[]

Kardeşim İş Bulamıyor

Kardeşim çalışma ekonomisi bitirdi. Okurken insan kaynakları departmanlarında güzel stajlar da yaptı. İstekli hevesli ve çalışkan bir insan. Ama okulu bitireli neredeyse bir sene olacak iş bulamıyor. Morali de çok bozuluyor iyice isteksizleşti evden çıkası gelmiyor. Nedir bunun sebebi? Ortam mı kötü? gizli kriz mi var? Yoksa normal bir süreç mi?

Ben çok beyaz yakalı plaza ortamlarını bilmiyorum. O yüzden yol yordam da gösteremiyorum. Sürekli görüşmelere gidiyor, 2-3 farklı insanla görüşme yapıyor. "Olacak galiba" derken ses seda yok. Nasıl olacak bu iş? Ne yapmalı?


 
Normal bence. çoğu kişi bulamıyor maalesef.
fark yaratacak bir şey yapmalı görüşmede ki dikkat çekebilsin. bence gittiğinde çok aktif, girişken ve istekli gözükmeli. kendinden emin olmalı, kendini sadece alanı için değil her konuda geliştirdiğini, öğrenmeye açık olduğunu belli etmeli, söylemeli..

sonrası kısmet, deneyecek işte olana kadar.. kpss de deneyebilir devlet düşünüyorsa..
  • kaputt  (23.06.16 11:36:34 ~ 11:36:44) 
birçok büyük firma eleman çıkarıyor; gayet normal. aramayı bırakmasın, elbet bir yer çıkar.

bu arada cv'sini bir düzenlesin, güzel hazırlanmamış bir cv birçok kapıyı kapatabilir.
  • babilbaligi  (23.06.16 11:39:07) 
kısa vadede bir sonuç alması şansına kalmış. orta vadede ise yapabilecekleri var.

bir görüşmeye gittiğinde onun gibi onlarcası da görüşmeye gidiyor. kardeşinizin onlardan bi farkı olmalı ki diğerlerinin yerine onu tercih etsinler. bu ek bir yabancı dil veya sap gibi bir program bilgisi veya sosyal sorumluluk projelerinde görev almış olması veya yaptığı başka stajlar gibi şeyler olabilir.

bir yandan iş başvurularına devam etsin, öte yandan cv'sine yeni şeyler eklemeye baksın kardeşiniz.
  • yemrem  (23.06.16 11:42:23) 
bir iibf mezunu olarak içinizi karartmak istemem ama;

(bkz: #58229507)

yine de yılmayıp aramaya devam. bu sürede ek olarak sertifikalar, kurslar kendisi için artı olur.

umarım başarır.
  • seferoglu suphi  (23.06.16 11:52:36) 
piyasa şu an daralmakta, iş bulamayan bir sürü işsiz üniversiteli var.
tecrübe olmayınca işler daha da zorlaşıyor.
ik görüşmelerinde zaten olumsuz bir tavır takınmazlar ama işe de almazlar.
kendi alanında veya başka alanlarda kendini geliştireceğine inandığı sertifika programlarına yönelmek şu an için en mantıklısı gibi, bir yandan da iş aramaya devam eder.
  • seyduna6687  (23.06.16 11:53:30) 
bölümü maalesef aranan bir bölüm değil. yoksa piyasada eleman arayan firma çok. iyi kötü demeden bir işe girip tecrübe edinmesi de önemli.


  • enkolaykullaniciadi  (23.06.16 11:55:07) 
herkesi üniversite mezunu yapıp hayaller kurdurursan böyle olur.


  • kelepir  (23.06.16 13:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.