[]

turkiyeye vize istemeyen ulkeler

bu ulkelerde ucretli staj yapsam bu kez vize almam gerekir para kazanacagim icin, degil mi?

mesela kolombiya 180, peru 183 gune kadar vize istemiyor ama sanirim bu sadece turistik amacli seyahatler icin gecerli. para kazaninca durum farkli mi olur?


 
evet yasal şekilde çalışacaksan vize şart. kaçak çalışacaksan değil.


  • cekilmis gayfe  (21.06.16 22:49:53) 
çalışma vizesi yada izni gibi bir prosedürleri olmalı.
o ülkedeki türk konsolosluğuna mail atmayı bir şekilde sormayı denemiş miydin hiç?

  • gis  (21.06.16 22:56:13) 
bu ulkelerebakma fikri henuz 10 dakikaonce aklima geldigi icin mail atmayi denememistim. arayip sorarim yarin.


  • letheavendangered  (21.06.16 22:57:51) 
evet doğru, sadece turistik amaçlı. para kazanamıyorsunuz.


  • kurnaz  (21.06.16 23:05:46) 
ama unutmayın ki, kolombiyayı kesin geçin zaten de, bu ülkelere uçak bileti minimum 1000 euro, ek olarak alacağınız maaş 200 euro civarı olur.


  • kurnaz  (21.06.16 23:06:49) 
bir de şey stajın zorunlu staj olacaksa ve sigortanı okulun ödeyecekse belki prosedür farklıdır. yada okulunun anlaşmalı olduğu ülkeler vardır. okulun uluslararası ilişkiler ofisi gibi bir yerine filan sorulur mu acaba (almanyada nasıl işliyo bilmiyorum tamamen türk kafası düşündüm)


  • gis  (21.06.16 23:11:16) 
okulun dunyadan haberi yok. bana hala diyorlar ki "ama sen almanyadan gidecegin icin neden hala vize alman gerekiyor ki? bizim ogrenciler hic boyle bir durumla karsilasmadi"
hicbir seyden haberleri olmadigi gibi beni alman ogrencilerle bir tutup "staj bulmak aslinda zor degil. muhtemelen sen bir hata yapiyorsun cunku bizim ogrenciler avustralyada falan bile cok rahat staj buluyor" diyorlar. anlatamiyorum turk vatandaslari icin kabul edilmenin ne kadar sikintili oldugunu. oyle database'leri falan da yok zaten. anlasmali sirket database'i var, hepsi almanyada lokal calisan sirketler oldugundan anadil almanca istiyorlar ve site sanirim en son 10 yil once falan guncellenmis. bugun oturdum tek tek butun sirketleri internetten arattim, nerdeyse yarisi kapanmis sirketlerin.

  • letheavendangered  (21.06.16 23:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.