[]

programlayamayan bilgisayar mühendisi..

olur mu?

daha dogrusu biraz daha sorumu acmak, dallandirmak istiyorum.. tamamen teori odakli, sadece algoritmalarla ve sorunlarin cözümü veya gerekli sistemlerin kurulmasi gibi islerde iyi olan, yani bir nevi isinin ne oldugunu bilen, ama pratige gelince bunu koda dökemeyen bir bilgisayar mühendisi olur mu? ha bu bilgisayar mühendisi gene koda bakinca anliyordur, o herhangi bir dilde yazilan programin ne is yaptigini, nasil yaptigini, ne kadar hafiza ve zaman gerektirdigini de biliyordur, hatta daha da gelistirebilir ama, kodu kendi yazamaz.. ama pseudo ile cok iyi calisir mesela.. mümkün mü böyle bir sey?

mümkün degil diyorsaniz, bir an önce ciddi anlamda programlamayi cözmem lazim.. ama programlamadan bahsettigim basit matematiksel islemler veya "hello world" ler degil.. cünkü okudugum üniversite ne yazik ki teori odakli ve her ne kadar programlamayi önceden bilmeyi sart kosmuyoruz deseler de, genel olarak hic bir sey ögretmeyip bu konuda deli gibi kod ödevi vermeleri ve finalde yaz lan java da bir b-baum demeleri böyle olmadigini gösteriyor.. ya da en azindan "evet önceden bilmeniz gerekmezdi, ama simdi.. hadi ögrenin lan.. ama kendiniz.." i üstü kapali belli ediyorlar.. sonuc olarak eger ilk paragrafta yazdigimi sorunun cevabi hayir ise, ikinci paragrafta yazdigim duruma karsilik önerileriniz nelerdir? en hizli ve stabil sekilde, anlayarak da, sahip oldugum teorik bilgiyi kod a nasil dökebilirim?..

sevgiler, saygilar..

 
Programlayamayan bilgisayar mühendisi olmaz bence. Zira mezun olup mühendis sıfatını kazanmak için programlayabiliyor olman lazım. Teorik bilgilerini pratik işlere dökmekte zorluk çekiyorsan amacına giden yolda sana ağırlık oluşturacak etkenlerden kurtulmaya bak. Örnek vermek gerekirse, ilk yirmi fibonacci sayısını kullanıcıya vermen gereken bir ödev aldığını düşünelim. Bu durumda Window yaratmakla falan uğraşmamalısın. Gereksiz GUI, struct, class gereksiz olan ne varsa kafandan çıkarmalısın. Sadece amaca konsantre olup olabilecek en basit kodu yazmayı hedeflemelisin. Bu şekilde kod bilgini de geliştirerek sonuca ulaşabilirsin. Bir de, C öğren.


  • fredi  (07.08.07 04:04:04) 
Dediğin şeyleri yapabildikten sonra bir dilin sentaksını öğrenip programlamaya oturmak işin en kolay kısmı zaten?


  • kurukafa  (07.08.07 07:21:46) 
evet orasi dogru aslinda.. fakat java nin sentaks ini kavramis olmama ramgen bir program yazmakta zorlaniyorum.. sentaksini kaptip derken java library i ezberlemedim henüz.. o da olacak isallah da..:) daha dogrusu söyle diyeyim.. sanirim ben ögrenirken bir hata yaptim.. kitaptan okudum sadece.. yani bir nevi neyin ne oldugunu ögrendim ama nafile.. sorum sudur ki, daha basit olarak, bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? ip uclari var midir vs..?


  • raizti  (07.08.07 12:34:00) 
Şu dünyada yanlış bir anlama var. Programcıların dilin her nanesini ezberlediğini sanıyorlar halbuki programcı bir dile sadece "alışır". 3 yıl sonra hala dilin manualini okurken bulabilir kendini. Hiç bir yere bakmadan yazmalıyım deme sakın yani.


  • fredi  (07.08.07 14:12:56) 
bilgisayar programcılığı diye ayrı bir bölüm var.

windows başlangıç disketi oluşturamayan bilgisayar mühendislerinden Türkiye'de en az iki tane var.
  • can see  (07.08.07 17:51:03) 
sorunun cevabı : olmaz.

programlamak için gerekenler :

1) Derleyici
2) Programcı
3) Google

kitaba ihtiayaç bile yok, syntax ı kaptıysanız nesnelerin vs nin kullanımını çok temel örneklerle öğrenebilirsiniz.

pratik yapmak gerek yoksa kolay bir program için bile normalden çok fazla vakit harcaman gerekir, karşılaşacağın hataları çözmek için zaman kaybedersin.

ayrıca sözlükte format atmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi gibi fantastik bir başlık var göz at derim :)
  • kimlanbu  (07.08.07 18:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.