[]

insaat mühendisligi vs. bilgisayar mühendisligi

su anda bilgisayar mühendisligi okuyan birisi olarak, biraz da cok da basarili olamamam nedeniyle inanilmaz bir karasizlik icerisindeyim.. yol yakinken dönmek degimini de aklima getirdigim de, belki de dogru bölümü okumadigimi ve eger öyle ise alternatiflerimi degerlendirmem gerektigini düsünüyorum.. ve söyle bir baktigim zaman birbirlerine her ne kadar uzak alanlar olsalar da yillardir kafamda ikinci sirada olan insaat mühendisligi ve belki de mimarliga kayiyorum.. fakat bilgisayar müh. de bu kadar cabuk vagecemeyecegim kadar, sansimi zorlamami, bu riski göze almami gerektirecegini düsündügüm bir alan.. neyse benim kafamdakilerden öte, ben bu durumda sizin kafanizdakilerle ilgileniyorum..

bilgisayar veya insaat mühendisiligi okumus ya da su anda okumakta olan kisiler varsa aranizda, özellikle onlarin, hem akademik hem de üniversite sonrasi kariyer konularindaki fikirlerine danismak isterim.. mümkünse ayrintili bir sekilde.. ya da bu konu ile ilgisi olan kisilerin düsünceleri, kisisel görüsleri vs. de oldukca yardimci olur.. yardimlariniza gercekten ihtiyacim var su anda.. kafam corba gibi cünkü.. simdiden tesekkürler..

sevgiler, saygilar..

 
ikisinde de okumadim, ancak zor bir bolum okuyan biri olarak: vazgecme abi. bitirmeye bak bir an once bilgisayari.. derim.


  • hlathguth  (07.08.07 04:57:49) 
Ben olsam "Bilgisayar mühendisliğinde neden başarısızım ve inşaat mühendisliği okumak tam olarak başarısızlığımın sebebi olan bu şeyi çözüyor mu?" diye düşünür cevabıma göre hareket ederdim.


  • kurukafa  (07.08.07 07:20:32) 
ikisi çok alakasız meslek dallarıdır. birinde genelde ofiste vakit geçirmeyi güzel ve rahat hayat sürmeyi beklerken diğerinde hayatınızı ofiste geçirmeniz yanlış anlaşılabilir. ofiste inş.müh.liği yapan birisiyim ama zaman zaman sahada oluyorum ve min. 1 senem sahada geçti diyebilirim. sırf bu kısmını bile bilg. müh. ile kıyaslayamadığımız için tamamen içinizden ne geliyorsa öyle davranın diyebilirim.


  • ozdek  (07.08.07 09:00:12) 
dogru bolum diye bir sey yok zaten aslinda...emin ol ayni seyleri insaat muh. veya mimarlikta da yasarsin, ki zaten bu soylediklerini hemen hemen her universite ogrencisi dusunuyor, ayni kararsizliklara dusuyor.

bu yuzden bence, eger insaat muh. senin idealin degilse hic gecme oralara, kendi mesleginde devam et, degisen bir sey olmayacak cunku.
  • alpinsamuray  (07.08.07 09:07:18) 
Valla insaat okumus ve yazilim uzerine calismaya calisan biri olaraktan hepsi ayni bok demek istiyorum. Insaat okusan onada muhtemelen isinamayacaktin. Eger bu kadar icinde bu potansiyel varsa secmelilerini insaattan alip bitirme projeni ortak birsey yapabilirsin mesala. Insaat dedigin statik zaten, fizikle icli disliysan hic dersini almadan bile neredeyse yapabilecegin seyler oluyor genelde. Ama insaat alaninda hatimi kazanicam diyorsan bilgisayardan insaat alanina kaymak oldukca zor olabilir ama herhangi bir muhendislikten bilgisayara kayabilirsin.

Insaat olayinda hic calismadim ama genel gozlemim olarak en buyuk avantaji hemen rusya ve benzeri yerlerde is bulabilmen olur. Yurtdisinda fena parada vermiyorlar ama calisma sartlari oldukca zor oluyor. Ozellikle sahada calisiyorsan hayattan baglantini bir sure kesmen gerekir. Ama bilgisayarda da biraz kendini gelistirdiysen daha kalifiye bir sekilde avrupa ya da amerikaya gidebilirsin.

Neyse simdilik bole.
  • badseed  (07.08.07 10:22:50) 
kurukafa arkadasimizin yönelttigi soruyu sordugumda kendime "hayir" cevabinin veriyorum.. korkum suradan kaynaklaniyor.. okudugum üniversite de bir dersi sadece iki kez alma hakkiniz var ve bu iki seferde basarili olamazsaniz, ipinizi kesiyorlar.. ve acik söylemek gerekirse üniversitenin icindeki mühendislik bölümlerinun en zorlarindan birisi bilgisayar en kolaylarindan birisi ise insaat.. evet, aslinda bu cok kötü bir bakis acisi, gelecekte icra etmek istedigin meslegi secmek icin, ama bu uc noktalarda olan mesleklerin ikisi de ilgi alanima girince ve ben bilgisayar okuyacagim derken, daha gec bir zamanda ortada dimdizlak kalakalirim bir dersi yapamadim diye korkusu beni kararsizliga itiyor..


  • raizti  (07.08.07 12:30:43) 
simdi ben bir dersten iki kere kaldi diye okuldan atilan birini ne duydum ne gordum, ne de boyle bir uygulamasi olan bir okuldan haberdarim. bu konuda emin misin?

yani boyle bir uygulamayla memleketin bir cok iyi universitesinden mezun genc, mezun filan olamazdi soyleyeyim..
  • alpinsamuray  (07.08.07 13:00:33) 
hmm galiba koçtasın. neyse valla fabrika fabrika dolaşan biri olarak bilgisayar mühendisliği yapan abimin temiz ofislerine ofisten daha temiz server odalarına hayran hayran baktığımı. her akşam üstümdeki toz ve pisliği çıkartırken bilgisayar mühendislerini çok güzel andığımı belirtirim.

inşaat içinde durum çok çok farklı değildir ama ofiste çalışma ihtimalin düşükte olsa var.
  • darknum  (07.08.07 13:41:05) 
almanya da okuyorum ben, türkiye de böyle bir uygulama olmadigini biliyorum.. bu nedenle simdiden ileri de yapabilecegim bir hatanin önüne gecmek istiyorum, eger mümkünse..


  • raizti  (07.08.07 13:51:39) 
bilgisayari bilmem ama insaat muhendisligi de mimarlik da agir meslekler. hem okul hayatinda hem de is hayatinda


  • chavezding  (07.08.07 19:05:23) 
atılma mevzusuna değineyim sadece, evet almanya'daki sistem o şekilde.bi sınava 2 kez yazılı girme hakkı var sonrası şut.


  • vampyria  (07.08.07 23:26:37) 
degiştir hemen, kimya oku. gec kalmıs degilsin bence.


  • hubble  (30.07.10 01:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.