[]

oruç tutanlar çalışmayınca niye göze batmıyor?

ofiste bi abi var. noter işlerine falan bakıyo notere gidip geliyo. ama adam dünden beri geçip içerdeki boş odada uyuyo. ben gidip geliyorum onun yüzünden ve kimse de bişey demiyo. bi kadın daha var o ve ben oruç tutmuyoruz. on dakika oyalansak yemekte göze batıyo çağırıyo patron falan. ama bu adama bişey diyen yok.
tutamıyosan, işini engelliyosa tutmayacaksın sinir oluyorum :/

haksız mıyım sizce?

 
ben de görüyorum, sabah geç geliyor
hayırdır neden geç geldin?
Sahura kalktım sabah ondan uyanamadım.

tüm gün masada kollarını birleştirip uyuyor adam
"orucum ondan"

e tutma o zaman arkadaş
normal hayatına devam edip, bunun iradesini gösteremeyeceksen bir manası yok zaten tutmanın, sen aç kalıyorsun sadece, oruç tutmuyorsun.
  • Corc  (21.06.16 12:56:12) 
haklısın.

yani bu kafasını koyup uyuyan adamlar zaten gece kalkıp yiyip yatıyo, sanki yemeği sofrayı kendileri hazırlıyolarmış gibi uykusuzluk numaraları çekiyolar bi de.

ben de tutuyorum. çalışıyorum bi yandan. ofis işi ama bi kere bile kafamı koyup uyuyayım demiyorum. dışarı çıkılacaksa ses etmiyorum. kaldı ki yaş 25, 45 kiloyum bi de :) o adamlar kim bilir kaç yaşında. o yaşa gelmişler orucun düzenine alışamamış mı? bunlarınki tembellik.

bunun bi uyuyan versiyonu bizim şirkette de var. her gün aynı muhabbet. teraviden gelene kadar saat zaten gece yarısı oluyomuş, sonra sahura kalkıyomuş, sonra sabah namazına kalkıyomuş, çok uykusuz kalıyomuş o yüzden. bu düzende yaşayan birinin uykusuz kalması evet doğal, ama bizi ilgilendirmez. ne yapabiliriz ki, aman sen uyu, biz çalışalım mı diyelim? ona göre alıştıracaksın düzenini ve bedenini. kimse sana ayrıcalıklı gibi davranmak zorunda değil.
  • elorelia  (21.06.16 13:03:38 ~ 13:16:32) 
Haklısın tabii ki. Hadi Ramazan boyunca 2-3 kez sabah geç gelmesini anlarım belki ama karşı odada uyuması ya da normalde yapabildiği işi başkasına yaptırması (dolaylı da olsa) saçmalık.


  • himmet dayi  (21.06.16 13:06:13) 
ben birisinden işini yapmasını istediğimde şaka yollu da olsa oruç tuttuğunu hatırlatsa, karşılığını veriyorum. tutuyorsa bana mı tutuyor, madem ayak uyduramayacak gitsin evinde tutsun ne işi var toplumda.


  • piremses  (21.06.16 13:12:00) 
bizde tutanlarda tutmayanlar kadar sıkı çalışıyor
hatta oruç tutuyorum goy goy yapıyor demesinler diye ekstra efor sarf ediyorlar.

Kişi ile alakalı.
O oruç tutup yatan kişinin yanlışı.

Ha asıl sorunun cevabı insanlar üzerinde baskı ve saygı duyma zorunluuğu psikolojisi var.
Orucum biraz saygı göster modundan dolayı belki bulaşmıyorlardır.
  • basond  (21.06.16 13:12:58) 
abi haklısın da bu ortamda kime ne anlatacaksın? bir şey desen adamı linç ederler.


  • doxanikee  (21.06.16 13:14:14) 
üff sıktınız ya. kendi kendinize oruç tutanları nasıl yaftalasam diye saçmalığın dibine vuruyorsunuz artık.


