[]

yanmak

Ciddi ciddi yanacağımızı düsünüyor musunuz günahlarımız yüzünden?Nasıl bi mekanizma olcak tek tek mi yancaz, toplu mu? Kafamda deli sorular.




 
insanlar memeli hayvanlardır ve ölünce yok olup gideriz bütün hayvanlar gibi. muhtemelen öyle bir şey olmayacak.


  • nathanieltroy  (22.06.16 23:54:43) 
hayır tanrı'yı göremeyip bunun vicdan azabını yaşayacağız. tanrıyı öyle günah işleyin de sizi yakayım diye bekleyen biri gibi algılama. bunlar çok müslümanca. tanrı seni seviyor.


  • cekilmis gayfe  (22.06.16 23:54:46) 
Sadece adalet hissi bile öteki dünyanin var oldugunu anlamak icin yeterli. Elbette biri, kendisine zarar veren kisinin (bu dünyada degilse bile ) cezalandirilmasini istemesi onun hakkidir. Her şeyi su an algilanan bu dünya ile sınırlı düşünmek anlamsız.


  • 1adam  (22.06.16 23:58:24) 
Cekilmis gayfe +1
Ben de vicdan azabı çekeceğimizi düşünüyorum. Bu dünyada içine bir şey dert olsa, vicdan yapsan canın yanıyor gibi oluyor ya, öteki tarafta kat be kat fazlası olacak ve kendi vicdan azabımızla içten yanacağız.
"Cehennem dediğin dalı odunu yoktur, herkes ateşini kendi götürür" - pir sultan abdal
  • Sulfoxaflor  (23.06.16 00:03:25) 
insanlar içleri soğusun diye cehennem kavramını yaratmışlar. istiyorlar ki hak edenler cezasını ölünce bulsun vs vs. yoksa uğradıkları haksızlıkları sindiremezler, bazıları çıldırabilir hatta. o yüzden din çok şahane bir kontrol mekanizması aslında.

şahsi fikrimi soracak olursan ölünce yalnızca azot döngüsüne karışacağız. başka da bir şey olmayacak.
  • köstebek kurabiye  (23.06.16 00:08:23) 
cehennem gerçekse sanırım peygamber hariç istanasız herkes bir süre yanacaktır.


  • selam  (23.06.16 00:08:45) 
Hayır. Yanacağımı düşünüyorum. Bence yanma olayı olsaydı mikrodalga fırın gibi olurdu. Öyle odun ateşinde çevirme ya da kazanda yahni olma falan gibi değil.


  • nawar  (23.06.16 00:19:50 ~ 00:20:26) 
bunların hepsini kuranda yazdık.


  • seksen9  (23.06.16 01:22:18) 
cehennemde kediler hep sırnaşıyormuş. kendilerini sevdirmek istiyormuş.


  • seksen9  (23.06.16 01:36:26) 
  • kemence  (23.06.16 04:03:54) 
abi onlar metafor :(


  • freya  (23.06.16 09:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.