[]

londra / staj / vize ve sirketin sponsor olamamasi

turk vatandasiyim, almanyada okuyorum. londrada bir sirket beni staja kabul etti ama bu sirket, hukumetin vize icin sponsor olmaya yetkili sirketler listesinde yer almiyor. bu durumda ben vize alamaz miyim?

okulumun almanyada olmasi ve stajin zorunlu staj olmasi bir seyi degistirmiyor sanirim. alnimiza yapistirilmis damga gibi igrenc, bir halta yaramayan bir turk vatandasligim var cunku.


 
size vizeyi sirket alacak, HR ile konusursaniz en dogru bilgiyi onlar verir

hayir maalesef, oturma izni bir seyi degistirmiyor
  • meteonur  (21.06.16 22:57:08) 
sirketin hr'i yok. 7 kisilik bir startup :D
muhtemelen hicbir sey bilmiyorlar cunku butun calisanlari ya ingiltere vatandasi ya da ab uyesi. turk konsoloslugunu arayim ben en iyisi.

  • letheavendangered  (21.06.16 22:59:06) 
Turk konsoloslugu bilmez,
Ingiliz konsolosluguyla gorusursen daha iyi olur. Parasiz stajsa turist vizesiyle filan da gidebilirsin bu arada.

En az 6 aylik vize veriyor ingiltere.
  • kuehles blondes  (22.06.16 00:06:02) 
staj parali, yoksa zaten gecinebilmemin imkani yok.


  • letheavendangered  (22.06.16 00:14:31) 
aklıma bir şey geldi türkiye'deki ingiltereye dil kursuna öğrenci gönderen yurt dışı eğitim danışmanlıklarına filan bi sor vize konusunda belki bilgilidirler. en azından neyi yapamayacağını söylerler belki.ellerinden çok vaka geçiyor çünkü.


  • gis  (22.06.16 00:18:30 ~ 00:19:23) 
durum pek ic acici degil oncelikle.

gecen yaz bende kabul almistim bir sirketten. buyukce bir sirketti hatta. aynen o sponsor davasi yuzunden gidemedim. iki secenek var. ya sirket sana sponsor olacak, islemlerini falan yapacak. yada EU'dan erasmus+ staj destegi aliyor olman lazim.
  • jedilance  (22.06.16 13:43:54) 
erasmus+ zaten alacagim ama onun disinda sirket bana 400 pound odeyecek aylik.

sabahtan beri aramadigim ulke, aramadigim kurum kalmadi. oncelikle sirketten kimse bir sey bilmiyor. londradaki turkiye konsoloslugunu aradim, home office diye bir yere yonlendirdiler. onlar bana bu bilgiyi sadece sirkete verebiliriz diye sacma bir gerekce sunup bilgi vermediler. sonra turkiyedeki ingiliz konsoloslugunu aradim, onlar da konu bizimle ilgili degil dedi ve almanyadaki ingiliz konsoloslugunu aramami soyledi. onlari arayinca da ucretli bir servise yonlendirdiler ve orada da neden oldugunu bilmedigim bir hatadan dolayi odeme kismina gecince baglanti koptu hep.

napayim yahu ben simdi?
  • letheavendangered  (22.06.16 14:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.