[]

100.000 liram devlet güvencesinde oluyormuş?

doğru mu bu? ben bankaya 100k yatırırsam, o banka batarsa bana parayı devlet mi veriyor? enayi mi devlet?




 
enayi değil de bankadan aldığı bi ton paranın bir kısmını senin mevduatını sigortalamak için kullanıyor gibi düşün. devletten başka güvencen mi var bankadaki paran için?


  • animalman  (23.06.16 10:53:48) 
devlet vermiyor, vereceğini söylüyor. henüz verdiği kimse yok.

ben devleti azcık tanıdıysam, zırnık vermez. yok mühürlü onaylı noter tasdikli hesap cüzdanı olacaktı, o olacaktı bu olacaktı der vermez.

bunun için yaptığı kesintiler de yetkili bi abinin audisine lastik olur. demedi demeyin.
  • babilbaligi  (23.06.16 10:54:15) 
banka kurulurken onun bilmem kaç katı teminat veriyor
devlet onların teminatını bozdurup ödüyor zaten merak etme

ecevitten evvel bankalar hortumlanır insanlar mağdur olurdu
ecevit ve derviş banka kurmayı zorlaştıran yasaları çıkarttıklarından beri banka batmadı fark ettiysen, el değiştiriyor sadece bankalar artık.
  • Corc  (23.06.16 10:55:00) 
senin 1000 lira verdiğin sigortacı da takla attırdığın araban için 50.000 lira para veriyor sana. enayi mi sigortacı?


  • kibritsuyu  (23.06.16 11:34:17) 
arkadaşlar bu ülkede 1 adet banka batarsa bilin ki peşi sıra büütn bankalar da batar.

o zaman devletten ciklet parası bile alamazsınız.
  • tchuck  (23.06.16 11:37:10) 
bak burada devlet güvencesi var;

dask diye zorunlu bir deprem sigortası var; yaptırmazsan artık elektrik su vermiyorlar. van'da deprem olunca 4.700 sigortalı konuta 120 milyon lira ödemişler. yani ev başına 25.500 civarı bişey.

bir de çıkmış utanmadan açıklıyorlar... sen de diyorsun devlet benim paramı öder mi? paket mi yapayım burada mı yersin?
  • babilbaligi  (23.06.16 11:47:48) 
devlet görüp görebileceğiniz en güvenilir borçludur. yüzbinlerce adam çalıştırır (memur) maaşlarını bir gün geciktirmez. yüzbinlerce adam devlete borç verir (tahvil), vadesinde faiziyle tık diye alırsın. en bok dönemde bile ne yapar ne eder ödemeyi yapar. devletle hükümeti karıştırmayalım. devletin böyle bir taahhütü varsa vereceğim dediği gün gider alırsın paranı.

kaldı ki vermiştir de. liseliler bilmez, hatta üniversiteliler de bilmez. türkiye'de 1994 ekonomik krizinde epey bir banka batmıştır. o dönem devlet güvencesi 150 milyon liraydı. hatta bizim sattığımız bir evden dolayı bu bankada bulunan 750 milyon liralık mevduatımız da vardı. banka müdürünün tanıdık olması sayesinde kurtardık. müdür haberi alır almaz bizim hesabı anında 150 milyon x 5 şeklinde beş ayrı mevduata bölmüş, babamın, annemin, teyzemin vs adına yaparak tamamını kurtarmamızı sağlamıştı.

yalnız devletin bu güvencesi mevduatlar içindir. örneğin imar bankası yüksek faiz diyip parayı mevduata değil, başka ülkelerde offshore hesaplara yatırmıştı. illegal bir uygulama değil, ama bunun bir güvencesi yok. imar bankası batınca offshore hesaplara elbette devlet güvence vermedi, onlar battı.
  • kibritsuyu  (23.06.16 12:06:54 ~ 12:15:05) 
@Corc

(bkz: kısmi rezerv bankacılığı)

en.wikipedia.org

(bkz: bank run)

@enkolaykullaniciadi

devlet enayi değil, güvence veriyor işte.
  • hayirsiz  (23.06.16 13:02:13 ~ 13:06:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.