[]

Duyuru Otokontrolü

Ne olacak bu duyurunun hali?

hayır sinirimden yazıyorum, demin tüm hayatını başarısını egosunu gittiği üniversiteye göre şekillendirmiş bir vatandaş bir duyuru açtı, güzel bir ego orgazmı yaşadı ve duyuruyu hop uçurdu. hayır duyuru eğer bu tarz eylemler için kullanılması gerekn bir ortamsa bilelim ona göre yazalım bundan sonra. acaba duyuru sorumluları buna bir önlem alamaz mı ya? altına yazdığımız yorumla ve zamanımızın harcanmasıyla kalıyoruz. şu duyuru silme olaylarına bir sınırlama getirin artık yahu. ayrıca duyurudan uçurulmasını istediğiniz yazarları ve sebeplerini de yazabilrsiniz, iyice amacından şaşıyor çünkü bu duyuru ortamı...

örneğin "prince legolas" adlı kullanıcı duyuru açıp açıp cevap aldığı anda tam içinden çıkamayacağı bir durumda tak diye duyuruyu siliyor ve çoğu kişinin laf ağzına tıkanmış oluyor, benim için olmasa da başkaları için sinir bozucu bir durum, bu sebeple bu ortamda artık yazmamasını, ya da duyuru silmesine bir sınırlama getirilmesini istiyorum... (her ne kadar bir önlem olmayacağını bilsem de..)

 
duyuruya puanlama sistemi getirilmeli. yüksek puanlılar üstte kalacak insanlar onları görüp faydalanacak, bilgilenecek. profilten puana göre sırala veya tarihe göre sırala tarzı bir seçim olacak bu şekilde kullanıcı dostu bir arayüz olmuş olacak.

buna benzer olaylar eklenmeli bence.
  • mr.goodcat  (23.06.16 23:53:42) 
@mr.goodcat: ben de önerdiydim onu, fake'ten puanlarlar, fake hesap sayısı da patlar dediydiler. evet, aktif kullanıcı sayısı fake hesabın durumu ciddi ölçüde değiştireceği kadar az. zor yani o.


  • godoşu beklerken  (23.06.16 23:55:53 ~ 23:56:05) 
sivilde sinir bozucu insanlarla karşılaşmıyor musun? ne kadar anlatsan da anlmayan, bildiğini okuyan. burada da aynı hikaye işte. adamın yazdıklarını görmek istemiyorsan troll engelleyici diye bi program var burası için, onu kullanabilirsin. herkes burada kendine göre bi ütopya kuruyor "şunlar yazmasın, böyle başlık açılmasın" diye. ama yazılıyor, herkesi kontrol edemezsin.adam tutar gtünün sivilcesinin fotoğrafını koyar, engel olamazsın. gardını alacaksın, nicki görünce duyuruya tıklamayacaksın. herkes mi normal olsun? hiç mi dalyarak, egoist, problemli, sinir hastası, ilgi budalası olmasın? kendi hayatınızda böyle insanlarla karşılaşmıyor musunuz? ha bi de haterlar var mesela, ben de onlara çok uyuz oluyorum ama napabilirim? hepsine ayrı küfür mü edeyim, allah belanı versin git buradan mı diyeyim. ayrı ayrı. bunlarla uğraşacak zaman var mı kimsede? bu tahammülsüzlük niye? canın istiyorsa şu troll, bu slut, falanca abazan, şuradaki de sk kafalı de görmezden gel.


  • damdanakan  (23.06.16 23:59:20) 
boşver panpa, anca gelir burada tanımadığı insanlara hava atar o, çünkü etrafında onun tek bir kelimesine tahammül edecek insan yoktur ^^

böyle biri için sinir bozmaya değmez ^^
  • devilred  (24.06.16 00:01:02) 
koçum ben yazarım asıl sana ne oluyor?

ayrıca ben duyuru ayar yediğim için değil, millete hakaret etmemek için sildim.
  • prince legolas  (24.06.16 00:02:22 ~ 00:03:11) 
@damdanakan kimin troll kimin ruh hastası olduğunu nasıl takip edeyim, buranın amacı nedir? açıkçası bendeki izlenimi bir yardımlaşma ve duyuru platformu.. haliyle karşımdakine laf anlatmaya çalışıyorum. tahammülsüz olsam küfür ederdim, insancıl şekilde laf anlatmaya çalışıyorum/çalışıyoruz. bir de bir zahmet burası da reelden biraz farklı olsun yani. zaten birbirimize laf anlatabilmek için kullandığımız bir ortam..


