[]

Ev alma öncesi

Selamlar,
Ev alma işlerini hiç bilmiyorum. Bu işte kıdemlilerden yardım rica ediyorum. Duyurudaki benzer soru cevapları inceledim, yine de çok vaktinizi almazsam kısa bir soru sormak istiyorum:

Kiracısı olduğum evi alma durumum olabilir. Ev 5-6 yaşında. İki önemli iş mi var yapılacak?

1- İskan olup olmadığını kontrol için Belediye (her dairenin su ve elek aboneliğinin olması iskanı olduğu anlamına geliyor mu?)
2- Kat mülkiyeti tapusunun kontrolü, metrekare ve diğer özellik doğrulaması için Tapu kadastro müdürlüğü (Tapuda başka bir şey var mı?)

Sonradan baş ağrısı çekmemek için daha başka birşey var mı yapılacak?

Teşekkürler.

 
Tapu'dan üstünde ipotek var mı ona bakman lazım.

İpotek varsa parayı ona göre verirsin.
  • amarat  (21.06.16 11:03:05) 
selam

kredi ile mi alacaksın?
Eğer kredi ile alacaksan bu sorularının cevabı zaten bankanın hazırlatacağı ekspertiz raporunda olacak.
  • teritori  (21.06.16 11:07:03) 
Hic ugrasma,bankaya git,ev alacagim expertiz istiyorum de.500 civarinda bir para isteyecekler,expertiz yaptir,neyi var neyi yok hepsini ogren,kaca alacaginida ogren.yasal durumunuda.


  • duptıs  (21.06.16 11:08:17) 
araba+nakit ile alacağım. kredi çekmeyeceğim.
expertiz'i bilmiyordum, bunu söylemeniz çok çok iyi oldu, teşekkürler. herhalde karşılığını ödedikten sonra kredi olmadan da banka expertiz verir diye umuyorum.

  • puc  (21.06.16 11:18:03) 
bankaların bir çoğu krediye konu olmayan işlemlerde ekspertiz için uğraşmaz. sonuçta bir operasyon maliyeti var.

bu işi yapan değerleme firmaları var. direkt onlardan hizmet alabilirsiniz. kaldı ki bankalar da aynı değerleme firmaları ile çalışıyor.
  • teritori  (21.06.16 11:22:05) 
Konut sahibinden yapı kullanma izin belgesini isteyin.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (21.06.16 11:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.