[]

kanal tedavisi sonrası ağrı ve röntgende gözüken siyah boşluk

1 ay önce tedavi bitti fakat parmağımla diş köküne bastırınca hafif bir ağrı hissediyorum, kendiliğinden ağrımıyor ama.

doktorum röntgen çekip baktı, kanal tedavisi başarılı ama kanallardan birinin ucunda siyahlık var dedi. kanal tedaisi olan hastaların %30'unda görülürmüş. ömür boyu bu şekilde kalıp şikayet etmeyen hastalar da varmış, bir sabah aniden yüzü balon gibi olan hastalarda varmış o yüzden 6 ay bekleyip görelim, röntgendeki siyahlık büyürse dişi çekeriz dedi. o siyahlık büyürse kulak > çene > kulak ekseninde uzanan sinirlerin buluduğu kalın bir kanal varmış ona baskı yaparsa dişe dokunduğun anda havalara zıplarsın dedi. klinik çok yoğun olduğu için daha fazla soramadım kendisine.

şimdi yukarıdaki paragrafta ne anlatmak istediğimi diş hekimi arkadaşlar anlamıştır diye ümit ediyorum. öncelikle bu problemin adı nedir? ikinci olarak, söylediklerine katılıyor musunuz yoksa moralimi bozmamak için söylemediği detaylar var mı?

 
Periapikal lezyon var. Siyahlik basarili kanal tedavisinde kaybolabilir ve tamamrn kemikle dolabilir. Tamamen kaybolmasa da kuculebilir. Hic kaybolmasa da etrafinda skar dokusu kalacak sekildr siyah kalabilir ama basarili tedaviden sonra genislemez. Genislemesi enfeksiyonun devam ettiginin gostergesidir. Kanal tedavisi cok iyi yapilsa da rekurren enfeksiyon gerceklesebilir ve bu durumda retreatment basari orani dusuktur. Disin anatomik pozisyonuna gore son care apikal rezeksiyon denenebilir ancak azi dislerindr anatomik sinirlamalar nedeniyle direkt cekilir.

Uzerine basinca olan agrinin birkac haftaya azalarak gecmesi beklenir. Kanal edavisi iyi yapildiysa 3-6 ay sonra tekrar bir kontrol yapilmali ve beklenmeli.

Siyahligin kuculmesine ornek ( 3,5-4 ay sonra):

i.hizliresim.com
  • neferkitty  (22.06.16 14:30:37 ~ 14:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.