[]

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Merhaba,

Bi süredir yurtdışı iş fırsatlarını kovalarken en sonunda Çek Cumhuriyetinden bir firma bana mülakat teklif etti, mülakata gideceğim ancak vizeyle ilgili bazı sorular var kafamda. Daha önce yurtdışına hiç çıkmadığımdan hiç vize bilgim yok.

1) vfsglobal bana bunun için iş vizesi değil turistik vize gerektiğini söyledi şahsi işim için olduğundan, turistik vizeye başvururken şirketten bir davet mektubu koymam işi karıştırır mı? Yoksa hiç karıştırmayayım mı onu?

2) ilk randevuyu bayramdan sonraki pazartesi gününe aldım (11 Temmuz) 22 Temmuz'a kadar vize yetişir mi?

3) Kredi kartı bilgileri de istiyorlar ama bütün kredi kartlarım nerdeyse dolu bu aralar mucbir sebeplerden, ancak gelirim de yüksek bundan ötürü vize çıkmama gibi bir durum olabilir mi? Kredi kartlarının en azından bi tanesi nispeten boş (limitin %66'sı kullanılmış durumda) sadece bunu göstersem diğer kredi kartları niye yok diye sorun olur mu?

 
1-davet mektubunu koyup da kafa karıştırmana gerek yok sonuç olarak turist vizesi alıyorsun ve konsolosluk tarafından turist olarak algılanacaksın.
2-vfs genelde 1 hafta içerisinde veriyor, benimki 10 gün içinde gelmişti.
3-vize alırken onların baktığı şey bu kişi bizim ülkemize ne kadar para bırakacak diye olduğu için diğer kartların doluysa koymamalısın bence. onların bankalar merkezinden araştırıp da başka kartın var mı diye bakma gibi bir lüksleri yok, sadece olan evraklar üzerinden değerlendirme yapıyorlar.
  • mimetorg  (23.06.16 08:14:07) 
Daha once cek cumhuriyetinden mulakat icin vize almis biri olarak yaziyorum:

1- mektubu kesinlikle koy. Neden gittigini bilsinler ki bu seyahat icin bir sirketin seni istedigini bilmeleri isleri daha da kolaylastirir.

2- benim daha onceden dolu bir yesil pasaport ve almanya oturumu gibi gecmisim vardi, o sekilde 1 haftada cikti. Gecmisimin etkisi var mi bilmiyorum.

3- kartlarin dolu olup olmamasi cok fark etmez. Kredi kartlarina ek olarak bankada para, nakit vs varsa onlari da belgelemen arti olur.

Kisisel not: seni cagiran sirket exxonmobil ise kesinlikle guvenme. Ben her turlu telefon mulakatini gectim, son asama icin mulakata cagirdilar, her seyi hallettim ve yola cikmama 1 gun kala ay siz turk vatandasiymissiniz biz iptal etmek zorundayiz dediler. Yine de gittim, mulakat yaptik ama hicbir is cikmadi oradan.
  • letheavendangered  (23.06.16 09:22:32) 
@letheavendangered sağ ol onlar değil. NCR ile görüşeceğim, vize sponsoru olacaklarını belirttiler eğer seçilirsem, önceden konuştuk.


  • nuka cola  (23.06.16 09:37:42) 
1- Davet mektubu karistirmayip turist vizesi alin.
2- Yetismeyebilir.
3- Kredi karti karistirmaniza gerek yok, hesaptaki parayi ve aylik gelirinizi belirtin.
Diger kredi kartlari niye yok diye bir sey sorulmasi soz konusu degil.
  • stavro  (23.06.16 11:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.