  • body electric  (24.06.16 00:04:08) 
@body electric
eksi duyuru icin troll detected diye birşey var. böyle sinirini bozan tipleri engelliyorsun ve bir daha görmüyorsun.

  • rakicandir  (24.06.16 00:06:02) 
Yahu hiç sinirlenmeye gerek yok böyle şeylere. Bu yazdıklarının benzerini yazmıştım ben de o duyurunun altına, hayatı boyunca tek başarısı iyi bir bölüme girmek olan, siyasi görüşlerini açıklarken "çok sevdiğim bir lider olan Hitler'in de dediği gibi" tarzında saçma sapan laflar eden bir ergeni ciddiye bile almazdım yerinde olsam.

Ben şahsen eğleniyorum o duyuru açtığında, o da ayarı alıp "lan ekmek çıkmayacak herhalde yine" diyerekten duyurularını uçuruyor. Aramızda seviyeli bir iletişim var.
  • sevgikusunkanadinda  (24.06.16 00:06:05) 
@body electric: eheh... onu burada çok takılan anlayamıyor. burada çok takılmayan da burasının sandığın gibi bir yer olmadığını anlamıyor. "kimin ne olduğunu ne bileyim, işim yok ona mı bakıcam" diyorsun, sonra duyuruyu daha çok kullanmaya başladığında ister istemez bir fikrin oluyor :)

burası yahoo answers, stackexchange, quora vs olmayacak çünkü yaygın kullanımı yok.
  • godoşu beklerken  (24.06.16 00:08:44) 
çözüm basit hacı. mesajdaki gibi mallara eklenince duyuru ve cevaplar da gözükmesin. burada sadece şu sorun çıkabilir. bir malın cevabı ilerleyen zamanlarda sizin aradığınız cevapta olabilir. o yüzden mallara ekleyince şöyle olsun.

mesaj gelmesin
malın duyurusunu görmeyeyim
mal başka soruya cevap yazmışsa, cevap 'bir malın cevabı. görmek istiyorsan tıkla' gibi birşey olsun görmek isteyen tıklasın.

mis gibi çözüm.
  • dedim dedim de kime dedim  (24.06.16 00:08:57 ~ 00:09:26) 
maalesef öyle pembik bir dayanışma/yardımlaşma ortamı değil burası. ya bi de niye olsun? dışarıdan neden farklı olsun? kendimizi kasa kasa kafayı yiycez zaten. insanlar manyak, hayat steril değil, başına her türlü bela gelir. burada ya da başka bi yerde. cenneti duyuruda, ekşisözlükte aramak akıl karı değil. süperegolar çarpışıyor burada allahın her günü, bir hafta günde üç saat girsen farkedersin bunu. gerçek olan o kadar az şey var ki. bu manyaklıklar gerçek geldiği için sempati besleyecek hale geldim. bu kadar katı kategorik olmanın kimseye faydası yok, huzur kaçırır.


  • damdanakan  (24.06.16 00:11:57 ~ 00:13:18) 
@selam adlı yazara tekrar böyle tipleri engelleme fırsatı verdiği için teşekkürü bir borç bilirim.


  • rakicandir  (24.06.16 00:16:03) 
olayı bilmiyorum kullanıcıyı tanımıyorum.
durum hakkında söyeyeceğim şey uzunca ciddi şekilde yazıp da cevabla ya basıp silindiğini görünce küfür etmek kısa falan yazmışsam zaten pek sallamıyorum.

  • basond  (24.06.16 00:19:20) 
Bazı şeyleri ne kadar fazla önemseyip kafaya takıyorsunuz hayret ediyorum.

