. "hanende" var yine oranında mezeleri çok güzel, ahtapotunu çok seviyorlar (ben sevmem ahtapot) ama daha basık ferah değil çok, fiyatlar genelde iyi. olmadı gidin kendiniz denersiniz. manzaralı bi yerde içmek isterseniz "berk balık" var. balkonundan yer kapın. mezeleri köşe yazarlarının çok övgüsünü almış ama benim denyoluğumdan mıdır nedir bi fark anlamıyorum. kötü değil ama oturup gazeteye yazmam yani. ot lan işte (bana göre). balığı güzeldir bak. çalışanlar güler yüzlü. zaten bu üçünün komple güler yüzlü. hesap olarak kalamari'nin bir tık üstü olabilir. yine de vay itfaye hortumu falan değil. esas vaktiniz arabanız falan varsa güvercinlik berk balığa gidin. hatta bi şekilde kesin gidin. denize 0 herşey 10 üstünden 10 ben araba kullanmayı bilmediğimden gidemiyorum beni de alıp gidin. çok seviyorum ben orayı

rock bar seviyorsanız kesin körfez'e bi gidin. güzel çalıyo. sandoz diye şeykır var değişik gelebilir tadın bence, 50lık bira 17 lira sanırım. sandoz boy boy değişiyor. çalışanlar "içsene abe" falan diye takılmıyor bi birayla bile günü kapatın isterseniz. kuleyi sevmiyorum ben çok kalabalık, kasvetli çalışanlar nerdeyse go go go diye siz içerken tezahurat yapıp yenisini çakma derdinde. adamik bitti herhal.

manzaralı bi yerde içsem ben biramı derseniz penguen pastahanesi ile halikarnas arası bir sürü yer var. oralara gitmeyin! ben olsam gitmezdim yani sevmiyorum. ben ben olalı gitmiyorum. körfezin aşağısında denize doğru "moonlight var. baya güzel orası denize 0. dalga sesleri falan. az ışık, az müzik sesi, dalgalar dibinizde.

türkçe rock dinleyeceğim çünkü "akrebin gözleri akrebin akrep" diyorsanız "veli bar" var. istiklal de yer alan veli bar ile müzik olarak bir alakası yok. can-ceyhun diye iki kardeş var ciddi ciddi çok güzel söylüyorlar. mekanda güzel. bence bi gece gidin dinleyin. bodrumun en eski barı ben olsam giderdim. giriş parası alıyorlar mı bilmiyorum, fiyat sorun öyle için sonra kalpler kırılmasın.

"mandalin" var mekanın yeri ciddi çok güzel ama kazık. müzik desen canlı grup yoksa kötü çalıyo benim zevkime göre, sarhoş değilsem gitmem. "karpuz" var manzarasızı. fiyat olarak daha uygun. şat üzerine şat içip şuurumu kaybedesim var diyorsanız orası karpuz.

vittorya'yı finki falan yazmıyorum bile siktiredin küba ya belki farklı müzikten dolayı gidebilirsiniz. fiyatı da sanırım biraz daha usturuplu.

"giritli teyze" var. gündüz sahil, gece meyhane/restoran arası bir yer. mekanın yeri mükemmel bence. gündüzden gidin denize girin, akşamüstü iki bira için menüye bakın uygun gelirse gece kalıp günü sızarak sonlandırın işte. bodrumun dibinde fazla kişinin bilmediği bir yer olduğundan güzel bence.

belde dolu. yarımada'da onlarca yer var benim en iyi bildiklerim bahsetmeye değer mekanlar bunlar işte yoksa leman kültür izmirdekinin istanbuldakinin aynının manzaralısı yani ne olcak pizza pizza falan var bildiğin dandik izmir pizzası anlatmıyorum öyle yerleri.

otogarın üstünde "çakır ali" diye dönerci var. tansaşın kapısının karşısında hemen. "sakallı köfte" var iki tane ayrı ayrı yerler ama lezzetleri benzer sorar bulursunuz ptt nin oralardan. bir de tepecik camii'nin karşısında küçücük bi dükkanda teyze var döner yapan. buralar öğle yemeği için gidin diyebileceğim yerler. şirinin bodrum dönerinin bi esprisi olduğunu düşünmüyorum. önceden yazdığım gibi arka ve sünger tabldot çıkartıyor. öyle işte. benden bu kadar.

unutmadan gün içi dışarıda bira içeyim ama çok acayip kazık olmasın diyorsanız "denizciler" var. çay bahçesinin biralısı. kaleye giderken solunuzda. iyi tatiller.
  • libertine  (24.06.16 21:04:20 ~ 21:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.