[]

trafik sigortası hk.

benim trafik sigortasının süresi bugün doluyor. ben yenileme işini bir hafta sonra yapsam herhangi bir ceza çıkar mı ya da sigorta için ödeyeceğim prim artar mı? (yakalanma durumundaki cezadan bahsetmiyorum, gecikme cezası gibi bir ceza var mı onu merak ediyorum)




 
%5 sabit mi, günlük mü aylık mı nedir? gerekirse bir hafta çıkarmam arabayı o sorun değil de şu gecikme cezası sıkıntı


  • animalman  (22.06.16 10:15:17) 
trafik sigortasız araca binmek bence alınmaması gereken risklerin başında geliyor.

sorunuza cevap: prim sigortayı yaptırmadığınız anda artmaya başlıyor. her 30 gün için %5'in katları olarak artmaya devam ediyor. ayrıca hasarsızlık indiriminiz de yok oluyor. trafik polisi 92 TL ceza kesiyor. aracınız otoparka çekiliyor. otopark ücreti ve çekme ücretini siz ödüyorsunuz.

yani ne gerek var?
  • kriker  (22.06.16 10:53:44) 
@kriker gerek olduğu için geciktirmiyorum hocam, aysonu olduğundan maaş gününe kadar ertelemeye çalışıyorum. neyse generali'den 506 TL'ye yaptırdım bu arada. bu kadar uygun teklif bulabileceğimi bilmiyordum. cevaplar için teşekkürler.


  • animalman  (22.06.16 12:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.