[]

toplumda sınıflar arası makas git gide acılıyor mu?

yani bence cok bariz acılıyor da, acaba kapalı bi cevrede miyim? sizin gözlemleriniz nedir?

sadece sözlüge bakmak istemiyorum, malum orda turizm krizi baslıgı olsun milli takım muhabbeti olsun cok ciddi bi şekilde çomar denen gruba bilenmiş baska bi grup var. ama eskiden cok bagnaz kemalist tanıdıkların dincilere karsı soylemlerini en munis denebilecek akrabalardan da duymaya basladım. toplumda muhafazakar ve modern kesim arasındaki ucurum eskilerle kıyaslanamayacak ölçüde acıldı gibi. ortak dil, ortak kültür tamamen bitiyor. aynı ulkenin vatandası degiliz gibi. sizin gözlemleriniz nedir ve bu işin sonu nereye varır dersiniz?


 
kesinlikle katılıyorum sonuna kadar haklısın. bugünlerde kendimi antik yunanistanda gibi hissediyorum desme yeridir. bu bizimle ilgili bir durum değil her şey kendiliğinden oldu. osmanlı döneminde insanların zihninin arkaplanında hep aynı aynı şey vardı. insanı bağlayan buydu. bugün insanın kıyafetinden tutta konuşma tarzından oturmasından kalkmasından her yönüyle bir tabakalaşma var. bunu okuduğum okulda dahi net görüyorum. bu iyimi kötümü bence iyi bir şey. insanlar kendilerini birileriyle iletişim kurmaya daha açık hissediyor. ben bahçelievlerde dolaşırken birilerine bişey sorduğumda nezaketle yanıtlanmayı beklerim bu mümkün olmayabiliyor farz edelim yeşiköydeyim birine yol sordum onun ne şekilde bana yardım edeceğini bilirim. bu o ilçedeki tüm mekanlar, insanlar, sosyal veya ticari alanlar için geçerli. kimse kimseyi hor görmediği ve birbirine saygılı olduğu sürece bu tabakalaşmanın bir zararı olmaz. yalnız her sınıftan insan diğer sınıftakilerle daha samimi olabilmek için çaba göstermelidir. misal benim o ilçedeki insanların iletişim tarzıyla yakınlık kuramam tamamen bana ait bir sorun. bu dediklerimin herkes için geçerli olduğunu düşünüyorum. sınıflaşma kaçınılmaz mesele bu sınıflaşmada barışı ne kadar koruyabildiğimiz. mesele yere tüküreni, gecenin bi vakti bağıra bağıra konuşanı, arabasındaki saçma müziği son ses açıp tüm huzuru bozarcasına civarda dolaşanı vs. gördüğünde ne kadar sakin kalabildiğim, müsama gösterebildiğin.


  • douglas  (23.06.16 23:47:21) 
@douglas sanki cok iyimser yaklasmıssın. karsıyı cok bilmem ama yesilkoy daha elit bi yer sanırım, daha varoş gorunumlu biri gittiginde aynı şekilde kabul gormez ordaki sosyal ortamda. bence tabakalar arası tahammul ve iletişim fena acılıyor.


  • galandar kostumu  (24.06.16 01:11:17) 
Ankara'dan bildiriyorum, bazı semtler arası iletişim cok azaliyor. Herkes kendi gibi olanların civarına doğru kayıyor. Ve bu ayrım gitgide keskinleşiyor. Bildiğin laik semtler ve şeriatçı semtler ayrışıyor.

O derece...
  • babilbaligi  (24.06.16 13:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.