[]

İstanbul'dan İzmir'e Temelli Dönüş

İzmirliyim, 5 Yıldır İstanbul'da yaşamaktayım.Yaş 30. Eskiden "sıkılıyorum yia izmir ne, istanbulda imkanlar bık bık vb." şeklinde konuşarak geldim, şu anda sikerler dedim ve dönmeyi düşünüyorum artık bıktım çünkü. Trafik, insan kalabalıklığı vb. şeyler ve daha birçok şey etken oldu. Yani iş bulurum öyle dönerim diye düşünürken, onu bile bekleme niyetinde değilim, en azından mutsuz olmam yerimde durarak. Aynı şekilde geri dönmüş olan var mı? Yorumlarınız neler?




 
Abi ben senin 5 yıl önceki halinim. Ben de "İzmir'de sıkılıyorum yia izmir ne,..." diye 2 ay kadar önce geldim buraya. İlerde ben de geri döner miyim? İş imkanı olursa dönebilirim. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde İstanbul'da ya da civarında büyük bir şirkete girmek ya da yurtdışına (ABD öncelikli) kaçmak gibi bir niyetim var.


  • himmet dayi  (21.06.16 13:02:46 ~ 13:02:55) 
Girdik büyük şirketlere de işte yaramadı :) Tabii bunda etken olan şey mesleğimin tercümanlık olması olabilir. Çeşitli yerlerde çeşitli bilgiler edindim ama önünü bir türlü açamadım. Maaşı da bir şekilde yükseltiyorsun ama nereye kadar. Öyle bir imkanın varsa tabii ki de o yola giden şeyi yapmalısın.


  • awareim  (21.06.16 13:12:02) 
istanbul dışındaki insanlar burayı son çare olarak değerlendirmeli.
ama bakıyoruz millet ilk çıkış yolu olarak görüp geliyor sonrası malum.
git hacı bekleme git kurtar kendini.
gavur falan ama sen yine de git.
bu paralelci şehirden git.
  • seyduna6687  (21.06.16 14:28:16) 
Son değil de ilk çare olarak gördüm aslında ben:) Ama baktım ki çok da çare falan değilmiş. İzmirliyim zaten ben de gavurum :p Burada olan olayları, insanları, mantaliteyi işin içine sokmuyorum bile. O konular apayrı.


  • awareim  (21.06.16 15:12:59) 
İzmir de eski İzmir değil,
Biraz önce arkadaşım trafik nedeniyle geri döndü yolundan '9dan sonra çıkarım' dedi.
İstanbullu İzmir'i çoktan doldurdu.
Sürekli bir göç var buraya.
  • sadegazoz  (21.06.16 18:52:24) 
Sürekli gidip geliyorum ya, henüz orada yaşadığım yerde bir sorun görmedim Mavişehir'in gereksiz arabayla dolması dışında. Karşıyaka'da oturup, istediğim zaman sahile 5dk da çıkıp milyonlarca insan sokakta olmadan takılmayı şu saatten sonra her türlü İstanbul'a tercih ediyorum.


  • awareim  (21.06.16 21:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.