  • ne nicki be  (21.06.16 13:16:41) 
Şahsen ben böyle bir kayırmaya tanık olmadım. Oruç tutan birisi olarak bunda iltimas gösterilmesi gereken birşey göremiyorum


  • gazozailacatmauzmani  (21.06.16 13:16:50) 
simdi sana en dogru cevabı vereceğim:

çünkü din, allah, kitap, peygamber, musluman, islam, din, din, din, din, selamunaleykum, din, din, din, cocuk sikmek, kafa kesmek.
  • no christ requires  (21.06.16 13:18:47) 
çünkü onlar ibadet ediyor taam mığğ
benim beraber çalıştığım da oruç tutuyor. işe 10'da geliyor. akşam 4 gibi abi sen git ben hallederim diyip yolluyorum. başka bir şey olsa işgücü kaybı oluyor diye şarlarlar ama bu durumda akan sular duruyor nedense.

  • cekilmis gayfe  (21.06.16 13:29:07) 
@ne nicki be trolleme duyurumu. kimseyi yaftaladığım yok. tutamıyosa, işini engelliyosa tutmayacak bu kadar basit. tutup işini düzgün yapanlara lafım yok. kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. kul hakkına giriyor.


  • matilda  (21.06.16 13:38:04) 
biz de tutup, daha sıkı çalışan ve karşı masamda oturup akşama kadar müzik dinleyen bi ateist var. tamamen kişilerin kendi ahlak seviyeleri bence, aldığın maaşı kuruşu kuruşuna hak etmeye çalışmak.


  • abyuksuet  (21.06.16 13:49:50) 
Ben çalıştığım yerlerde oruç tutup daha sık çalışana denk gelmedim. Ya uyuyorlar ya da erken çıkıyorlar. Aslında inşaatta yani fiziksel güç ve dikkat isteyen tehlikeli bir işte çalıştıkları için iş güvenliği uzmanı olarak müdahale etmem gerekiyor ama patronundan işçisine kadar ağır baskı yerim. Neyse ki tutmayan sayısı fazlaydı ve gün geçtikçe arttı, tehlike azaldı.

Tabii sadece fiziksel güç sarfeden işçiler değil çavuşu, teknikeri, mühendisi falan da yatıyor gerçi

Çalışma performansları işverenlerinin sorunu ama ben istemezdim açıkçası. Geciken her gün büyük para kaybı.
  • nawar  (21.06.16 13:57:51 ~ 14:06:43) 
tamamen kişilerin ahlak seviyeleriyle alakalı evet ama soru onu demiyor ki. ahlaksızlık yapan oruçluya bişey denmiyor ama aynısını ahlaksız oruçsuz yapsa göze batar diyor; olay oruçlunun ahlakı değil yani.

haklısın.
  • baba jo  (21.06.16 14:09:12 ~ 14:09:33) 
haksızsın tabi.
kafir misin nesin anlamadım ki?
adam oruç tutuyor, dini bir vecibesini yerine getiriyor.
süper maryonun altınları toplayıp, mantarı kıtladığı gibi bu adamda allah katında sevapları o şekil topluyor.
senin gibi oruç tutmayan dinden bihaber gavur özentileri bizim gibi oruçlu, abdestli, namazlı, huri avcılarına böyle cins cins iftiralar atıyor.
ne biliyorsun belki adam içeride namazını kılıyor?
belki kuran okuyor?
hemen iftirayı yapıştır.
allahtan islam hoşgörü dini de sana bir şey demiycem.
allah akıl fikir versin sana.
dinimizin kıymetini bil.
  • seyduna6687  (21.06.16 14:35:52) 
Bence de izinlerini ramazanda kullabilirler cok zor geciyorsa.


  • red g  (21.06.16 14:48:08) 
ya nerede çalışıyorsunuz anlamıyorum ki. biz de tutanların hiçbirinde öyle bir durum yok. 6 yıldır tüm plaza hayatının ta ortasındayım, ne denk geldim ne de duydum.


  • enkolaykullaniciadi  (21.06.16 14:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.