[]

Stockholm mü yoksa Baltık ülkeleri mi?

Yaz için kısa bir tatil planı yapmaya çalışıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

1- 2500-3000 tl bütçe ile 2-3 günlüğüne Stockholm'e gitmek

2- 4000-5000 tl bütçe ile 7-8 günlüğüne Baltık turu yapmak (gezilecek şehirler Helsinki, Tallinn, Riga ve Vilnius)

Şunu belirteyim, Stockholm'un bendeki yeri çok ayrıdır, en çok görmek istediğim şehir burası ama hazır o kadar parayı gözden çıkarmışken İskandinav havasına sahip fakat nispeten daha ekonomik ülkelerde daha uzun süre kalmak daha mı iyi olur sanki?

Not: Bu arada yukarıdaki bahsettiğim şartlarda esneme payı yok çünkü tur acentası ile gideceğim.

 
Stockholm rulez. Bir de turla gitmektense booking.com falan üzerinden cillop gibi ucuz oteller bulup çok daha verimli geçirebilirsin o gezini.

Hele ki tur operatörüyle şehir şehir gezmek zulüm.
  • anten  (22.06.16 14:54:12) 
@anten dediğin daha mantıklı, evet. fakat ben tembel bir insan olduğum için turları seviyorum ya :)


  • köstebek kurabiye  (22.06.16 14:59:50) 
tek bir şehir ziyaret edilecekse turdan bağımsız gitmek de mantıklı. gittiğin şehirde free walking tour lara katılır önemli yerleri gezer hikayelerini dinlersin. tur rehberi diğer önemli turlar hakkında bilgi de verebilir. olabildiğince çok şeyi planlayabilirsiniz.

ikinci seçenekteki baltık turuna katılmıştım. bazı şehirlerde bir gece kalınıyor, gündüz turunda ise yalnızca ana meydana gitmeye ve biraz da yemek yemeye vakit kalıyor. özellikle riga ve tallinn çok güzel şehirlerdi diye hatırlıyorum, ama yeterince dolaşamamıştık. müze vs ye de hiç zaman ayırmak mümkün görünmemişti. umarım sizin tur daha dolu geçer.

hangi seçeneği seçerseniz seçin, gitmeden tur planını okuyun, boş kalan vakitlerde ne yapılabileceğini araştırın.
  • sttc  (22.06.16 15:22:08 ~ 15:22:59) 
Soruya cevap degil farkindayim ama ben olsam turla gitmem. Kafama gore guzel bir plan yaparim.


  • stavro  (22.06.16 15:38:44) 
@stavro üşeniyorum :/ turlar her şeyi hazırlayıp önüme koyuyor. bir de ben turları tercih ediyorum ama planlanan yere varınca tura bağlı kalmıyorum, kafama göre geziyorum.


  • köstebek kurabiye  (22.06.16 15:41:51) 
Ağustos başı için tam olarak 2 numaralı planını 10 günlük olarak, uçak+konaklama 2000 TL'ye ayarladım. Şehirler arası ulaşım da 300 TL tutsa... Senden 3 gün uzun tatili tur bütçesinin yarısına getirdim (orada masraflar olacak ama senin de olacak neticede). Hem de tam şehir merkezindeki daireleri tuttuk 3 kişi olarak. Tur ile şehir dışındaki bir hotelde kalacağını biliyorsun herhalde...

Soruna cevap olarak ise; kendi tercihim gibi 2 numaralı plan daha mantıklı geliyor bana, koca bir coğrafyayı görmüş olacağım. Ama listendeki bir numaralı şehir ise Stockholm'e bir ayrıcalık tanınabilir tabii.
  • long live rock n roll  (22.06.16 16:01:42) 
Baltık turu bence. Daha çok yer görmeyi tercih ederim, bi de iskandinavya <3
Ama çok içimde kalır Stockholm'ü göremezsem ölürüm diyosan eline para geçmişken öyle kullan madem.

  • megalomaniac  (22.06.16 16:42:20) 
Ben de ayniyim ki. Biletleri aliyorum, bilet dursun plan yapariz diyip kenara cekiliyorum. Usendigimden plan falan yapmiyorum, derken ucus gunu geliyor plansiz programsiz atlayip gidiyorum:)


  • stavro  (22.06.16 17:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.