"prince legolas" adlı kullanıcı duyuru açıp açıp cevap aldığı anda tam içinden çıkamayacağı bir durumda tak diye duyuruyu siliyor ve çoğu kişinin laf ağzına tıkanmış oluyor, benim için olmasa da başkaları için sinir bozucu bir durum, bu sebeple bu ortamda artık yazmamasını, ya da duyuru silmesine bir sınırlama getirilmesini istiyorum"

Şu yazdığın paragrafın ne kadar hastalıklı olduğunun farkında mısın?

Ego orgazmı yapar, duyurusunu siler-silmez sana ne? Bu nasıl bir katı alman disiplini, nasıl bir etik bekçiliği? Burada bir karşılık bekleyerek mi cevap yazıyorsun ki adamın silmemesini, tik atmasını vs bekliyorsun? Bir şeye cevap yazdın, tam gönderirken baktın silinmiş. Eeee? Amanın emeklerim boşa gitti mi diyorsun? Zamanının harcanmasını istemiyorsan ego orgazmı yapmak için duyuru açtığını düşündüğün adamların sorularının altına cevap yazmazsın olur biter.

İnsanlar burada kişisel sorular sorma hakkına da sahipler, yardaklayan olursa ego tatmini yapma hakkında da. Kişisel bir soru soruluğunda gereken cevabı aldıktan sonra silebilir de duyurucu, burada yazılı halde kalmasını istemiyor olabilir. Kişisel olmayan bir duyuruyu da sonrasında çeşitli nedenlerle silme kararı alabilir. Bunda bu kadar takılacak ne var anlamıyorum. Esas verdiğimiz cevap boşa gitti amanın diye yakınmak egonun dibi değil mi?

756 duyurumu ben kendi kendime silmişim mesela. Hadi atsınlar o zaman beni.

Nasıl bir faşizm bu ya, kimin neyi ne şekilde yazıp ne şekilde sileceğini belirlemek, bunu istemek, olmayınca sinirlenmek.
  • buff  (24.06.16 00:21:19) 
Oylama için fake'ler dışında iki neden daha var. Bazen birbirinden nefret eden gruplar ve kanka grupları olabiliyor. Bu gruplar, lobicilikle toplu artı veya toplu eksi yapabiliyorlar. O yüzden, cevaba haksızlık olabiliyor. Bir de oylama sözlük'teki gibi bir puan hiyerarşisi oluşuyor ve debe için kasılması gibi, cevap için kasılması gereken bir ortama neden oluyor. Her yeni istatistik yeni bir 'Ben senden iyiyim' deme yolu açıyor, 'Karman kadar konuş', 'Soruya cevap yüzden kadar konuş' gibi durumlara yol açıyor. İyi-kötü ayrımını istiyoruz ama tam bir hiyerarşik sıralama yarışmaya neden oluyor. Hiyerarşi, gruplaşma ve yarışmaya neden olmadan iyi kötü ayrımı yapabilmek cevap aranan hassas konulardan biri.

Bunun dışında daha ilginç bir konu var: 'Sinir bozucu' addedilen duyuruların çoğu ispiyonlanmıyor! 'Tartışma başlatıcı içerik' veya başka bir şey olarak görünmüyor. Bu ara, özellikle son zamanlarda 'Bu nasıl olmuş da, ispiyonlanmamış' dediğimiz çok duyuru veya cevap oldu. Bilmiyorum, belki silineceğine inanç mı yok. Gerçi, artık editlemeyi de kaldırdık. Ara ara geciksek de cort diye siliyoruz artık ama es'lerden bol ispiyon, i'lerden de bol mesaj şeklinde ispiyon bekliyoruz bu durumlarda. Bugün yoğun bir gündü bu taraf için, akış gözümüzden kaçabilir ama ispiyon veya mesaj kaçmaz. Sinir bozucu mu? Yollayın 'Tartışma başlatıcı içerik'ten. Eğer bilgilendirici bir yanı yoksa ya da fikir istemiyorsa, gönderelim. Dün de ifade ettiğimiz gibi, aldığımız karar ile sınırları daraltmaya çalışıyoruz. %100 kalite standardı, altı sigma gibi bir hedefimiz yok ama olabildiğince düzgün bir yere el birliği ile oturtalım. Beceremezsek bile niyet ettik ve o doğrultuda hareket ediyoruz.

