[]

Hiç yurtdışına çıkmadım, nasıl yapabilirim?

Arkadaşlar maddi durumum fena değil. Orta gelir bir ailenin ferdiyim. Her yıl yapılan planlar arkadaşların satışlarından vaz geçişlerinden dolayı iptal oldu. Veahut arkadaşlarım sadece 1 tane şehre sadece içmeye takılmaya gittiler. Ben de böyle bir şey istemedim açıkçası.
Şimdi benim yeşil pasaportum var. Bu büyük bir artı. Etrafımdan birini ayarlayamacakmışım gibi geliyor. İngilizcem de var. Kendi başıma yurtdışına çıksam hayatta kalırmışım gibi geliyor bana.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Özellikle İtalya'yı görmek istiyorum. Tarih, sanat, geçmiş, eser sevdalısıyım adeta :)
İnternet sitesi olsun, kaynak olsun, couch surfing midir nedir hepsi kafi :)
Teşekkür ederim

 
madem yeşil pasaportun var al biletini git yahu neyi bekliyorsun?


  • suicides underground  (22.06.16 16:27:55) 
durduğun her dakika kendi kendine eziyet ediyorsun.
bütün şartlar oluşmuş kesinlikle sıkıntı çekmezsin. mükemmel bir plan yaparsın gitmeden yerlerini ayırtır çok da güzel gezersin.

  • skyangel  (22.06.16 16:29:36) 
  • pispinti  (22.06.16 16:29:55) 
Ya işte ucuz bilet nasıl alıcam, kalacağım yeri nasıl ayarlayacağım, sonraki ulaşımları nasıl sağlayacağım bunları bilmediğim için çekiniyorum cidden.
Cidden haklısınız kaldığım her dakika beni çok rahatsız ediyor.
Plan yapamıyorum ama cidden.
  • ucan devekusu  (22.06.16 16:34:54) 
aynen ben de böyleyim. ve iki gündür plan yapmaya çalışıyorum eşlik etmek istersen ya da planı merak edersen fikir vermesi açısıdan duyurularımıza bakabilirsin.


  • ikcı  (22.06.16 16:34:55) 
1. Tarih belirleyin.

2. Bu tarihler için uçak biletinizi alın.

3. Vize işi varsa en az 1 ay öncesinde belgelerinizi toplamaya başlayın (ülkeye göre değişir).

4. Kalacağınız yeri ayarlayın. Otelse booking.com, otel şart değil diyorsanız airbnb.com, couchsurfing ise hesabınız olmadığından sizi referans eksikliğinizden reddetme olasılıkları yüksek. Bence airbnb daha iyi bir çözüm sizin için, ev sahipleri size yardımcı da olur.

5. Ülkeye vardığınızda neler yapacağınıza dair planınızı güzelce yapın, hatta yazın. Ülke içinde ya da ülkeler arası tren, gemi kullanılacaksa, konser gibi aktivitelere katılacaksanız biletlerinizi şimdiden alın. Gideceğiniz ülkenin dilinden basit cümleleri öğrenmeye çalışın.

6. Wikipedia kaynaklı wikivoyage üzerinden gideceğiniz yer hakkında detay bilgiye ulaşın. Bununla sınırlı kalmayıp internetin nimetlerinden faydalanın, sömürün.
  • givemesomesubstance  (22.06.16 16:35:04) 
interrail türkiye facebook grubuna üye olarak başlayabilirsin.


  • black sabahat  (22.06.16 16:40:21) 
Skyscanner ve booking airbnb vs bunlara bak ve bence yarin bas git Yesil pasaport dion ya ne duruon


  • condom kurşunu  (22.06.16 16:45:28) 
yesil pasaportun olduguna gore yasin 25den kucuktur diye tahmin ediyorum. interrail tavsiye ediyorum. facebookta sayfalari da var. grup ya da solo olarak takilabilirsin.

rus sitelerinde hemen her ulkenin lonely planet ya da rough guide rehber kitaplari pdf olarak mevcut. once nereye gidecegine karar ver. sonra pdfsii indir. be sahsen rough guide'i daha cok seviyorum.

couchsurfing uyeligin yoksa simdi yavasca eksiduyuruyu bir kenara birak ve hemen bir uyelik al. gittigin ulkede otelde degil ya couchsurfingle kal ya da hostellerde. csnin faydasi sana o sehrin yerlilerinin evsahipligi yapmasi. hicbir rehber ya da rehber kitap sehrin yerlisinin verdigi bilgiyi sana veremez. hostelde ise senin gibi gezgin merakli cogunlukla genclerle tanisirsin. biz neredeyse 40imiza merdiven dayandik. maddi durumumuz da iyi ama gene de hostel de kaliriz eger csde yer bulamadiysak. hostellere gittiginde yola tek basina cikmis ama tanisa tanisa bizim euro 2016 kafilesi gibi olmus gruplari goreceksin zaten.

