[]

Macbook Air alacaklara tavsiye

13" Macbook air almayı planliyorum. Genelde internet ve office işlemleri için kullanacağım. Pdf kirap falan okurum bolca.

Iki seçenek var. Ya i5-256GB-8GB olan modeli alacağım ya da i7-128GB-8GB olan modeli. Akademik indirim ile fiyatlar 4500 ve 4300 tl şeklinde.

Sanki i7 işlemci alıp hafızayı kısa usb bellek ile artırmak daha mantıklı gibi geliyor. Usb belleği de arsivleme ve saklama için kullanırım. Zaten büyük boyutlu dosyalar icin evde harici bellek ya da bulut kullanmak farz sanki...

Sizce hangi modeli tercih etmek daha mantıklı.

Ikinci sorum ise bu urunu nereden almak lazım. Verdigin fiyatlar apple store magazadan. Apple turkiye akasyaAVM subesi yakınında, bizzat gidip de alabilirim. Internetteki diger magaza fiyatları bu fiyatlardan ucuz değil.

Üçüncü sorum: babalar gunude hic indirim olmadı. Sizce yakin zaman için indirim beklenmeli mi? (yeni urun tanıtımı falan?)

 
internet ve ofis işleri için (256gb varken) i7 israf olur. ben olsam 256gb alırdım.

akademik indirimden fazlasını yapacak bir yer pek kolay bulamazsın.

başka indirimler olur da, akademik indirimle birleştirmen zor onları.
  • 507  (23.06.16 20:10:44) 
buyersguide.macrumors.com

i7 alirdim. ssd upgrade kolay bir islem, ama windows kurmak, dual boot falan mümkün olmaz. 128 az, öyle idare ederim fikri cökebilir.

bence 256 dahi az da neyse. arsivim yok, film oyun vs yok, kullandigim programlar + pdf kütüphanem, windows, 291 gbda duruyoruz. resim var, pdf dosya vr, program var. 291 gb.

education indirimi sürekli var, özel kampanyasi olur mu, olursa ne zaman olur, yardimci olamayacagim. ama senin yerinde olsam, ssd upgrade videosu izler, yapip yapamayacagim, yaptirip yaptiramayacgim, yeni ssdnin fiyatina bakar, ona göre karar verirdim. yüzde 99 eger ayni nesil iseler, i7 ile i5in benchmarklarini karsilastirir, i7 olan daha iyiyse acimaz alirdim.

ssdyi de degistirirdim ama uzun vadede kesinlikle. ilkini alsam da degistirirdim.
  • wiillii  (23.06.16 20:28:35) 
Yorumlarınız için teşekkürler.

Ssd upgrade isine girebilirim sanırım, yani cihazin bozulma riskini ne zaman goze alabilirim kestiremedim bi taraftan da ;)

128 gb kullanan arkadaslarim var aynı amaclarla, kendilerine yeterli geldigini soyluyoralar,daha doğrusu idare ettiklerini..

Sanirim i7-128 alacağım. Hadi bakalim hayırlısı.
  • niedy  (23.06.16 20:46:14) 
bir de i7 ve i5in benchmarklarina bak @niedy. cünkü bazen, nesline serisine göre degisiyor, performanslari ayni, i5in güc tüketimi daha az oluyor.

intel linkine tiklarsan aratirken, sana datasheet verecektir. kac wattlik bir islemci turbo boostu nedir, benchmarkta hangisi daha iyi ona bak, öyle karar ver. mesela i7 4. nesil bazen bazi i5 6. nesillerden daha kötü olabiliyor.

yüksek seri numara, yüksek model numarasi, yeni cikan, her zaman daha iyi olmak zorunda degil.
  • wiillii  (23.06.16 20:50:06) 
Teşekkürler @wiilii ; araştırıyorum.

www.howtogeek.com
/////////////
If you’re looking at the CPU in a desktop or a high-powered laptop where battery life is a secondary concern, this isn’t really a big deal. Yeah, a Core i7 CPU might make a gaming desktop draw more power than a Core i5 would, but so what? You want that additional performance and the additional power draw doesn’t mean much when the desktop is permanently connected to an electrical outlet. Such a gaming PC would have a roomy case with good cooling, too.
/////////////
If you desperately want a thin-and-light device with a more powerful CPU, don’t let us stop you. You’re free to trade the battery life and put up with more heat — as well as paying more — to have more power under the hood. But most users of light, portable devices would probably prefer the battery life.
/////////////

@Brk37 maliyat de önemli bir kıstas malesef. Tabiki retina ekran almak isterim ama...
  • niedy  (23.06.16 21:02:43 ~ 21:13:35) 
cpuboss.com

browser.primatelabs.com



@wiilii; i7 kıyaslamada belirgin iyi görünüyor sanki. Yoksa ben mi bilemedim :D
  • niedy  (23.06.16 21:44:43 ~ 21:47:41) 
yo haklisin, i7 daha iyi görünüyor. Power Consumptionlari bile neredeyse esmis, ilginc.


  • wiillii  (23.06.16 23:18:50) 
Herkese ilgisi ve cevapları için teşekkürler.


  • niedy  (25.06.16 21:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.