Bu arada duyuru ve cevap silinmesi ile ilgili çözüm ve önlem paketlerimiz yoldadır. Bunları da tartışmaya açacağız. Umarım işe yarar. Ay hadi inşallah, fingers crossed, cabin crew slides armed and cross check.
  • aychovsky  (24.06.16 00:26:05 ~ 00:28:21) 
@acemi Yazdım ya. Mesaj atarak. Linkini gönderip 'Şunun cevap tartışma başlatıcı', 'Bunun şu cevabı hakaret', 'Bu duyuru küfürlü' deseniz değerlendiriyoruz.


  • aychovsky  (24.06.16 00:34:41) 
@aychovsky: "Bu ara, özellikle son zamanlarda 'Bu nasıl olmuş da, ispiyonlanmamış' dediğimiz çok duyuru veya cevap oldu. Bilmiyorum, belki silineceğine inanç mı yok."

ben gönüllü yapılan işe yük bindirmek istemiyordum kendi adıma bir de çok fazla geyik döndüğü zaman açık söyleyeyim ve kendi adıma konuşayım, ben daha az ciddiye alır oluyorum burayı. yani nasıl söylesem, burasının soru-cevap yeri olduğunu anlayamıyor bazıları. soru sanıp açıyorsunuz, bakıyorsunuz, bir yerden sonra siz ciddiye almaz oluyorsunuz. yani ciddiyetten ölmek gibi anlıyor bunu bazı kimseler. basbayağı soru sormak ve soruya hangi kabul edilir üslupla olursa olsun cevap vermek gibi de algılamıyorlar. niye burda geyik çevirmiyoruz ki, neden sosyalleşmiyoruz ki vs diyorlar. özel mesaj, chat yokmuş gibi. sorulu şeyler cevap verip yanına da geyik iliştirilebilir ayrıca. engel değil ki. yani burası nasıl bir yer, fonksiyonları ne? o konuda bir uzlaşı pek yok sanırsam.


bir de soru: ispi kategorisi bu saydıklarınız mıdır? daha var mı?
  • godoşu beklerken  (24.06.16 00:42:03 ~ 00:48:59) 
Mobil zaten kanayan yara. O konuda tamamen haklısın. Şurada 'En büyük sorun?' diye sorsam milli birlik ve beraberlik içinde 'Mobil' diye bağırırız. Normal fonksiyon kullanacağım diye mobilden çıkıyorsun, miniminicik yazıdan ruhunu teslim edesi geliyor insanın. Mobilken ispiyon da kolay değil zaten.

Yine de şu anlık, günü kurtarabilmek için önerebileceğim şey mesaj. Haklısın tabii ki ama kayıt olmaması, o içeriğin burada durma süresini ve fark edilmeden geçilme olasılığını arttırmak demek.

@godoşu beklerken: Onun listesini toplu göndereyim. Hatta ben bunu tartışmaya açayım. Ancak, onu gönderene kadar şunu söyleyeyim: yardım/hakkında kısmındaki kurallara aykırı bir şey gördüğünüzde acımayın.
  • aychovsky  (24.06.16 00:45:17 ~ 00:47:15) 
Duyuruna bakınca ne kadar özgürlük sevdalısı olduğumuzu bir kez daha anladım.

Bizim genlerimizde SANSÜR var, sayın duyuru sahibi. O şekilde davranılmayınca göze batıyor. Ama bazen de tam tersi oluyor. Çok kafa karıştırıcı.
Burası internet, o kişi senin zamanını çalmıyor, sen zamanını internette harcıyorsun.
  • vapurlarfalan  (25.06.16 00:58:15 ~ 01:00:08) 
geçen ben de tam prince legolas ın "malum ırk" lı duyurusuna laflar hazırlamaktaydım ki hızımı alamamışım demek ki ben yazana kadar silmiş. yarım saat yazdım bi göndere bastım duyuru uçmuş. o mu sildi cevaplarda atışma vardı onun yüzünden moderasyon mu sildi anlam verememiştim o sıra tam. gerçi ben de yazdığım cevapta nefret söylemi barındırması açısından silinmesi yönünde yorum yapmıştım.


  • gis  (25.06.16 01:03:27 ~ 01:51:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.