[]

Klavye Almak, Piyano-Solfej-Şan Eğitimi

Merhabalar.

Piyano çalmayı öğrenmek istiyorum. Şu ana kadar gitar, bas gitar, ukulele ve bateri ile uğraştım ama profesyonel olarak değil, sadece kulaktan ve akor-tab üzerinden. Ses eğitimi de almak istiyorum kendimce. Giriş seviyesinde nota okuma, solfej ve armoni bilgim var. Bir klavye alıp hem onu çalmayı öğrenmek, onunla birlikte de armoni, gam, solfej ve şan eğitimi almak istiyorum düzgünce.

Klavyelerde anladığım ve gözlemlediğim kadarıyla özellikle öğrenme aşamasında tuşe oldukça önemli. Tuşların yüksekliği de hissiyatı etkiliyor sanırım gitardaki tel yüksekliği-klavye kalınlığı gibi. Yüksek tuş istemiyorum açıkçası. Mekanik oyun klavyesi gibi geliyor. Bir de çekiç aksiyonu diye bir olay var sanırım ama o piyanolarda.

Klavye için 1000 liraya kadar bütçe ayırabilirim. Yamaha np 11 veya 31 fena gelmedi gözüme. Evde bir takım aksiyonlar için bir süredir midi klavye almayı da düşünüyordum. Acaba düzgün bir midi klavyeyi kullansam, öğrenirken klavye yerini tutar mı, sıkıntı olur mu bilemedim.

1-Başlangıç için hangi klavyeyi önerirsiniz? Bilgisayara bağlayıp kayıt da alabileceğim bir şey olursa daha iyi olabilir. Ama elzem değil. Şu an öncelik klavye. Kayıt işleri için ileride de model yükseltilebilir.

2-Ders almak için nasıl bir yol izlemeliyim? İstanbul Akademi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi sitelerine baktım ama hem çalıştığım için, hem aynı anda piyano, solfej-armoni ve şan istediğim için hem de kurs eğitimleri hakkında fikrim olmadığı için sanırım en azından birkaç ay özel ders alsam daha iyi. Önerebileceğiniz bir kurs ya da uygun hoca varsa da buyurunuz.

Sonradan ekleme: Piyano ve şan derslerinin aynı kişiden olması gibi bir isteğim yok. Bilgisiz olduğum bir konu olduğundan, niyeyse aynı kişinin öğretebileceğini düşünüyordum sanki hepsinde uzman olunabilir aynı anda gibi. Piyano-armoni dersi için ayrı, şan-solfej için ayrı ya da her nasıl oluyorsa işte, önerebileceğiniz kurs-hoca ya da ders veren hocalarının olduğu, gidip görüşülebilecek başka bir kurum yazarsanız sevinirim. İstanbul'da yeni sayılabileceğimden, bu konularda güvenebileceğim bir çevrem yok.

 
hem piyano solfej - hem şan aynı kişiden sıkıntılı.
Yani bir insan hem opera mezunu hem piyano mezunu olacak, ondan ders alacaksın bulup da, zor..

haa, illa piyano okumuş olmasın diyorsan, piyano mezunu olmayan ama iyi piyano çalan opera mezunları var. ama piyanist olmayan birisiyle piyano çalışmak ne kadar doğrudur, senin tercihin.

yamaha p45 dijital piyano var. 1800-2000 civarında ama. eğer biriktirebilirsen, klavyeden daha güzel bir tercih olur tuşe anlamında. haa benim gibi sıfırı 3000 civarı olan bir ydp serisini ikinci el 1500 e bulursun, o daha güzel pek tabii.

piyano, tuş hissiyatı açısından bence midi klavyeler ile öğrenilmemesi gereken bir şey, tamamen kendi fikrim. ama imkansızlıklar olunca da, diyecek bir şey yok.


ikinci soruna gelirse, eğer hem şan hem piyano olsun diyorsan, konservatuvarların veya şehirlerin opera ve bale kurumlarının "korrepetitör" leri ile çalışabilirsin. hem harika piyano öğretirler, hem de devamlı şancılarla çalıştıkları için belki şan anlamında da yardımcı olur.
  • la traviata  (22.06.16 13:23:53) 
O piyanolar yerine 1000-1500 tl'ye çok iyi piyano tuşesi verebilecek midi klavyeler var.

Kurslarda Dersleri genelde iki kişilik sınıfta verirler, rahat olur yani özel gibi.
  • anten  (22.06.16 20:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.