[]

İzlanda Aşırı Sempatik Değil mi?

www.theguardian.com

Daha önce de favori olmadığı halde başarılı olan takımlar olmuştu ama İzlanda AŞIRI sempatik değil mi ya? Dün bağırırken sesini kısan spikerleri, haberdeki gibi güzel espri anlayışları, tribün şovları, viking şapkaları falan. Futbolcularının böyle savaşır gibi mücadele etmesi. Adamların milli takıma seçebilecekleri toplam 78 oyuncu mu ne varmış lan, süper değil mi? Siz de çok sempatik bulmuyor musunuz İzlanda'nın Euro 2016 mücadelesini?


 
celeron 300a sen misin

soruya cevap: evet, sempatik bence de
  • yuzır  (23.06.16 19:40:38 ~ 19:43:17) 
Euro 2016 mucadelesini degil komple Izlanda'yi ve insanlarini ve her seyini asiri sempatik buluyorum:)


  • stavro  (23.06.16 19:42:43 ~ 19:42:58) 
İzlandada yaşarım net


  • basond  (23.06.16 19:44:56) 
Adamların kalecisi Eurovision şarkılarının klibini çeken yönetmenmiş. Evra'nın 25 kardeşi var bilgisinden çok çok daha sempatik bence.

İzlandayı da İzlandalıları da severim. Blue Lagoon'a gitmek lazım bi ara
  • chicha  (23.06.16 19:45:35) 
Huzur İzlanda!


  • elestirman  (23.06.16 19:46:09) 
sempatik buluyordum elbette ama bu videoyu izledikten sonra çok daha arttı saygım ve sevgim. 10-12 gün önce bi' entry'mde de yazmıştım: izlanda'yı seviyorum ama 300 binlik bir ülke oldukları ve futbolla pek ilgilenmedikleri için, onlardansa mesela arnavutluk'un çıkmasını tercih ederim. çünkü biliyorum ki arnavutlar, rumenler, macarlar falan dünyayı yakar üst tur için ama izlanda dediğin zaten el kadar memleket, e adamların öyle profesyonel sporla da pek arası yok...

amma, lakin ki, öyle değilmiş. tribündeki taraftarları olsun, spikerin delirmesi olsun, oynadıkları futbol olsun... bu adamların başarısına sevinilecek hatta çok sevinilecek, bundan emin oldum. o açıdan, sempatimin ikiye hatta üçe katlandığını söyleyebilirim.

izlanda'nın yeri bende ayrıdır diyemem ama bunların liginde hafnarfjördur'u çok severdim ben. bir dönem bayağı bayağı takip ediyordum. hangi sezondu hatırlamıyorum ama breidablik'le bir son maç vardı mesela, 2-2 mi ne kalmıştık, bizimkilerin topu direkte patlamıştı son dakikalarda. yensek biz şampiyon oluyoduk, beraberlikte breidablik olmuştu. onu hiç unutmuyom. adamların ligi o kadar dandik ki benim diyen izlanda haber sitesinde bi tane kayda değer haber bulamazsın. ne bi maç yorumu, ne bi yazı, ne takım haberi... hiçbi şey yok abi. işte kadın takımı olsun, u-14 olsun adamlar haber yapıyosa bunlarla ilgili yapıyo. spora bakış açıları çok daha farklı ve sanırım "masum" çünkü.

benim gibi "biri gitti kaldi 300 spartali" vardı o ara, hatta şakasına laf dalaşına girip küfürleştiğimiz oluyodu sözlükte. bizler için şanlı izlanda'nın başarısı çok daha büyük bir gurur o açıdan, biz bu bebeleri izlemek isteyip de izlandalılardan "abi biz de izleyemiyoz ki, ben bizim ülkede futbol ligi olduğunu senden duydum mesela" cevabı alan, youtube'a breidablik-keflavik highlights yazıp amatör kameradan maç özeti izleyen neslin evlatlarıyız :((
  • der meister  (23.06.16 19:48:39 ~ 19:49:13) 
Ben de sempatik buluyorum.
Aşırı derecede sevimli birşey. Böyle tarif edilecek gibi değil.

  • battal gemalmaz  (23.06.16 19:50:58) 
Aynen ben de cok sempatik buluyorum izlandayi. Izlandada beni sempatik bulan birileri varsa hemen onunla evlenip izlandaya yerlesebilirim.


  • turuncu sufle  (23.06.16 20:02:32) 
Hatunları at gibi. Seviyorum izlandayı.


  • Goddard  (23.06.16 20:12:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.