su an ucak biletleri oldukca pahali. ekobilet, skyscanner veya expedia gibi sitelerden ucuz bilet kovala. kendini bi kere avrupaya attiktan sonra ryanair, easyjet, air baltic gibi firmalar avrupanin ucak dolmuslaridir. basel ve talinn de cogunlukla aktarma uslerdir. istedigin her yere bu iki sehirden aktarma yapabilirsin. dolayisiyla pegasus vs ile once buralara at kendini.sonrasinda sezon disi vakilerde ve onceden bilet alarak ve bagaja bavul vermeden sadece sirt cantasi ile, kadikoy pendik hatti fiyatina romaya gidebilirsin.

zaten bi kere gitsen hem korkunu atmis olursun hem de keyfini almis olcagindan her sene yaz kis yeni bir olan yaparsin.

gidecegin yere karar ver, sonra gel burda bi daha sor suraya gidiyorum ne tavsie edersiniz diye.
  • halanne  (22.06.16 16:45:51) 
Arkadas vazgecti, kuzenimin isi cikti, kaynim yillik izin alamadi blablabla bunlari gec oncelikle.
Izleyecegin yolu acikliyorum;
Once skyscanner'dan bilet bakip kendine uygun bir doneme biletleri aliyorsun, sonra booking'den ulasimi kolay lokasyonlardan otelini ayarlayip atlayip gidiyorsun. Kimseyle ugrasmiyorsun, gezip geliyorsun. Hayati kendine zorlastirma. Hayat kisa, atla git.
Italya icin Milano gidis Roma donus al ya da tam tersi.
  • stavro  (22.06.16 16:56:26) 
Şu an staj yapıyorum arkadaşlar 5 ağustosta biticek işte. O zamana kadar istanbul'da işe git gel filan halinde olacağım. Boş vaktimde de bu işleri araştırayım kafamda bi fikir oluşturayım diyorum en azından.
Öyle yarın atlayıp gidemem hemen ama bi buçuk ay sonra kaçıp gidebilirim.

bi kere çıksam eminim korkumu atacağım devamı da çok rahat gelicek ama şu an ilk kez çıkışı bi yapabileyim istiyorum işte :)
  • ucan devekusu  (22.06.16 17:00:11) 
vakti zamaninda mart ayinda, 30 haziranda gitmek uzere pegasus' dan milano havaalanina 90 liraya ucak bileti aldim. gidis donus 200 liranin altindaydi yani.

booking.com' dan roma' da 4 gecelik otel ayarladim, ortak banyolu dandik bir yer. 4 gecesi 250 liranin altinda. e daha ne olsun. gelirine bagli olarak daha kaliteli bir otel de secebilirsiniz. oradaki hayatin sana kalmis.



hatta -disiplinli bir insan oldugunu varsayiyorum- al karsina takvimi sene basinda. butun sene tatil planini takvime isaretle. o tarihlere ucak biletlerini hatta hemen al uygun fiyattan. hazir yesil pasaport zamani gez gezebildigin kadar.

yesil pasaportun var zaten, senin icin hepsi bu kadar kolay. hic durma git gez.
  • kratos  (22.06.16 17:12:32) 
zaten su an her yer tıklım tıkış turisıt doludur, dolayısıyla fiyatlar da tavan yapmıştır. turistin akıllısı gideceği yere göre ya nisan-mayıs ya da eylül-ekim de gezer. aklında olsun.


  • halanne  (22.06.16 17:31:44) 
senin gibiler bence ilk deneyimelerini TUR ile yapmaları. ets den bir italya turu satın al,ondan sonra deneyimleyip kendin çıkmaya başlarsın.


  • jamswety  (22.06.16 19:53:20) 
ilk denemeyse tur şirketlerine gidebilirsin. Ama gerek yok.

Şehri seç.
Booking.com'dan otel bul.
Gideceğin ülkenin havayolu şirketlerini tara.

Uzak tarihler seçmen her zaman ucuzlaştıracaktır. Bir de atıyorum paskalya avrupalılar için tatil fırsatı. Ve Paskalya döneminde o uçaklar türkiye'den boş döndüğü için ucuz olur genelde.
  • anten  (22.06.16 20:08:52) 
Yahu ben yesil pasaportu olup da yerinde duranlari anlamiyorum bir de:)


  • stavro  (22.06.16 20:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.