[]

sj4000 ayarları?

yeni aldım, kurcalıyorum ama sanırım ayarlar kısmından bir şeyler yapmak gerekiyor. çok fazla ayar var her şey otomatikte gibi bende şu an. wdr var, fov var bunlar nedir açmak kapamak gerekir mi? iso ayarları var renk ayarı var mesela, var mı ben şöyle şöyle yaptım videolar, fotoğraflar default'a göre daha iyi diyen? çok bi şey beklemiyorum tabi ama ne kadar iyileşse kârdır.




 
wdr - wide dynamic range'dir diye tahmin ediyorum. Ben olsam açardım ama daha flat bir görüntü çeker, göze hoş gelmesi için sonradan biraz kontrast atmak gerekebilir. Ama karanlık ve çok aydınlık alanlardan daha çok veri alabilir-tahminen.

fov görüş açısı (field of view). gopro'larda wide, medium, narrow falan diye seçenekler oluyordu bunda da vardır herhalde. Wide'da balık gözü efekti oluşabilir, medium genelde daha düzgün çekmek için daha iyidir.

isoyu otomatikte bırakabilirsin herhalde ama çok yükseklere çıkarsa noise oluşur. Bu tür kameraların düşük ışık performansları hep kötü. Dışarıda zaten o otomatik olarak iso100'le falan çeker.

renk ayarında neler var bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim.
  • rodriguez2  (21.06.16 00:41:01) 
araya ben de sıkıştırayım bi soru senin için. bunun muadili xiaomi yi var bildiğim kadarıyla. sj4000 seçmeni ne sağladı? nesi daha iyidir nesi daha kötüdür? kullanıcı olarak bi sana sorayım dedim. ben de iki model arasındayım şu anda da belki bir iki bir şey çıkar dedim.


  • syozkn  (21.06.16 10:49:10) 
ben de iki modele baktım ama yüksek çoğunluk sj4000 seçmiş. ben de aynısını aldım bi sorun olsa, bi şey soracak olsam daha çok kullanıcı bulayım diye. görebildiğim kadarıyla aralarında fark yok gibi bi şey zaten.


  • xenophobe  (21.06.16 12:33:39) 
ben de sj öneren biri olarak sıkışan soruya cevap vereyim. benim sjcam seçmemi sağlayan youtube'daki karşılaştırma videoları ve çıkan aksesuarları oldu. videolarda sjcam'in renkleri daha canlı idi. teknik olarak sensör ve çipset xiaomi yi'nin daha iyi ama videolarda ben bir üstünlüğünü göremedim.

bir de içinden çıkan aksesuarları cezbetti. su geçirmez kılıf, her türlü bağlantı aparatı. yani asıl amacım dalışta kullanmak ama gidene kadar araç kamerası olarak kullanayım dedim (araç kiti bunda da ayrı satılıyor). mesela araç kitine bağlayabilmek için bile kutudan çıkan 2-3 ayrı aparatı birbirine bağlayarak kombine etmem gerekti. araç kitinin bağlantı noktası su geçirmez kılıfa göre ve vantusu da göüğse yağıştırılmak üzere tasarlanmış bir açıdaydı. oysa ben cama yapıştırıp yukarıdan asmak şeklinde ullanmalıydım. önce o geçmeli bağlantıyı vidalı bağlantıya çeviren aparat taktım. kamerayı da kılıfsız olarak yukarıdan vidalamam gerekiyor, onun için de kameraya yukarıdan vidalanan çerçeve aparatı taktım. açısı tutmadı, araya bir de açı değiştiren aparat taktım, mis gibi oldu. araç kiti hariç hepsi de kutudan çıktı ve deneme yanılma yamadan ne lazım onu da bilemiyorsun. adamlar her türlü bağlantı adaptörünü düşünmüş. yani cıscıbıl kamera alıp neye ihtiyacın var bilemiyorsun. tek tek ayrıca alman lazım. fiyatını geçtim, eziyet yahu üç kuruşluk bağlantı adaptörü için uğraşmak.

ben de sjcam öneririm.
  • kibritsuyu  (21.06.16 13:00:42 ~ 13:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.