[]

kahve cahiline yardım

numaralandırayım, bilen bildiğine cevap versin;

1- espresso'da kullanılan kahve hangisi oluyor? her türlü kahve bir miktar presslenerek espresso yapılıyor mu? yoksa espresso kahvesi mi var? örneğin türk kahvesi, günay amerika kahvesi
vs.

2-espresso zaten americano değil mi? yani espresso'da kahveye az miktarda su konuyor. amerikano'da ise daha çok su konuyor? yanılıyor muyum?

3-Cafe latte ile cappuccino arasında ne fark var ki? espresso üzerine süt konuluyor ikisinde de keza macchiato da öyle;
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Latte'de bol süt, cappuccino'da orta süt, macchiato'da daha az süt koyuyor galiba, doğru mu? sadece fark bu mu?

 
1. şimdi önce kahve çekirdeğin var bunu öğütüyorsun diğer bütün versiyonlar bunun üzerinden şekilleniyor. espresso kahvesi diye bir şey var evet. ama bence atıyorum kolombiya çekirdeğini de öğütsen onu da espresso şeklinde pişirsen olur. farklı bir aroma yakalamış olursun. espresso özünde pişirme şekli yani.

2. espresso ile americano farklı. espresso kahvenin en basit hali. çok çok az suyla hazırlanıyor makinadan çıktıktan sonra bir şey ilave edilmiyor. americanoda espressoyu suyun üzerine çekersin yoğunluğu azalır.

3. latte=bol süt+espresso
cappuccino=az süt+espresso+bol süt köpüğü(italyan usulü için geçerli)
macchiato=orta karar süt+espresso+süt kreması (süt ısıtılırken ortaya çıkan çok ince köpüklü hali)
  • ofelia  (21.06.16 14:04:10) 
Uzmani degilim ama bildigim kadariyla:

1- kahvenin nasil cekildigi onemli. Turk kahvesinden moka potta kahve yapamazsin mesela, suzgecten asagi duser. Ama espresso seklinde cekilmis kahveyle yapabilirsin. Guney amerika kahvesi vb sey demek oradan geliyor demek cekirdekler.

2- americano "uzun" espresso. Su koyarak seyreltiyorsun, uzatiyosun iste.

3- cappucinoda sut kopugu cok oluyor.
Macchiato farkli, espresso macchiato ise espresso shot uzerine cok az sut koyarsin. Direkt koyarsin, kopurtme vb olmaz. Espresso agirliktadir yine.

Latte'de %80i suttur.
Cappucinoda sut kopugu agirlikli suttur, latteye gore daha serttir.
  • kuehles blondes  (21.06.16 14:06:02) 
Su görselleri şuraya bırakıyorum :) :

www.google.com.tr

www.google.com.tr
  • shadowcat  (21.06.16 14:30:25) 
Birbiriyle çelişmeyen iki poster/resim kopyalamış olmam lazım, kaç tane çıktı ki? Yanlış mı yaptım acaba?


  • shadowcat  (21.06.16 14:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.