[]

İstanbul sandığımızdan güzel şehir mi?

Tamamen objektif bakmaya kalksak İstanbul söylendiği gibi gizemli, çekici bir şehir mi? Özellikle gizemli kısmına dikkat çekerim. Yabancıların en fazla üzerinde durduğu konu da bu gizemi. Tamam, Ümraniye'ye gitmiyor sonuçta onlar ancak bana örneğin Aksaray da leş gibi geliyor. Halbuki Aksaray'da zaman geçirmiş bir Sırp asıllı Alman kadın bayılarak anlatıyor oraları. Biz alıştığımız için mi bize çekilmez geliyor bu şehir? Tek açıklamamız buysa eğer, şehir aslında güzel fakat biz mi sıkıldık yani? Mesela Parisli de kendi şehrinden şikayet edip duruyor. Olay bu mudur?




 
değil


  • celeron 300a  (22.06.16 23:09:57) 
(bkz: vatandasi olmasak guzel ulke aslinda)

Saka bir yana guzel bir sehir. Bir suru ulkenin bir suru sehrinden guzel. Ama bazi yerler sadece gezmek icin guzel olur ya. Ayni oyle bu haliyle. Cok paran varsa da guzel bir sehir ama yine de rolls royce icinde bile olsan trafik yine trafik oluyor. Sadece daha rahat bekliyorsun. Yine de parislinin sehrinden sikilmasiyla bizim istanbuldan sikilmamizin ayni sikilma oldugunu dusunmuyorum.
  • biraz daha tanisam seni bu gece  (22.06.16 23:12:46 ~ 23:14:29) 
Avrupa şehirleri çok düzenli. İstanbul'un çarpıklığını görünce kendilerini hiç sonu gelmeyen sokaklarda yürüyormuş gibi hissediyorlar. Bu da onlara gizemli geliyor. Bence tarihi bir kenara bırakıp sadece konumu düşünsek bile çok özel bir şehir. Yeryüzünde kaç tane boğaz var ki?


  • dissendium  (22.06.16 23:16:30) 
İstanbul'da yaşamayan biri olarak cevaplıyorum, değil. Ben sevmiyorum. Yorgunluk, yoğunluk, gereksiz kalabalık, bunaltıcı, manasız derecede kentleşmiş.


  • asyamaris  (22.06.16 23:17:17) 
değil, beton yığını.


  • neo  (22.06.16 23:19:28) 
Çok güzel yerleri de var, çok leş yerleri de. Genel olarak paran varsa gayet güzel bir şehir olabilir. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Orhan Pamuk okudukça sevmeye başladım.


  • i was made for you  (22.06.16 23:34:57 ~ 23:39:10) 
istanbul çok güzel bir şehir. mimarisi kötü olabilir fakat halicinden boğazına, sarayburnuna adalarına kadar gerçekten hiç sıradan olmayan doğal güzellikleri var.

tarihi sokakları binaları surları müzeleri (her ne kadar amatörce olsa da) oldukça güzeldir.

aksaray demişsiniz, aksaray'a sadece saçma sapan göçmen türklerin dolduğu yer olarak bakmamak lazım. aksaray'ın bir yaşanmışlığı vardır. bir geçmişi vardır. şu anki durum yalnız ve yalnız insanlar yüzünden böyle.
  • bohr atom modeli  (22.06.16 23:35:21) 
izmir aşığı bir izmirliden geliyor: "hiçbir kartpostala sığmayan eminönü - karşıki her yer manzarası dururken, neden gözlerini yere diker insanlar?"


  • neyleyim  (22.06.16 23:40:33) 
son 1 sene zor duruyorum. trafik-kalabalık rahatsız etmezdi önceden. artık yaşlandım galiba. akdenize gidesim var.


  • seksen9  (22.06.16 23:47:08) 
parası olana güzel


  • essoist  (23.06.16 00:05:01) 
Devamli canli bir sehir, dukkanlar bati kulturundeki gibi saat 5 olunca pat diye kapanmiyo. Her yerde insan olmasi guzel geliyo bence bazi batililara


  • baldur2  (23.06.16 00:16:00) 
istanbul guzel, icindekiler degil.


  • in vino veritas  (23.06.16 00:35:52) 
no.


  • avianthem  (23.06.16 00:55:56) 
Turist gozuyle bakarsan muazzam bir yer. Heyecan verici. Dunyanin bir cok top turistik sehrini 3e 5e katlar net.

Haa is yasamaya gelince pek ayni seyleri diyemeyecegim tabi.
  • brkylmz  (23.06.16 04:03:30) 
İçinde yaşamıyoruz ki bize güzel gelsin? Her gün trafik görüyorsun, boğazı metrobüsten görüyorsun, işe gidip yapay florasan altında çalış, akşam çık kalabalık-kalabalık, haftasonu yorgun argın evine bak, dışarı çık kalabalık kalabalık kalabalık...
Turist adam gelip en güzel yerlerde kalıp, ibadullah adamın olmadıgı zamanda boğaza karşı çayını yudumlayabiliyor.
Para+zaman lazım, insanı az ve güzel yerlerden İstanbul'un keyfine varıp onu sevmek için.
  • Sulfoxaflor  (23.06.16 06:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.