[]

boşanmaya çalışan evli çift

yakın bi çift arkadaşımız var. hatun kısmı sevgisinin bittiğini, artık eskisi gibi olmadıkları için boşanmak istediğini söyledi. erkek kısmı ilk kabul etti. sonrasında baktı iş ciddi yokuşa sürmeye başladı. kızın ailesi araya girdi boşanmalarını istemediklerini söyledi. evlilik terapisine gittiler. doktor tatile gidin vakit geçirin dedi hepsini yaptılar ama başarılı olamadılar. ama kız eşi durumu kabullenip hazır olana kadar boşanmamaya karar verdi. ama kendisini eve kapattı hiç birimizi görmez konuşmaz oldu. ölü gibi. erkek sosyal hayatına devam ediyor. çok seviyor da ama kız tamamen bitirmiş.. ailesi kızın son halini görünce onlar da kabullendi.. çocuk kızın psikolojik sorunlu olduğunu sağlıklı karar almadığını doktora gitmesi gerektiğini kıza söyleyip duruyormuş.. ben de çocuğa kıza bu konuda baskı yapmaması gerektiğini. kızın boşanmak isteyip hala boşanamadığı için böyle kotu durumda olduğunu söyledim..

neyse kız bayramda ailesi ile memlekete gidiyor.. biz de arkadaş grubu tatile. kız bugün aradı o da sizinle gelsin yalnız bırakmayın. gecen evde 15 sayfalık mektup buldum bana, ailesine teşekkür ettiği.. masada da boş ilaç kutusu varmış..

biz tatile çağırırız sıkıntı yok da. bence asıl çocuğun psikolojik desteğe ihtiyacı var ve kız bu mektubu gördüğünü çocuğa söylemeli.. ciddi veya değil kız berbat durumda vicdan yapmış. o hazır olana kadar bekleyeceğim ama ölü gibi olacağım diyor.

arkadaşları olarak biz ne yapalım bunlara yahu?

 
kızın sevgisi niye bitmiş ? hayatında bir başkası olması yüksek ihtimal bence sizin de bilmediğiniz . sevgi öyle durduk yere biter mi ? Kaç senelik evliler ?

bence çocuğu tatile alın kız da kafasını dinlesin. hayatında başkası yoksa düzelebilir gibi geldi bana.
  • Esinsin  (22.06.16 13:48:38 ~ 13:49:14) 
ayrıca kız apaçık sağlıksız bir ruh halinde o hazır olana kadar bekleyeceğim ama ölü gibi olacağım demek çok sağlıksızca bu kimseye bir şey kazandırmaz.


  • Esinsin  (22.06.16 13:55:00) 
niyesi bizi ilgilendirmez. sevgi bitebilir evet ve ben nedenini araştırmaktan yana değilim.

böylesi iki taraf için de sıkıntılıysa zorla devam etmeye ne gerek var?
  • safepassage  (22.06.16 13:55:49) 
yok biz de ilk oyle dusunduk ama 3. bir kişi yok.. hızlı bir kararla genç yaşta verilmiş bir evlilik kararı. karakter ve yasam tarzı olarak cok farklılar. bunları fark ettıkce sevgı azalıyor. sonrasında erkeğin ısrarla cocuk yapmak istemesi kızın istememesi erkeğin ısrarı baskısı derken.. o farklı oldukları davranışlar, alışkanlıklar gözüne batmaya başlıyor..


  • zenc  (22.06.16 13:56:18) 
kıza sinirlendim valla iyice ölçüp, tartıp, biçip sonra evlilik kararı vermek gerekiyor bunu yapmadan evlenip sonra sevgim bitti deyip boşanmak çok kötü bir şey karşı taraf için.
çocuk baskısı yapması da kötü bir şey karşı tarafın tabi en basiti bunu evlenmeden konuşmak gerekir mesela onu bile konuşmadan evlenmişler.
bence çocuk kaçsın kendini kurtarsın bu kızdan.
tatile götürün, olmayacağını anlatın, onun yanında olduğunuzu hissettirin bence.en azından daha az üzülerek atlatsın.
  • Esinsin  (22.06.16 14:01:30) 
yaşlar kaç


  • Alt4y  (22.06.16 14:02:47) 
kız 30 erkek 27


  • zenc  (22.06.16 14:03:32) 
Yazacak çok şey var da yazamıyorum. Söz, nişan vs. bunun için var. Karşındaki insan sana uygun değilse baştan olmaz dersin. Kızın yaptığı büyük ayıp.

Ancak 2 kişi arasındaki her şeyi tam bilmek mümkün değil. Önce kadın tarafıyla konuşup, sorunları çözmeyi deneyin. Sevgi bitti vs. boş laflar. Ne oldu da bitti. Erkek kötü mü davrandı, ağzı mı kokuyor, para mı vermiyor? Durduk yere sevgi bitmez...

Eğer ki hala boşanmak istiyorsa kocasıyla konuşup ikna edin. Bu şekilde devam etmesi ikisini de yıpratır.
  • kartallar yuksek ucar  (22.06.16 14:04:25) 
@Kartallar yüksek uçar
Kızın yaptığı niye ayıp olsun ki? Sevgi biter,insanlar değişir, hayattan beklentileri istekleri farklılaşır,insan insandan sıkılabilir zamanla.

Vicdan yapmanın anlamı yok.bekleyeceğim ama ölü gibi davranacagim ne demek allah aşkına,uzamasi hem kadın hem erkek için sıkıntılı.
Hayatta neler yaşıyor insanlar,ne acılar çekiyor, kimse aşktan ölmez. Önüne bakmalı ikisi de.milletce arabesklikten catlayacagiz.
  • demoniclewinsky  (22.06.16 14:25:22) 
@demoniclewinsky, çok detaya girmek istemiyorum ama dediğim gibi insan zaten flört, nişan aşamasında karşısındaki tanıyıp, beraber bir ömür geçirip geçiremeyeceğini, sevip sevmediğini anlar. Olumsuzsa da bitirir.

Ancak birlikte yaşamak bambaşka bir olay. Bir takım sorunlar olmuş olmalı ki bu sevgi bitsin. Bence durduk yere, arada sorunlar olmadan bitmez sevgi.
  • kartallar yuksek ucar  (22.06.16 14:32:27) 
"hızlı bir kararla genç yaşta verilmiş bir evlilik kararı. "
"karakter ve yasam tarzı olarak cok farklılar. "

Bu şartlarda sonuç normal.
  • harvey  (22.06.16 14:42:43) 
psikoterapi.
ama ayrı ayrı. çift terapisi değil. ikisi de kendi bulunca boşanmak için engel kalmayacak.

  • seksen9  (22.06.16 15:00:58) 
kız boşanmak istiyorsa boşanırsınız yahu, gurursuz musunuz ? aynı şey erkek istediği zaman da geçerli .. boşanın abicim nedir.. ister psikolojik olsun ister olmasın!
boşanın

  • taylor durden  (24.10.22 12:26:09) 
başlık açılalı 6 yıldan fazla zaman geçmiş. adamlar ikinciye üçüncüye evlendi belki. googledan falan mı bulup hortlatıyorsunuz bu duyuruları?


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (24.10.22 13:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.